پخش زنده
امروز: -
پروانه ساخت 2 هزار و 230 واحد آسیب دیده از سیلِ امسال در استان مرکزی صادر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز اراک، مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی می گوید: بخش عمده ای از این پروانه های ساخت، منجر به انعقاد قرارداد با بانک شده و تسهیلات خود را دریافت کرده اند.
حمید غیاثی می افزاید: عملیات ساخت 500 واحد از مجموع پروانه های صادر شده آغاز شده، 400 واحد هم در شرایط آرموتوربندی است و اسکلت سازه 100 واحد هم تکمیل شده است.
سازمانهای هواشناسی در هفتهٔ اول فروردین امسال خبر از ورود سامانهٔ بارشی متراکم در جنوب و غرب ایران داد که پنج فروردین موجب ایجاد سیلاب و خسارتهای جانی و مالی در 25 استان کشور شد.
این سیلابها در روز نخست، حداقل ۱۹ کشته در استانهای مختلف کشور برجای گذاشت.
موج دوم بارشها هم 11 فروردین آغاز شد و شهرهای غربی و جنوبی کشور را در بر گرفت.
تشکیل پرونده برای 3 هزار واحد مسکونی خسارت دیده...
همین سیل سهمگین در استان مرکزی هم به 5 هزار و 800 واحد مسکونی خسارت وارد کرد که 500 واحد آن شهری و بقیه هم روستایی است.
از این تعداد 800 واحد تعمیری و 5 هزار واحد هم نیاز به بازسازی دارند که تاکنون برای 3 هزار واحد پرونده تشکیل شده است.
پرداخت خسارت در سریع ترین زمان ممکن به خسارت دیدگان...
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی با اشاره به پرداخت خسارت به آسیب دیدگان از سیل در کمترین زمان می گوید: سهمیه استان مرکزی در مرحله نخست پرداخت خسارت به خانه های تخریب شده شهری 250 واحد مسکونی 500 میلیون ریال تسهیلات به اضافه 100 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض است که تاکنون 130 پروانه ساخت صادر شده است.
حمید غیاثی می افزاید: سهمیه پرداخت خسارت به خانه های روستایی تخریب شده هم هزار و 550 واحد با 400 میلیون ریال تسهیلات به اضافه 100 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض بوده است.
تاکنون 2 هزار و 100 پروانه صادر شده که از این تعداد 95 درصد منجر به عقد قرارداد با بانک های عامل شده است.
او سهمیه استان مرکزی در پرداخت هزینه تعمیرات خانه های روستایی و شهری در استان را 100 واحد عنوان کرد و گفت: سقف تسهیلات این بخش نیز 150 میلیون ریال و 50 میلیون ریال بلاعوض بود که تاکنون 135 پرونده عقد قرارداد شده است.
مسیر اشتباهی که با همت مسئولان استان اصلاح و کنترل شد...
استان مرکزی پس از پایان سیل و آغاز مراحل شناسایی و تعیین میزان خسارت وارد شده به مناطق شهری و روستایی جزء استان های خسارت دیده قرار نگرفت و این موضوع با توجه به گستردگی خسارت، مورد گلایه و البته پیگیری مجدانه مسئولان استان واقع شد.
همزمان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی هم قرار گرفتن استان مرکزی در فهرست استان های سیل زده کشور و اصلاح مصوبه دولت را خواستار می شود.
مهدی زندیه وکیلی در جلسه کارگروه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده که مهدیان معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور هم در آن حضور داشت با اشاره به مدیریت مناسب سیلاب در استان مرکزی در فروردین امسال می گوید: از ابتدای نوروز تا 13 فروردین 17 جلسه مدیریت بحران در استان برگزار شد که منجر به بسیج امکانات و در نهایت سبب کاهش خسارت ها شد.
هوشیاری به موقع مسئولان استان در مواجهه با سیل...
سیلِ 4 و 5 فروردین امسالِ شیراز تلنگری بود که سبب هوشیاری گروه مدیریتی استان مرکزی شد.
زندیه وکیلی می افزاید: در پی شرایط به وجود آمده در استان های سیل زده به سرعت همه مسیلهای استان مرکزی کنترل و اماکن مستعد سیل بررسی و تحت نظارت ویژه قرار گرفتند.
او البته اشاره ای هم به بارشهای سیل آسای فروردین امسال در خنداب، شازند و خمین کرد و گفت: در سالهای گذشته اقدامات خوبی در حوزه آبخیزداری استان مرکزی انجام شد و همین موضوع به کنترل وضعیت سیل در استان بسیار کمک کرده است.
