دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در قزوین؛
۱۶ دستگاه سیاست گذار حوزه حقوق کودکان در کشور
دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در قزوین گفت: سال ۹۸، سال تحول در حوزه حقوق کودک معرفی شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در کنفرانس تخصصی حقوق کودکان در استان قزوین تاکید کرد: همه باید برای دفاع از حقوق کودکان تلاش کنند و امسال، سال تحول در حوزه حقوق کودک معرفی شده است و بنابراین باید چالشها در این زمینه مدیریت شود.محمود عباسی گفت: شورای کنوانسیون حقوق کودک از سال ٨٤ شکل گرفته است.عباسی با بیان اینکه باید در این زمینه گام اساسی برداریم گفت: برای پاسخگویی به مسائل کودکان از جمله چرا کودکان حق دارند امنیت داشته باشند و از فضای مجازی امن استفاده کنند، همه باید دست در دست یکدیگر دهیم.وی افزود: با امکانات و استعدادی که در کشور وجود دارد شایسته نیست که ما در حوزه کودکان این همه مشکل داشته باشیم.دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک گفت: اعتقاد داریم نهادهای برآمده از مردم میتونند این موارد را مدیریت کنند و مسولان هم باید از آنها حمایت و زمینه ارتقای آنها را مهیا کنند.معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری گفت : قانون اساسی ایران به عنوان قانون اساسی پیشرو، اصولی را به حقوق ملت اختصاص داده و به بهترین وجه در پرتو دین حقوق شهروندی به تصویر کشیده است.وی با بیان اینکه یک سوم جمعیت کشور را کودکان و نوجوانان تشکیل میدهند گفت:حقوق کودکان به رسمیت شناخته شده و سیاستهای کلی و قوانین و مقررات کشور در مورد آن سخن گفته است.دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک خاطرنشان کرد: یکی از قوانین کشور کنوانسیون حقوق کودک است که به تصویب رسیده است و با حق تحفص مورد تایید شورای نگهبان است که ما مکلف به اجرای آن هستیم.وی افزود: از مجموع جمعیت جهان ٢ میلیارد نفر کودک و نوجوان هستند و پیمان نامه حقوق کودک هم به تصویب رسیده که حاصل تفکر جهانی است.عباسی با بیان اینکه بر خلاف گذشته که نگاه کلاسیک و سنتی به کودک و نوجوان احساسی و عاطفی بود گفت:کودکان حق دارند در خانه آرام زندگی کنند و امنیت داشته باشند و از رفاه مناسب بهرهمند شوند اموزش ببینند واز بهترین امکانات برای رشد و تعالی آنها استفاده شود.معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری با بیان اینکه در آموزههای دینی هم از حق کودکان سخن گفته شده گفت:پیامبر ارزش و احترام برای حقوق کودکان قائل بود.نماینده ولی فقیه در استان قزوین هم در این مراسم گفت: جمهوری اسلامی ایران باید بنیانگذار حقوق کودک باشدو اسلام نخستین حامی حقوق کودکان است.حجت الاسلام و المسلمین عابدینی افزود: خود ما باید بنیانگذار حقوق کودک باشیم و دلیلی بر مشارکت با کشورهایی که در عمل حقوق کودکان را رعایت نکرده و دست آنان به خون کودکان بیگناه آغشته است، نمیبینیم.امام جمعه قزوین گفت: اولین حمایتکننده حقوق زن و کودک اسلام بوده است .
حجت الاسلام و المسلمین عابدینی گفت: خداوند انسان را با کرامت خلق کرده و هیچکس حق ندارد به کرامت انسانی خدشه وارد کند.
نماینده ولی فقیه در استان افزود: دشمنان خدا و شیطان بنا دارند کرامت انسانها را بشکنند و استکبار جهانی که نماد فرعون امروزی است آنقدر به مردم جهان القا کرده که شما هیچ چیزی ندارید به دنبال شکستن کرامت انسانی است.
وی گفت: امنیت خود را با شعار "ما میتوانیم" تأمین کردیم و امروز جزو امنترین کشورهای جهان هستیم و هر کجا توجه نکردیم، آسیب دیدیم.
