به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ؛ روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به معضل استفاده از مواد مخدر در فرانسه پرداخت و نوشت: ماده مخدر کراک، محلههای پاریس را برای ساکنانش به جهنم تبدیل کرده است.
در این گزارش به قلم الیان پاتیر آمده است: «چارلی رو» سه بار در روز به این محله، که یکی از کثیف ترین محله های پاریس است می آید. او پس از گدایی کردن در کافه ها به بخش شمالی شهر می رود؛ جایی که در آن می تواند در لا کولین که بزرگترین بازار بدون سقف در فرانسه محسوب می شود, کوکائین بخرد.
«رو» که 27 سال دارد و از 14 سالگی مواد مخدر مصرف می کرده است, گفت: "بسیاری از معتادان به مواد مخدر هر روز به اینجا می آیند و لا کولین به جهنم تبدیل شده است." او همچنین گفت: "افراد محلی که در این اطراف زندگی می کنند از آشوبی که ما به اینجا آورده ایم در عذابند."
طی چند سال گذشته, لا کولین که حدود هفت هکتار وسعت دارد به نماد بحران مواد مخدر در شمال پاریس تبدیل شده است و شمار زیادی از افراد برای خرید مواد مخدر به اینجا مراجعه می کنند. ساکنان محلی می گویند حضور مصرف کنندگان مواد مخدر سبب شده است زندگی شان غیر قابل تحمل شود و صاحبان کسب و کارهای محلی نیز می گویند درآمدشان کاهش یافته است زیرا مشتریان از این منطقه دوری می کنند.
در حالی که این منطقه فقیر نشین همواره چالش های خاص خودش را داشته است, ساکنانش می گویند بازار کراک به صورت قابل توجهی سبب وخیم تر شدن اوضاع شده است. «رفیعه بیبی» زن تونسی 59 ساله که طی 15 سال گذشته در این منطقه زندگی کرده است و از طبقه هفدهم در آپارتمانش می تواند لا کولین را ببیند, می گوید: "ما هم سهم خود را از خودروهای سوخته, قاچاق علف و روسپیگری می بریم." او همچنین گفت: "اما خشونت و بدبختی در میان مهاجران و معتادان به مواد مخدر سبب شده است این منطقه دیگر قابل زندگی نباشد."
در لا کولین، کراک به صورت شبانه روزی و در هر هفت روز هفته در دسترس است. صدها نفر در روز برای خرید موادی که در فرانسه به "گلته " مشهور است و 15 یورو قیمت دارد به آنجا می روند. ده ها معتاد به مواد مخدر در چادرهای موقت زندگی می کنند و با مهاجران بی خانمانی مخلوط شده اند که ساکن این منطقه هستند.
هر پنجشنبه, پلیس این منطقه را پاکسازی و این چادرهای موقت را جمع می کند. اما چند ساعت بعد اوضاع به حالت سابق باز می گردد.
صبح ها و زمانی که دانش آموزان به مدرسه می روند، معتادان به مواد مخدر در توالت های عمومی روسپیگری می کنند و در طی روز درگیری هایی در این منطقه رخ می دهد و قاچاقچیان مواد مخدر با کابل یکدیگر را می زنند یا این که معتادان با یکدیگر گلاویز می شوند.
یک افسر پلیس که چند سالی است هر روز در این منطقه گشت زنی می کند، با اشاره به کارگردان فیلم "نیمه شب در پاریس" گفت: " اینجا پاریس وودی آلن را فراموش می کنید."
امانوئل اوستر رئیس پلیس جدید در لا کولین گفت از زمان تصدی این سمت در ماه نوامبر, مبارزه با کراک را در صدر دستورالعمل های خود قرار داده است. او گفت همه 500 افسر تحت مسئولیتش برای مبارزه با کراک بسیج شده اند و بیش از 300 قاچاقچی مواد مخدر طی شش ماه نخست سال 2019 دستگیر شده اند که این رقم در مجموع، بیشتر از سال 2018 بوده است.
تخمین زده می شود پنج تا هشت هزار و 500 معتاد به کراک در منطقه پاریس حضور دارند و این معضل همواره یک مشکل پنهان بوده است. اوتر می گوید اکنون این موضوع در معرض دید عموم قرار گرفته است، زیرا طرح احداث خانه ها سبب شده است مصرف کنندگان مواد مخدر وارد فضای باز شوند و "این معضل غیر قابل رویت به یک مشکل علنی تبدیل شده است." او افزود: "گویی اینجا پاریس در قرن بیست و یکم نیست."
