وزیر خارجه ایران در سوئد؛
باید پول نفت ایران وارد اینستکس شود
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به محافظه کاری اروپا در موضوع اینستکس، گفت:اینستکس مشکل دارد؛ باید پول نفت ایران وارد این ساز و کار مالی شود
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما ؛ وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به محافظه کاری بیش از حد اروپا در موضوع اینستکس، گفت:اینستکس مشکل دارد؛ باید پول نفت ایران وارد این ساز و کار مالی شود.
آقای محمدجواد ظریف در ادامه سخنان خود در جمع ایرانیان مقیم سوئد درباره میزان عملیاتی شدن اینستکس تصریح کرد: تحریمهای آمریکا، آثار درازمدت قابل توجهی نه تنها بر ایران بلکه برای روابط بین المللی خواهد داشت و علتش نیز استفاده افراطی آمریکا از قدرت دلار است.
وی افزود: استفاده افراطی از هر عامل قدرتی باعث کاهش قدرت می شود ولی در کوتاه مدت این چنین نیست بلکه فشار آن به مردم ایران است.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: اکنون دلار در معاملات بسیاری از کشورها در حال حذف است؛ مثلا روسیه و چین در معاملاتشان از ارز ملی استفاده می کنند چنانچه سال گذشته ۳۵ درصد معاملات ما با ترکیه با ارز ملی بود.
وی افزود: ممکن است اینستکس در کوتاه مدت درمان مشکلاتمان نباشد ولی این واقعیت را نشان می دهد که نزدیکترین متحدان آمریکا برای دور زدن آن سازوکاری درست کردند؛ البته اروپایی ها بیش از حد در این زمینه محافظه کاری می کنند.
آقای ظریف با اشاره به تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران، گفت: آمریکاییها رسما می گویند؛ اگر مردم ایران می خواهند نان بخورند باید سیاستهایشان را عوض کنند و تروریسم اقتصادی نیز یعنی ارعاب برای رسیدن به اهداف سیاسی و هدف آن هم مردم عادی ایران هستند.
وی گفت: هدف جنگ نظامی، نظامیان هستند ولی در تحریم، هدف مردم هستند و به همین خاطر باید به آن تروریسم اقتصادی گفت، نه تحریم.
آقای ظریف در ادامه تصریح کرد: اینستکس مکانیسم خوبی است به شرط اینکه راه بیافتد اما چند مشکل دارد؛ باید داخل آن پولی برود لذا حتما باید پولی از نفت ایران وارد اینستکس شود.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با تاکید بر لزوم تحکیم روابط با همسایگان، افزود : من همواره طرفدار گفتگوی منطقه ای بودم، ما باید برای روابط خوب با همسایگان تلاش کنیم؛ ایراد اصلی منطقه ما این است که فکر می کنند امنیت را باید از بیرون خرید.وی گفت: هر همسایه ای که آماده باشد سفره ما به روی آنها باز است.
آقای ظریف در جمع نخبگان ایرانی مقیم سوئد
وزیر امور خارجه کشورمان در شب عید سعید غدیر خم در جمع نخبگان ایرانی مقیم سوئد حضور یافت. آقای محمد جواد ظریف در بدو ورود به استکهلم عازم سفارت ایران شد تا در جمع تعدادی از ایرانیان مقیم سوئد حاضر و با آنان گفتگو کند.
وی فردا، سه شنبه با نخست وزیر، رئیس مجلس و وزرای امور خارجه و تجارت سوئد و همچنین دیپلماتهای شاخص و کهنه کار این کشور دیدار و گفتگو خواهد کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان سپس برای گفتگو با مقامات نروژ، به اسلو سفر می کند.
حضور ظریف درمراسم عید غدیر خم و گفتگو با ایرانیان مقیم سوئد
محمد جواد ظریف در بدو ورود به استکهلم و در جمع ایرانی های مقیم سوئد تصریح کرد: خوشحال هستم که در شب مبارک عید غدیر در خدمت شما عزیزان ایرانی که افتخارمان حب العلی عباده است و محبت علی در دل همه ما موج می زند و امشب را عید الله الاکبر می دانیم، حضور دارم.
