مقاله ایندیپندنت؛
بولتون بازنده ماجرای نفتکش گریس ۱
مناقشه بر سر نفتکش گریس-۱ برای همه پیروزی در پی داشت غیر از مشاور امنیت ملی آمریکا و جنگ طلبان آمریکایی
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس در گزارشی نوشت: مناقشه بر سر نفتکش توقیف شده ایرانی برای همه پیروزی در پی داشت غیر از جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا و جنگ طلبان آمریکایی.
در این گزارش به قلم احمد عبودو آمده است بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در بحبوحه جنگ لفظی بین آمریکا و ایران گرفتار شده است اما در درازمدت به نظر می رسد انگلیس در کنار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قرار خواهد گرفت.
زمانی که آقای روحانی رئیس جمهور ایران در حال نشانه گرفتن انگلیس در اوایل این ماه و بیان عبارات "صلح در مقابل صلح, جنگ در مقابل جنگ و نفت در مقابل نفت" بود به خوبی از نقاط آسیب پذیر همتایان انگلیسی اش آگاه بود. او با یک طبقه سیاسی فرسوده از جریانات مرتبط با برگزیت سخن می گفت و تصمیم گرفت با آنها بازی کند.
دادگاه عالی جبل الطارق روز پنج شنبه پس از یک جدال قانونی شدید تصمیم به آزاد کردن نفتش غول پیکر گریس وان گرفت, جدالی که طی آن دولت دونالد ترامپ می خواست انگلیس را در جبهه خود قرار دهد اما با تحقیر مواجه شد.
دولت ترزا می به توقیف نفتکش ایرانی در اوایل ماه ژوئیه کمک کرد, اقدامی که به نظر می رسید به نیابت از آمریکا انجام شده است. این اقدام در نگاه اولیه ناشیانه به نظر می رسید. ادعا شده بود این کشتی توقیف شد تا مانع از نقض تحریم های اتحادیه اروپا بر بخش فروش نفت به سوریه شود اما گمانه زنی های زیادی در این باره وجود داشت که انگلیس می خواست مانع از حق ایران برای فروش نفت خود به دیگر کشورها شود تا بدین ترتیب مایه خشنودی ترامپ گردد.
به نظر می رسد این هفته ایران در موقعیت بهتری قرار داشت. اکنون این کشور می تواند با مجوزی مشروع ناشی از حکم یک دادگاه در یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا, نفت خود را بفروشد.
در همین حال در لندن، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس بر روی به اصطلاح "جنگ کابینه اش" با یک هدف متمرکز شد: خارج کردن انگلیس از اتحادیه اروپا تا روز 31 ماه اکتبر.
انگلیس به منظور خارج شدن از توافق هسته ای ایران تحت فشارهای فزاینده ای از سوی آمریکا قرار دارد. جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید طی سفر این هفته خود به لندن از دولت انگلیس خواست موضع خود را در قبال ایران و شرکت مخابراتی هوآوی چین سخت گیرانه تر کند.
انگلیس شاید بتواند از روابط خود با هوآوی به عنوان اهرمی در مذاکرات تجاری در آینده استفاده کند اما آزادی نفتکش گریس-1 ، یک ضربه شدید برای بولتون محسوب می شود.
ایران در حال دست کشیدن از تعهدات خود در قبال توافق هسته ای است اما انگلیس و دیگر امضا کنندگان توافق هسته ای خواهان حفظ توافق هسته ای هستند.
پیش بینی می شود آزادی نفتکش گریس 1 زمینه را برای آزادی نفتکش استنا امپرو -نفتکش با پرچم انگلیس که توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تنگه هرمز توقیف شده است فراهم کند. آزادی نفتکش ایرانی در حال حاضر سبب تقویت دکترین "نفت در برابر نفت"روحانی خواهد شد.
در عین حال, یک پیام در این باره ارسال شد که اروپا با ارعاب کشتی ها در آبهایش مدارا نخواهد کرد. این قوانین و معیارهای جدید منعکس کننده تمایل اروپا برای رد اعتبار دولت ترامپ در این منطقه هستند. فراتر از همه آن که, چه کسی سیاست ترامپ را در قبال ایران جدی خواهد گرفت؟
انگلیس در این میان عاقلانه تر رفتار کرده است. این کشور با دور شدن از این مناقشه حقوقی سبب متقاعد شدن ایرانی ها در این باره شد که این کشور بر خلاف آمریکا نفتکش آنها را به سبب وجود نگرانی در ارتباط با مقصد این نفتکش (سوریه) و نه منبع نفت (ایران) توقیف کرده است.