به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز از کپنهاگ؛ سیاستمداران دانمارکی روز جمعه هر گونه احتمال فروش جزیره گرینلند را رد کردند. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حالی در ماه سپتامبر در جریان سفری رسمی عازم دانمارک می شود که اکنون گزارش هایی از مشورت او با مشاورانش در خصوص امکان خریداری بزرگترین جزیره جهان از دانمارک منتشر شده است.
ترامپ در جریان این سفر در خصوص وضعیت منطقه قطبی با نخست وزیران دانمارک و گرینلند که یک منطقه خودمختار متعلق به دانمارک است گفتگو خواهد کرد.
لارس لوکه راسموسن نخست وزیر پیشین دانمارک با انتشار پیامی در توئیتر نوشت «این موضوع احتمالا همان دروغ آوریل و کاملا نابجا است.»
دو منبع آگاه از اخبار منتشر شده در خصوص خریداری جزیره گرینلند روز پنجشنبه به رویترز گفتند در ابتدا برخی از مشاوران کاخ سفید فکر خرید این منطقه را به سخره گرفتند اما برخی دیگر در واشنگتن آن را جدی تر گرفتند.
سورن اسپرسن (Soren Espersen) سخنگوی امور خارجی حزب خلق دانمارک گفت «اگر او (ترامپ) واقعا به این موضوع فکر کرده باشد، این آخرین مدرکی است که نشان می دهد عقلش را از دست داده است.»
وی افزود «حتی فکر اینکه دانمارک پنجاه هزار نفر از شهروندانش را به ایالات متحده بفروشد، مطلقا مضحک است.»
گرینلند به عنوان یک منطقه خودمختار متعلق به دانمارک در حد فاصل میان اقیانوس اطلس شمالی و اقیانوس منجمد شمالی واقع شده و به لحاظ اقتصادی به دانمارک متکی است.
چمنیتز لارسن نماینده دومین حزب بزرگ گرینلند در پارلمان دانمارک نیز در این خصوص گفت «من اطمینان دارم اکثریت مردم گرینلند معتقدند که رابطه داشتن با دانمارک در بلندمدت برای آنها بهتر از رابطه داشتن با آمریکا است.»
روفوس گیفورد سفیر پیشین آمریکا در دانمارک نیز درباره خرید گرینلند از سوی آمریکا گفت «خدای من، به عنوان کسی که عاشق گرینلند است و قبلا 9 بار آنجا رفته و تمام گوشه و کنار آن را گشته ام و عاشق مردمش هستم باید بگویم این یک فاجعه تمام عیار و کامل است.»
گرینلند در حال حاضر به علت موقعیت راهبردی و منابع معدنی فراوان، توجه قدرت های بزرگ را از جمله چین، روسیه و آمریکا به خود جلب کرده است.
پیشتر پمپئو در ماه مه گفته بود که روسیه در منطقه قطبی از خود رفتارهای خصمانه بروز می دهد و اقدامات چین نیز در این منطقه باید با دقت بیشتری دنبال شوند.
آمریکا بر اساس توافق دفاعی مربوط به سال 1951 با دانمارک می تواند از پایگاه هوایی ثول (Thule ) در شمال گرینلند استفاده کند.
گرینلند به عنوان بخشی از دانمارک حاکمیت داخلی خود را عهده دار است ولی کنترل سیاست دفاعی و خارجی آن با کپنهاگ است.
دانمارک در سال 1917 جزایر هند غربی (Danish West Indies) خود را به مبلغ 25 میلیون دلار به آمریکا فروخت که البته پس از آن جزایر ویرجین نامیده می شوند.