امام جمعه قزوین تاکید کرد: ما باید تولیدکننده نرمافزار حقوق انسانی در جهان باشیم، زیرا سابقه ما در این زمینه از آدم تا خاتم است.
به گفته حجت الاسلام و المسلمین عابدینی؛ عناوینی مانند کنوانسیون حقوق کودک نشان از واردکنندگی این قوانین دارد در حالی که ما منابع اصلی حقوق انسانیت را در اختیار داریم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین هم گفت: در حوزه حقوق کودک نسبت به نقش تشکلهای مردم نهاد کم توجهی شده و باید سهم آنها را در حفظ و ارتقای حقوق کودک و ارایه راهکارهای ارتقای حقوق کودک پررنگ کرد.
علی فرخزاد اضافه کرد: وزارت کشور در این حوزه بنا به نظر کنوانسیون یونیسف، ایجاد شهرهای دوستدار کودک را در اسفندماه سال گذشته ابلاغ و شهرهای نمونه برای اجرای آزمایشی آن انتخاب شدند تا هم در فضاهای عمومی و هم فضاهای خاص موضوعات مادر و کودک مورد توجه قرار گیرند.
فرخزاد یکی از حقوق ضروری کودک را بهره مندی از امکانات تحصیلی بیان کرد و افزود: قزوین با داشتن حدود ۱۸۰ دانش آموز بازمانده از تحصیل نسبت به ۲۳۰ هزار دانش آموز مشغول تحصیل، نسبتا در حوزه تحصیل کودکان وضعیت بهتری دارد، اما باید تلاش شود تا حتی یک کودک هم از این موقعیت محروم نماند.
معاون بهزیستی هم با بیان اینکه در حوزه اجتماعی ۱۲۵ کودک در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند گفت: ۵ مرکز نگهداری در استان با تفکیک جنس و سن وجود دارد.
حقیقی درباره کودکان کار گفت: ٢١٢ کودک کار سال گذشته در استان شناسایی شدند که برخی نیاز به نگهداری دارند.
او با بیان اینکه ٥٠٠ زوج در استان متقاضی سرپرستی کودک هستند افزود: ضعف قوانین در واگذاری سرپرستی کودکان، علت کندی عملکرد در این حوزه است.
معاون بهزیستی کودکآزاری ناشی از اعتیاد، اختلافات خانوادگی، بیکاری، فقر و بیماری روان را بزرگترین آسیب کودکان دانست و گفت: در ٥ سال اخیر کودک آزاری در صدر آسیبها قرار داشته و هزار و ٢٠٠ مورد کودکآزاری سال گذشته گزارش شده است.
در ۴ ماه نخست امسال هم ۳۸۹ مورد کودک ازاری گزارش شده که ۳۱ درصد جسمی، ٢ درصد جنسی، ٥٦ درصد مربوط به دختران و ۴۴ درصد دررابطه با پسران بوده است.
مدیر کل اموزش و پرورش هم با بیان اینکه تجهیزات آموزشی به ارزش ۳ میلیارد تومان برای مدارس حاشیه شهرها ارسال شده گفت: سرانه فضای آموزشی در قزوین پایینتر از استاندارد جهانی است.
خیراله رحمانی با بیان اینکه براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، دانش اموزان لازم التعلیم باید تحت پوشش قرار گیرند افزود: سال گذشته ۸۹۷ نفر کودک از تحصیل بازماندند که تلاش میکنیم این افراد به چرخه تحصیل بازگردند.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری نیز گفت: قوانین حمایتی از کودکان جوابگوی مسائل و مشکلات نیست.
صدیقه ربیعی افزود: در حوزه کودکان کار برای هر یک از نهادها وظایفی پیش بینی شده که متاسفانه دستگاهها برای اجرای آن اهتمام لازم ندارند.
دبیر مجمع کنوانسیون حقوق کودک اضافه کرد: صدور پروانه برای حمایت از کودکان برعهده بهزیستی است، ولی در عمل نهادهای مختلف مجوز صادر میکنند که استانداردهای لازم را ندارند و این امر مغایر با قانون است.