وی ادامه داد: امیدوارم به برکت امروز مردم ما شاهد توفیق بیشتر و عزت و سربلندی افزون تر باشند چرا که ما مدیون این مردم و کسانی هستیم که برای ما عزت و سربلندی آوردند.
وی تاکید کرد: منظور من فقط آنهایی نیست که در جبهه جنگیدند که آنها سرآمد هستند؛ منظور من همه ایرانی هایی هستند که با فشار کنار آمدند و سرخم نکردند و اذیت شدند و انتقاد کردند که حقشان بود اما سر خم نکردند.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه « ایرانی ها هنوز هم ایستاده اند »، گفت: اگر ما در دنیا می توانیم به ایرانی بودن افتخار کنیم و سرمان را بالا نگه می داریم و کسی نمی تواند به ما زور بگوید و با مردم ما سخیف سخن بگوید، نمی تواند ادعا کند که اگر یک هفته از آنها حمایت نکنم به زبان دیگری سخن خواهند گفت؛ بخاطر مردم بزرگ ما است که توانستند برای همه شرف بیاورند و ما وامدار همه آنها هستیم.
وی ادامه داد: مردمی که در داخل ایران با تحمل سختی ها مردانه ایستادند و مردمی که در خارج از کشور با فرهنگشان، صداقتشان و توانمندی و دانش و کارآفرینی سفیران خوبی برای ایران و ایرانی بودند.
وی افزود: ما خادم مردم هستیم و هیچ وقت نباید این موضوع را فراموش کنیم چرا که زمان مسئولیت، زمان و دوران صدارت و وزارت گذرا است؛ این دوران ها براساس قانون الهی در چرخش است و دلیلش هم مشخص است.
آقای ظریف خاطر نشان کرد: برای اینکه خداوند بتواند ما را امتحان کند که چقدر در شعار خدمتمان پایمردی داریم و چقدر راستگو هستیم؛ باید باور کنیم و بپذیریم که اگر مردم نبودند، ما نبودیم؛ اگر مردم مقاومت نمی کردند، نمی توانستیم با اتکا به دیگران کشور را اداره کنیم.
وی ادامه داد: روی پای خود ایستادن سخت است؛ راحت تر است شما ادعا کنید که می توانید امنیت را از خارج خریداری کنید و فکر کنید پیشرفت را می توانید مثل غذا وارد کنید و عزت را هم مثل نان بخرید؛ تصور خوبی است اما واقعیت ندارد.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: این تصور البته با دست دادن آقای کری با شخص دیگری و با توافق آمریکا با کشور دیگر فرو میریزد و با اعلامیه ترامپ متبلور می شود.
وی افزود: ما نمی خواهیم هیچوقت امنیت ما با جمله ترامپ فرو بریزد، نمی خواهیم پیشرفتمان با موضع پمپئو یا جانسون فرو بریزد بلکه می خواهیم بتوانیم امنیت را خودمان داشته باشیم و پیشرفتمان از ایرانی ها نشات بگیرد؛ البته می خواهیم با دیگران همکاری و تعامل کنیم.
وی ادامه داد: نه تنها می خواهیم؛ بلکه اثبات کردیم با کشوری که ۳۰ سال با ما سر ناسازگاری داشتند، مذاکره کنیم و ثابت کردیم در کنار مقاومت توان مذاکره داریم و به توافق پایبند هستیم چرا که خداوند عهدشکنان را بدترین جانوران می داند.
وی افزود: ما ثابت کردیم هم می توانیم مقاومت کنیم، هم مذاکره کنیم و بر عهدمان پایبند هستیم.
آقای ظریف گفت: نشان دادیم بخاطر این مردم و نه توانمندی چند نفر و پشتوانه مقاومت مردم می توانیم در برابر ۶ قدرت گفت و گو کنیم و حقوقمان را بگیریم و ترامپ بگوید بدترین توافق تاریخ که البته من به آن معتقد نیستم؛ توافق بد توافق تحمیل یک طرف به طرف دیگر است.