گروه های امداد رسان که برای کمک به این افراد به لاکولین می آیند حضور شدید پلیس را عامل تشدید اوضاع می دانند. اما آنها این موضوع را به چالش نمی کشند که تمرکز مصرف کنندگان و معتادان به مواد مخدر در لا کولین سبب شده است اوضاع به مرز انفجار برسد.
کارگران امداد رسان می گویند شمار زیادی از معتادان زن مواد مخدر در لا کولین مجبور به روسپیگری شده اند و دست کم شش معتاد به مواد مخدر از آغاز امسال در این منطقه جان خود را از دست داده اند.
ایو بوله که یک امداد رسان در موسسه شارون است, می گوید: "ما از آنها می خواهیم به دفاتر ما بیایند تا بتوانند کمی استراحت کنند. اما آنها می گویند دفاتر شما از ما دور است."
اریک لجوندره شهردار منطقه هجدهم پاریس که شامل پورته دِ لا شاپل می شود گفت مقامات "در تلاش برای متحد کردن شهر با حومه اش هستند."
او گفت: " همه آن چیزی که ما در حال حاضر مشاهده می کنیم, سبب شده است بسیاری فکر کنند پورته دِ لا شاپل بخشی از پاریس نباشد."
شمار زیادی از ساکنان محلی می گویند خود را با شرایط جدید وفق داده اند و مصرف کنندگان مواد مخدر را نادیده می گیرند و از ناامنی که آنها با خود می آورند دوری می کنند. آنها همچنین نمی خواهند کراک تنها مشخصه این منطقه باشد. آنها می گویند کسب و کارها همچنان در این منطقه وجود دارند و ساکنان دیرینه این منطقه همچنان دوستان قدیمی خود را در کافه ها می بینند و تجارت غیر قانونی که در اطراف آنها رخ می دهد، مانعی برایشان محسوب نمی شود.
این منطقه در زمان اوج بحران مهاجران در اروپا در سال 2015 به نقطه ای برای پناه گرفتن در فرانسه تبدیل شد. مقامات، پناه گاه های موقت را در این منطقه ایجاد کرده اند، اما این پناه گاه ها گنجایش همه افراد بی خانمان را ندارند و این موضوع سبب شده است شمار زیادی از افراد روانه خیابان ها شوند. حتی در سال 2018 که این پناه گاه ها برچیده شدند، شمار زیادی از افراد در این منطقه ماندند.
نیومود سینگ که یک بی خانمان 34 ساله است و در سال 2016 از هند به فرانسه آمد, می گوید: "کراک در همه جا پیدا می شود و فرار کردن از آن غیر ممکن است."
مقامات شهر وعده داده اند تا پاییز امسال یک "مرکز استراحت و ارائه مراقبت های بهداشتی" را در این منطقه ایجاد کنند و این بخشی از یک طرح سه ساله برای مبارزه با کراک محسوب می شود. این طرح که از حمایت بودجه ای 9 میلیون یورویی برخوردار است, سبب تأمین مالی سازمان هایی همانند شارون می شود و همچنین ده ها مرکز اسکان موقت را برای معتادان به مواد مخدر ایجاد می کند.
معتادان به مواد مخدر همچنین احتمالا قادر خواهند بود در این مرکز به صورت قانونی کراک مصرف کنند. این نخستین مرکز مصرف کراک در فرانسه شمرده می شود.
مقامات می گویند این منطقه قرار است به منطقه ای بهتر و امن تر تبدیل شود و در آینده هم قرار است یکی از ساختمان های دانشگاه سوربون و زیرساختی جدید برای بازی های المپیک سال 2024 پاریس، در این منطقه احداث شود.
اما ساکنان محلی همچنان از این که نمایندگان آنها سریع تر در این زمینه اقدام نمی کنند، خشمگین هستند.
توفیق اوچیچه که خدمتکار یک کافه خانوادگی است گفت: " مقامات شهر می خواهند با احداث خانه به معتادان مواد مخدر اجازه دهند در اینجا بمانند."
این در حالی است که آقای «رو» که معتاد است، برنامه ای برای استفاده از این مرکز ندارد.
او گفت: "تنها راه برای متوقف کردن مصرف کراک، ترک پاریس است. ما باید از لا کولین دور بمانیم."