به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ؛ دانشمندان در اسپانیا در حال شبیه سازی شیوه پرتاب و عملکرد یک تلسکوپ فضایی هستند که قرار است اطلاعاتی را در ارتباط با سیارات دور دست برای زمین ارسال کند. این تلسکوپ که چیوپس CHEOPS نام دارد قرار است اواخر امسال به فضا فرستاده شود.
دانشمندان در موسسه ملی فن آوری های هوا و فضای اسپانیا در حال شبیه سازی مأموریت تلسکوپ فضایی چیوپس متعلق به آژانس فضایی اتحادیه اروپا هستند. آنها با دقت در حال تمرین فعالیت های مرتبط با فرستادن این تلسکوپ به فضا از قبیل عملکرد و نظارت بر فضاپیما و همچنین بررسی داده ها و اطلاعات هستند.
دیانا دِ میگوئل مدیر عملیات این طرح می گوید: در واقع زمانی که این ماهواره در دید مخروطی آنتن قرار بگیرد, ما شروع به گوش دادن پیام ها ارسال شده از ماهواره می کنیم و ما می توانیم هدایت و فرماندهی این ماهواره را بر عهده بگیریم تا عملیاتی را که می خواهیم انجام دهیم.
او همچنین گفت: " همه این اتفاقات ظرف 10 دقیقه رخ می دهد بنابراین, ما در واقع باید ایده واضحی در ارتباط با نوعی فرمان هایی داشته باشیم که می خواهیم ارسال کنیم و به همین دلیل ما در حال تمرین کردن وشبیه سازی این فرآیند هستیم."
دانشمندان می خواهند همه اقدامات لازم را از هم اکنون مد نظر قرار دهند تا تصویر شفاف تری از آنچه که برای این ماهواره رخ می دهد,ایجاد شود."
دیوید مودرگو مدیر این عملیات گفت: "طی این دوران, مهم است که ما دامنه دید گسترده تری در ارتباط با وقایعی داشته باشیم که برای این ماهواره رخ می دهد." او همچنین گفت: "ما ایستگاه های زمینی بیشتری ایجاد می کنیم و هر 100 دقیقه یک ارتباط با این ماهواره برقرار خواهیم کرد. بنابراین می توانیم اوضاع را کنترل کنیم و اگر مشکلی پیش آمد می تواند آن را حل نماییم."
چیوپس به دانشمندان برای بررسی صدها سیاره در خارج منظومه شمسی ما کمک خواهد کرد.
این ماهواره به یک دوربین قدرتمند یا یک فتومتر مجهز است که نور ساطع شده از دیگر سیاره ها را ثبت خواهد کرد. این تلسکوپ فضایی می تواند عمق نور ساطع شده از یک ستاره را در زمانی که سیاره از کنار آن عبور می کند,انداره گیری کند.
دانشمندان می گویند اندازه گیری عمق نور سبب ارائه اطلاعاتی ارزشمند برای آنها در ارتباط با اندازه سیاراتی می شود که دور دیگر ستارها می چرخند.
این موضوع به آنها برای تعیین چگالی این سیارات و سنگی یا گازی بودن آنها می شود.
چیوپس در مدار پایین زمین و در حدود 700 کیلومتری از زمین فعال خواهد بود.
دوربین نصب شده بر روی آن همواره به سوی طرف تاریک تنظیم شده است بدین معنا که نور خورشید نمی تواند سبب ایجاد اختلال میزان حساسیت آن شود.
امید می رود این تلسکوپ به دانشمندان برای شناسایی سیاره های دور دست که احتمال زندگی در آنها وجود دارد, کمک کند.
اطلاعات کسب شده از این تلسکوپ به مرکز عملیات علمی در ژنو در سوئیس ارسال خواهد شد.