وی افزود: ما این افتخارات را از مردم داریم، چون این را از مردم داریم باید بپذیریم تمام لحظات عمر ما باید در خدمت مردم باشیم و نباید در پس مقاومت مردم پنهان شویم چرا که نمی توانیم هراتفاقی افتاد بگوییم مردم می ایستند.
وی ادامه داد: ما موظف هستیم برای مردم تلاش کنیم و از فشار ظالمانه بر روی آنها کم کنیم و تمامی مساعی خود را به کار گیریم تا مردم زندگی بهتری داشته باشند و اگر کم کاری کردیم و نقصانی داشتیم شرمنده مردم هستیم که نتوانستیم به صورت شایسته عمل کنیم.
وی افزود: فراموش نمی کنیم خدمت به مردم فروش عزتشان نیست؛ خدمت به مردم قربانی کردن شرف مردم نیست بلکه تلاش برای حفظ عزتشان در عین تقویت توانمندی ها است و باید در این راه همه در کنار هم باشیم.
نشست خبری ظریف در هلسینکی
آقای ظریف بستر مناسب را لازمه میانجیگری بین تهران و واشنگتن خواند و گفت: موضوع میانجیگری باید چگونگی بازگشت آمریکا به میز مذاکره و اجرای تعهداتش در چارچوب برجام باشد؛ ایران علاقهای به تقابل ندارد.
وزیر امور خارجه کشورمان در نشست مطبوعاتی با وزیر خارجه فنلاند توقیف نفتکش گریس یک را فاقد مبنای قانونی خواند و گفت: هیچ نهاد بین المللی فروش نفت ایران را تحریم نکرده است لذا ایران متعهد به تصمیمات اتحادیه اروپا نیست و اروپا هم امکان تحمیل تصمیماتش به کشورهای غیر عضو این اتحادیه را ندارد.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمد جواد ظریف در ادامه نشست خبری با همتای فنلاندی خود در هلسینکی و در پاسخ به سوالی درباره توقیف نفتکش حامل نفت ایران توسط انگلیس تصریح کرد: توقیف نفتکش آدریان دریا غیرقانونی بوده و هیچ پایه حقوقی ندارد، ضمن اینکه هیچ نهاد بین المللی فروش نفت ایران را تحریم نکرده است.
وی با تاکید بر اینکه « ایران متعهد به تصمیمات اتحادیه اروپا نیست » ، افزود: اروپا امکان تحمیل تصمیماتش به هیچ کشوری غیر از اعضای اتحادیه اروپا را ندارد لذا هیچ مبنایی برای توقیف این نفتکش توسط جبل الطارق و انگلستان وجود ندارد.
وی با ابراز خوشنودی از رفع توقیف نفتکش حامل نفت ایران، گفت: این توقیف پایان یافته است و امیدواریم این امر منجر به کاهش تنش ها شود، گرچه امریکا به دنبال افزایش تنش هاست و حکم اخیر این کشور ( توقیف نفتکش آدریان دریا ) کاملا سیاسی، غیر عادلانه و غیر قانونی است.
آقای ظریف خاطر نشان کرد: به دلیل تحریم های امریکا جمهوری اسلامی ایران نمی تواند مقاصد فروش نفت خود را شفاف اعلام کند چرا که امریکا به صورت غیر قانونی در صدد آزار خریداران نفت ایران است.
آقای ظریف در ادامه نشست مطبوعاتی با وزیر خارجه فنلاند در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا هلسینکی ظرفیت میانجیگری بین ایران و آمریکا را دارد؟، تصریح کرد: باید بستر و زمینهای وجود داشته باشد تا میانجیگری موثر باشد؛ ایران علاقهای به تقابل ندارد.
وی افزود: ما مذاکرات مفصلی با طرف آمریکایی در گفتگویهای برجامی داشته ایم و ایران میز مذاکره را ترک نکرد؛ یک توافق خوب مورد رضایت همه وجود ندارد.
