به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، یک اندیشکده مطرح استرالیایی هشدار داد آمریکا دیگر از برتری نظامی در منطقه اقیانوس آرام برخوردار نیست و در دفاع از هم پیمانان خود در برابر چین احتمالا با چالش روبرو شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سیدنی، در گزارش مرکز مطالعات آمریکا در دانشگاه سیدنی که روز دوشنبه منتشر شد آمده است ارتش آمریکا یک ”نیروی در حال تحلیل رفتن“ است که برای تقابل با چین آمادگی ندارد.
اگر این ارزیابی درست باشد پیامدهای زیادی برای هم پیمانان آمریکا نظیر استرالیا، تایوان و ژاپن دارد که به ضمانتهای امنیتی آمریکا وابسته هستند.
دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ رئیس حکومت آمریکا باعث تشدید این نگرانی شده است که آمریکا از هم پیمانان خود در مواجهه با تهاجم چین دفاع نخواهد کرد. اما این گزارش جدید نشان میدهد که آمریکا حتی در صورتی که واقعا بخواهد به هم پیمانان خود کمک کند در عملی کردن آن با دشواری روبرو خواهد شد.
نویسندگان این گزارش ضمن متهم کردن واشنگتن به ”ورشکستگی راهبردی“ اعلام کردند جنگهای چندین دهه اخیر در خاورمیانه (غرب آسیا)، تحزب گرایی و نیز عدم سرمایه گذاری مناسب، هم پیمانان آمریکا را در منطقه اقیانوس آرام در معرض آسیب قرار داده است.
این گزارش هشدار میدهد که ”چین، برعکس، در نتیجه سرمایه گذاریهای گسترده در سیستمهای نظامی پیشرفته، هر روز قدرت بیشتری را برای به چالش کشیدن نظم منطقهای پیدا میکند. “
در دوره ریاست جمهوری شی جینپینگ، بودجه دفاعی رسمی چین با هفتاد و پنج درصد افزایش به حدود ۱۷۸ میلیارد دلار افزایش یافته است البته باور بر این است که آمار رسمی بسیار بالاتر از این رقم است.
پکن در بخش موشکهای بالستیک نقطه زن و سیستمهای ضد مداخله، سرمایه گذاری کرده است که باعث میشود دسترسی سریع ارتش آمریکا به مناطق درگیری دشوار شود.
بر اساس این گزارش، ”تقریبا همه پایگاه های، فرودگاه ها، بنادر و تاسیسات نظامی آمریکا و هم پیمانان و شرکای آن در غرب اقیانوس آرام“ فاقد زیرساخت مستحکم لازم بوده و در معرض تهدید واقعی قرار دارند.
این امتیاز میتواند به چین در تصرف تایوان، جزایر تحت ادراه ژاپن یا دریای چین جنوبی قبل از حضور نیروهای آمریکایی در این مناطق کمک کند.
کارشناسان بر این باورند که استقرار موشکهای زمینی آمریکا و تغییر نقش نظامیان نیروی دریایی آمریکا و نیز تلاشهای دفاعی مشترک منطقهای و مشارکت بیشتر کشورهایی نظیر استرالیا و ژاپن میتواند در مقابله با چین نقش مهمی ایفا کند.
در استرالیا نگرانیها درباره کافی نبودن اقدامات دفاعی افزایش یافته و همین امر باعث ایجاد بحث درباره این موضوع شده است که آیا استرالیا باید به دنبال توسعه تسلیحات هستهای باشد یا نه.
در کشور اندونزی نیز که در همسایگی استرالیا قرار دارد بحثهای مشابهی صورت گرفته است.
در گزارش جداگانهای که روز یکشنبه توسط موسسه سیاست راهبردی استرالیا منتشر شد توصیه شد که این کشور تواناییهای نظامی و دفاعی خود را در مناطق شمالی کم جمعیت خود تقویت کند.
ارتش آمریکا پیش از این ۲۱۰ میلیون دلار را برای تقویت پایگاه نظامیان نیروی دریایی خود در نزدیکی شهر داروین استرالیا اختصاص داده است.
مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا اخیرا در سفری به استرالیا گفت: آمریکا تمایل به استقرار موشکهای میان برد خود در آسیا دارد. دولت استرالیا اعلام کرد تاکنون درخواستی رسمی برای استقرار این موشکها در خاک خود دریافت نکرده است.