به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکزکرمانشاه نوربخش حاتمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: محصول زعفران
هم اکنون به عنوان یکی از مزیتهای استان کرمانشاه مطرح است وبه دلیل مرغوبیت زعفران کرمانشاه، این محصول با رقم خوبی و ۵۰ درصد بالاتر از رقم کشوری به فروش میرسد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه، فعال شدن اراضی کشت زعفران را زمینه ساز ایجاد اشتغال ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر در روز و در هکتار در دانست.
وی با بیان اینکه سطح زیر کشت این محصول ۹۶ هکتار افزایش یافته گفت: سطح زیر کشت این محصول امسال در استان کرمانشاه به ۱۸۵ هکتار رسیده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون کشت زعفران بیشتر در مناطق معتدل و سرد استان کرمانشاه کشت میشود، گفت: امسال حدود ۴۵۰ کیلوگرم زعفران از مزارع استان کرمانشاه برداشت شده و عملکرد برداشت در مزارع حدود ۱۱ کیلوگرم و در مزارع نمونه به ۱۷ کیلوگرم میرسد.
حاتمی گفت: شهرستان کرمانشاه با سطحی معادل ۵۲ هکتار رتبه اول کشت زعفران در استان را داراست و پس از آن شهرستانهای کنگاور با ۲۱ هکتار و سنقر و دالاهو با ۲۰ هکتار در جایگاههای بعدی استان از نظر سطح زیر کشت زعفران قرار دارند.
این مسئول تصریح کرد: در قالب اعتبارات مذکور ۳۰۰ تن پیاز زعفران توسط سازمان جهادکشاورزی استان خریداری شده و در اختیار متقاضیان کشت زعفران قرار میگیرد.
حاتمی با بیان اینکه ما ۵۰ درصد پیاز زعفران مورد نیاز هر هکتار را تامین میکنیم، افزود: قرار شده خود متقاضیان نیاز معادل آن یعنی ۳۰۰ تن دیگر را خریداری کنند و ما با ۳۰۰ تنی که در اختیار کشاورزان قرار میدهیم، تقریبا امکان تحت پوشش قرار دادن ۱۵۰ هکتار از سطوح زیر کشت زعفران جدید در استان را داریم.
وی اشارهای نیز به درآمد حاصل از کشت این محصول در استان داشت و گفت: هم اکنون هر هکتار کشت زعفران بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان عملکرد دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه در خصوص میزان مصرف آب این محصول گفت: زعفران یکی از گونههای مناسب و متناسب با شرایط آب و هوایی استان بوده و میزان مصرف آب بسیار پایینی دارد و تنها ۲ بار در سال زراعی آبیاری میشود.
وی از تلاش بر توسعه سطح زیر کشت این محصول در سالهای آینده خبر داد و گفت: طی یک برنامه ۳ ساله قرار است سطح زیر کشت زعفران به ۱۲۰۰ هکتار و تولید آن به ۷۰۰۰ کیلوگرم برسد.