وزیر خارجه گفت: موضوع میانجیگری باید چگونگی بازگشت آمریکا به میز مذاکره و اجرای تعهداتش باشد، اینکه آمریکا چگونه میتواند به تعهدات خود در قالب قطع نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که خود حامی آن بوده است، عمل کند.
وی افزود: در آمریکا تنها یک تغییر سیاسی به دنبال انتخابات روی داده است.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ثابت کردیم که هم مقاومت می کنیم و هم مذاکره؛ ایرانی ها همچون گذشته هنوز هم ایستاده اند.
فنلاند: از حامیان سرسخت توافق هسته ای هستیم
پکا هاویستو وزیر خارجه فنلاند در کنفرانس مشترک خبری با همتای ایرانی خود نیز گفت: ما از حامیان سرسخت توافق هستهای هستیم.
دیدار وزیر امور خارجه ایران با وزیر امور توسعه و تجارت خارجی فنلاند
وزیر امور خارجه ایران با وزیر امور توسعه و تجارت خارجی فنلاند در خصوص همکاری های دوجانبه و اروپایی دیدار و گفتگو کرد.
آقای محمدجواد ظریف در آخرین دیدار خود با مقامات هلسینکی با «ویل اسکیناری» وزیر امور توسعه و تجارت خارجی فنلاند دیدار کرد.
وی پیش از این نیز با رئیس جمهور و وزیر خارجه فنلاند دیدار کرده بود.
وزیر امور توسعه و تجارت خارجی فنلاند در این دیدار با اشاره به ریاست دوره ای کشورش بر اتحادیه اروپایی، این موضوع را فرصتی برای توسعه همکاری های تجاری و اقتصادی دو کشور دانست. ویله اسکیلاری افزود: فنلاند امیدوار است همکاریهای اقتصادی بین دو کشور افزایش یابد و از اینکه امریکا از برجام خارج شده و تبعاتی بر زندگی مردم ایران گذاشته بسیار متاسف هستیم و نگران هستیم تنش ها افزایش یابد؛ البته نقش فنلاند به عنوان رئیس اتحادیه اروپایی در کاهش تنش ها سازنده خواهد بود. ویله اسکیلاری تاکید کرد: فرصتها و زمینه های همکاری مشترک بین دو کشور از جمله در حوزه ICT و همکاری های دانشگاهی وجود دارد و چشم انداز افزایش روابط دوجانبه از طریق همکاریهای پلی تکنیک بین ایران و فنلاندروشن است.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این دیدار اظهار داشت: فنلاند به عنوان رئیس دوره ای اتحادیه می تواند به اجرای توافق هسته ای و عادی سازی روابط تجاری ایران کمک کننده باشد. در چارچوب برجام نیز تجار و فعالان اقتصادی انتظار و توقع بیشتری از اروپا داشته و دارند. اقدامات یکجانبه امریکا محدود به ایران نخواهد ماند و دیگر شرکای اروپا را نیز هدف قرار گرفته است. برای مقابله با اقدامات یکجانبه و کاهش تاثیرات جنگ اقتصادی امریکا علیه ایران، که مستقیما تبعات آن بر مردم وارد می شود، راهکارهایی مانند افزایش تجارت دوجانبه و استفاده از تعاملات چند جانبه در قالب ابتکاراتی مثل اینستکس، وجود دارد.
ظریف در ادامه این سفر به سوئد و از آنجا به نروژ می رود.
دیدار وزیران امور خارجه ایران و فنلاند
وزیر امور خارجه کشورمان با پکا هاویستو وزیر امور خارجه فنلاند دیدار و در خصوص روابط دوجانبه و آخرین تحولات منطقه ای و بین المللی تبادل نظر کرد. در این دیدار علاوه بر گفتگو در خصوص موضوع کشتی نفتکش گریس ۱ و بررسی آخرین تحولات برجام بویژه ضرورت تسریع در راه اندازی و عملیاتی شدن کامل اینستکس، در خصوص امنیت منطقه خلیج فارس و ایده ها و ابتکارات جمهوری اسلامی ایران برای گفتگوهای منطقه ای تبادل نظر شد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با تاکید بر ضرورت تحول شناختی در منطقه، با اشاره به اینکه ایران دارای بیشترین مرز در خلیج فارس است، بر آمادگی و ظرفیت بالای کشورمان برای تامین امنیت این منطقه تاکید کرد.
