پخش زنده
امروز: -
حفظ و تداوم آرامش و امنیت در محیطهای دانشجویی و فضای دانشگاهها یک ضرورت اساسی است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، آقای منصور غلامی در آیین افتتاحیه گردهمایی دو روزه مدیران حراست دانشگاه ها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری که به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد قربان، غدیر خم، میلاد امام هادی (ع)، دهه ولایت و سالروز بازگشت آزادگان گفت: در حوزه امنیت با دگردیسیها و تغییراتی مواجه هستیم. خوشبختانه در محیطهای دانشگاهی فینفسه مدیریت بر مبنای دانش در جریان است.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری با تأکید بر لزوم اطلاع رسانی دقیق از فعالیتها افزود: بهتر است که با آغاز سال تحصیلی خدمات ارائه شده حراست و برنامهها و اهداف آنها را به شکل دفتر چههایی در اختیار خانوادهها و دانشجوها قرار بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه علاوه بر وظایف حراستی، باید خدمات حراستی نیز مورد توجه قرار گیرد، گفت: یکی از اقدامات مثبت در حراست کل وزارت علوم تحقیقات و فناوری، برگزاری چنین نشستهایی است. تبادل تجربه بین شما موجب افزایش دانش همکاران خواهد شد. خوشبختانه در سالهای گذشته دانشگاهها عقلانیت قابل توجهی را در برخورد با فضای سیاسی- اجتماعی بیرون از دانشگاه داشتهاند.
وی با تأکید بر اینکه «حکم عمومی دادن در دانشگاهها به ضرر آموزش عالی است»، ادامه داد: نباید یک ناهنجاری را در یک محیط کوچک دانشگاهی به کلیت فضای دانشگاهها تعمیم داد.
آقای غلامی خاطرنشان کرد: دانشجوها آیندهسازان مملکت هستند و باید مورد مراقبت قرار گیرند و مسؤولیت آن بر عهده ما است.
وی با بیان اینکه «مسایل داخل خانواده را باید در درون خانواده آموزش عالی حل نماییم»، افزود: مدیران حراست نباید مسایل موجود در محیط فعالیت خود را به بیرون منتقل کنند. خیلی وقتها میتوانند با تدبیر درست، مسایل را در داخل دانشگاه به بهترین شکل حل و فصل کنند.
* لزوم تعامل نزدیک با جامعه و دانشگاهیان
حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز در این نشست با اشاره به ویژگیهای انسان مؤمن گفت: جمعی که اینجا دورهم گرد آمدهاند جمعی است که قرار است هم چهره اقتدار انقلاب اسلامی و هم چهره رأفت و عطوفت اسلامی را به نمایش بگذارد.
وی افزود: دشمن در ابتدا مواجهه سخت و ابتدایی با انقلاب داشت، اما امروز، به مواجهه نرم و تهاجم فرهنگی روی آورده است؛ واکنش ما نیز باید به تناسب، واکنشی متناسب با مواجهه نرم باشد. دانشگاهها بهترین فرصت برای برنامهریزی برای آینده است. دانشگاه هم مورد توجه انقلاب اسلامی و هم مورد توجه دشمنان انقلاب است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه امروز در یکی از بالاترین سطوح مقابله با نظام غرب هستیم گفت: واکنش امروز ما در مواجهه با اتفاقات میتواند شکست یا پیروزی کشور را رقم بزند. در حراست اجتماعی، مدیر نباید مدیری پنهان باشد بلکه باید با جامعه و دانشگاهیان ارتباط و تعامل تنگاتنگ داشته باشد.
* کار حراست در دنیای امروز پیچیده و دشوار است
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این نشست با اشاره به اینکه بحث حراست در دنیای امروز بحثی پیچیده و دشوار است گفت: جامعه ما از لحاظ پیشرفت تاریخی به وحدت ساختاری نرسیده است. در برخی از مناطق کشور روابط سنتی حاکم است. بخشی از جامعه وارد دنیای مدرن شده و بخشی از جامعه نیز در دوران فرامدرن زندگی میکنند. حراست در هرکدام از این دنیاها ویژگیها و ملزومات خاص خود را دارد و نمیتوان با شیوهای واحد در همه این جوامع کارایی لازم را داشت.
آقای حسین سلیمی، خاطرنشان کرد: کار دشوار ما در جامعه دانشگاهی این است که همه زوایا و ابعاد امنیت را در جامعه ایران حفظ کنیم. همانطور که در ۶ سال گذشته محافظان دانشگاه اجازه ندادند که خواستههای معاندان نظام در دانشگاهها پیاده شود، در سالهای آینده این اجازه را نخواهند داد.
آقای محسن پالیزبان مشاور وزیر و رئیس مرکز حراست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز با اشاره به گرایش تحلیلی و هماندیشی این گردهمایی گفت: قرار است در این گردهمایی نقطه نظرات و تجربیات خود را به اشتراک بگذاریم. بخشی از این گردهمایی نیز به بحثهای مربوط به ظرفیتهای آموزش عالی خواهد پرداخت.