پخش زنده
امروز: -
مهمترین چالش امروز مسجدالاقصی و فلسطین اشغالی، تلاش کشورهای عربی برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نشست «مسجدالاقصی در تقدیر الهی»، صبح امروز، ۲۸ مرداد، به مناسبت سالروز به آتش کشیده شدن مسجدالاقصی و روز جهانی مساجد، با حضور «خالد قدومی» نماینده جنبش حماس در تهران، حجتالاسلام «حجتالله ذاکر»، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد و «حسین رویوران»، تحلیلگر و کارشناس مسائل خاورمیانه در دفتر جمعیت دفاع از ملت فلسطین در تهران برگزار شد.
خالد قدومی در این نشست با اشاره به این که مسجدالاقصی همواره الهام بخش خیزشها در فلسطین بوده، به قیامهای مختلفی که تاکنون علیه اشغالگران صهیونیست صورت گرفته اشاره کرد و گفت: این قیامها تا امروز به همت جوانان شهادتطلب فلسطینی همچنان ادامه دارد که آخرین آنها مبارزه دو نوجوان ۱۴ ساله فلسطینی به نامهای «نسیم مکافح الرومی» و «حموده خضر الشیخ» بود که هفته گذشته در نزدیکی «باب السلسله» مسجد الاقصی به شهادت رسیدند.
وی به حادثه تاریخی به آتش کشیدهشدن مسجدالاقصی به دست «مایکل دینس روهن»، یهودی تندروی استرالیایی در سال ۱۹۶۹ میلادی اشاره کرد و گفت: پس از گذشت ۵۰ سال از تجاوزات بیوقفه رژیم صهیونیستی برای ویرانی قدس و تغییر جمعیت این شهر و یهودیسازی آن، مبارزات ملت فلسطین همچنان ادامه دارد.
قدومی درباره وضعیت سیاسی مسجدالاقصی در سایه اشغالگری صهیونیستها، افزود: در ابتدای شکلگیری دولت صهیونیستی در سال ۱۹۴۸، چپگراها خشت اولیه این دولت را تشکیل میدادند، راستگراهای لائیک نیز به عنوان خشت ثانویه آن و راستگراهای معتدل در حاشیه بودند. اما به مرور زمان جریان چپگرایی رژیم صهیونیستی به سمت راستگرایی تغییر جهت داد.
نماینده حماس در تهران، با اشاره به قانون حمایت از اماکن مقدس فلسطین که در سال ۱۹۶۷ میلادی تدوین شد، تأکید کرد: این قانون بر مصون ماندن اماکن مقدس این سرزمین از هرگونه تجاوز و جلوگیری از ورود پیروان سایر ادیان به مسجدالاقصی تأکید دارد، اما متأسفانه این قانون زیرپا گذاشته شده است.
وی به اهداف اشغالگران در فلسطین پرداخت و گفت: اشغالگران به دنبال اجرای طرح «تقسیم زمانی و مکانی» مسجدالاقصی هستند و تلاش میکنند که وضعیت موجود این مسجد را به گونهای تغییر دهند که یهودیان بتوانند در هر زمان به صورت فرادا و جماعت، مناسک خود را در مسجدالاقصی به جا آورند.
قدومی از جمله چالشهای پیش روی مسجدالاقصی را افراطگرایی رو به رشد رژیم صهیونیستی، تحول در ماهیت حفاریها و احداث شهرکهای گردشگری در زیر مسجدالاقصی، تبدیل نام مسجدالاقصی به معبد و داعیه ساخت معبد بر روی مسجدالاقصی عنوان کرد و گفت: مقاومت باید با اقداماتی، چون بسیج افکار عمومی علیه تصمیمات ترامپ، حضور پررنگ مردمی در مسجدالاقصی برای پاسداری از آن در برابر شهرکنشینان صهیونیست و مبارزه مستمر با اشغالگران، در برابر این چالشها ایستادگی کند.
وی جدیترین چالشهای امروز مسجدالاقصی را تلاش برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی به بهانههای به ظاهر انساندوستانه دانست و تأکید کرد: این تلاشهای مذبوحانه نتیجهای دربر نخواهد داشت، زیرا جوانان انقلابی فلسطین سدی محکم در برابر آن خواهند بود و ملت فلسطین به خوبی میداند که هیچکس نمیتواند از پشت به آنها خنجر بزند، از این رو خود این ملت، پاسخی کوبنده به همه این تلاشها خواهند داد.