وزیر خارجه فنلاند نیز در این دیدار اظهار داشت: علی رغم فشارهای آمریکا بر شرکت های اروپایی، فنلاند و اتحادیه اروپایی از ایجاد سازوکار مالی اینستکس حمایت می کند.
دیدار با رئیس جمهور فنلاند
وزیر امور خارجه کشورمان با رییس جمهور فنلاند دیدار و گفتگو کرد.
آقای محمدجواد ظریف در نخستین برنامه کاری خود در هلسینکی با «سائولی نینیستو» رئیسجمهور فنلاند دیدار و در خصوص موضوعات بین المللی و منطقهای گفتگو کرد.
پلاتوی موبایلی از محل نشست خبری آقای ظریف در فنلاند
وزیر امور خارجه کشورمان شب گذشته در راس هیاتی سیاسی وارد هلسینکی، پایتخت فنلاند شد.
قرار است امروز، دوشنبه آقای ظریف با وزیر امور خارجه و وزیر توسعه همکاری و تجارت خارجی فنلاند نیز دیدار کند.
بررسی روابط دوجانبه، همکاریهای اروپایی، مسائل بین المللی و منطقه ای، حفظ برجام و ساز وکار اینستکس از مهمترین محورهای گفتگو وزیر امور خارجه کشورمان با مقامات هلسینکی است که اخیرا ریاست بر شورای اتحادیه اروپا را در دست گرفته است.
ظریف پس از فنلاند عازم سوئد و نروژ خواهد شد
وزیر امور خارجه کشورمان شب گذشته و در بدو ورود به هلسینکی در جمع خبرنگاران ارتباطات کشورمان با اتحادیه اروپا را ارتباطاتی مهمی خواند و طرح فنلاندیها در خصوص خلیج فارس را مشابه طرحی دانست که از سوی ایران مطرح شده است.
ظریف همچنین با تاکید بر لزوم اجرای تعهدات اروپا در چارچوب برجام، گفتگو در این باره را لازم دانست.
وزیر امور خارجه کشورمان شب گذشته در راس هیاتی سیاسی وارد هلسینکی، پایتخت فنلاند شد.
قرار است امروز، دوشنبه آقای ظریف با وزیر امور خارجه و وزیر توسعه همکاری و تجارت خارجی فنلاند نیز دیدار کند.
بررسی روابط دوجانبه، همکاریهای اروپایی، مسائل بین المللی و منطقه ای، حفظ برجام و سازوکار اینستکس از مهمترین محورهای گفتگو وزیر امور خارجه کشورمان با مقامات هلسینکی است که اخیرا ریاست بر شورای اتحادیه اروپا را در دست گرفته است.
ظریف پس از فنلاند عازم سوئد و نروژ خواهد شد
وزیر امور خارجه کشورمان شب گذشته و در بدو ورود به هلسینکی در جمع خبرنگاران ارتباطات کشورمان با اتحادیه اروپا را ارتباطاتی مهمی خواند و طرح فنلاندیها در خصوص خلیج فارس را مشابه طرحی دانست که از سوی ایران مطرح شده است.
ظریف همچنین با تاکید بر لزوم اجرای تعهدات اروپا در چارچوب برجام، گفتگو در این باره را لازم دانست.
در همین حال دفتر نمایندگی ایران در اتحادیه اروپا در پیامی در صفحه توییتر خود نوشت محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران همزمان با ورود به هلسینکی اعلام کرد فنلاند، سوئد و نروژ در مسائل خاورمیانه فعال هستند. ظریف ضمن اشاره به شرایط ویژه کنونی در منطقه، رایزنیهای فشرده را خواستار شد.