استان مرکزی هزار و 500 بند و سد دارد که پس از بارشها به صورت کامل به مرحله سرریز رسید و به غیر از یکی دو مورد جزیی هیچ آسیبی به بندها و سدها وارد نشد.
بیشترین حجم خسارت به روستاهای استان...
البته ناگفته نماند سیلِ امسال خسارت اصلی را به روستاهای استان مرکزی وارد کرد، اما در آغاز به دلیل پراکندگیِ خسارت ها تصور نمیشد که چنین خسارتی با این حجم زیاد به استان وارد شود.
با اینحال مسئولان مربوط خیلی سریع میزان خسارت را ارزیابی و آمار را به موقع به وزارت کشور اعلام کردند، اما با این وجود همانطور هم که پیش از این بیان شد متاسفانه نام استان مرکزی در استان های سیل زده قرار نگرفت که البته این روند هم به سرعت پیگیری شد و سرانجام استان مرکزی هم توانست از تسهیلات جبران خسارت سیل بهره مند شود.
دریافت سهمیه هزار و 900 واحد آسیب دیده از سیل...
مدیر کل مدیریت بحران استان مرکزی می گوید: در گام نخستِ اجرای طرح های بازسازی، تعمیر و نوسازی واحدهای آسیب دیده از سیل، صاحبان هزار و 900 واحد سهمیه خود را دریافت کردند که پرونده بیشتر این واحدها تشکیل و برای دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی شدهاند.
از 5 هزار و 800 واحد خسارت دیده در استان مرکزی تعداد 500 واحد تعمیری و بقیه احداثی است.
نیاز استان مرکزی به 60 میلیارد تومان اعتبار برای جبران خسارت...
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی هم در اینباره می گوید: استان مرکزی در سیل فروردین امسال تخریبهای سنگینی متحمل شد.
رقیه یادگاری می افزاید: از هزار میلیارد تومان اعتبارات مربوط به سازمان شهرداریها و دهیاری های کشور تنها 60 میلیارد تومان برای سایر استانها لحاظ شده و انتظار میرود با توجه به خسارات استان مرکزی، تسهیلات 60 میلیارد تومانی ویژه هم در نظر گرفته شود.
صدور پروانه ساخت برای واحد های روستایی استان...
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی هم از صدور پروانه برای 2 هزار 40 واحد آسیب دیده در استان مرکزی خبر داد و افزود: هزار و 936 واحد از مجموع این واحدها واحدهای روستایی و 104 واحد هم در شهرها قرار دارند.
محمدرضا رضا فرح می گوید: هزار و 736 واحد به بانک ها معرفی شده اند که هزار و 643 واحد آنها را واحدهای آسیب دیده روستایی و 93 واحد شهری تشکیل می دهد.
تشکیل پرونده برای واحدهای آسیب دیده مددجویان کمیته امداد...
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی استان مرکزی نیز می گوید: از مجموع 2 هزار و 230 واحد آسیب دیده استان که برای آنها پرونده تشکیل شده 900 واحد مربوط به مددجویان زیر پوشش این اداره کل است که
تاکنون پروانه 506 واحد مددجویان کمیته امداد امام خمینی استان مرکزی صادر شده و 700 پرونده در مرحله عقد قرارداد قرار دارد.
جبران خسارت واحدهای مسکونی مددجویان بهزیستی...
مدیر کل بهزیستی استان مرکزی نیز می گوید: سیلاب بهار امسال به 188 واحد مسکونی روستایی و 9 واحد شهری مددجویان زیر پوشش خسارت وارد کرده است.
زهرا امینی می افزاید: قرار شده 123 واحد از مجموع این واحدها به صورت خود مالکی و 74 واحد را هم بسیج سازندگی بازسازی و تعمیر کند.
حرف آخر...
همانگونه که پیشتر هم اشاره شد اکنون با عزم و اراده دولتمردان در استان مرکزی علاوه بر رسیدگی به مشکلات آسیب دیدگان از سیل، طرح های زیربنایی قابل توجهی در زمینه ایجاد سد و بندهای خاکی برای جلوگیری از سیلاب های احتمالی انجام شده است.
ارائه تسهیلات ویژه بانکی به خسارت دیدگان از سیل و ارائه امکاناتی مثل صدور پروانه، انشعابات برق، گاز و آب به صورت رایگان از دیگر تسهیلاتی است که در اختیار خسارت دیدگان سیل قرار خواهد گرفت تا با تلاش مسئولان شاهد آبادانی بیش از پیش مناطق خسارت دیده از سیل در استان مرکزی باشیم./
نویسنده: سید احمد طباطبایی