پخش زنده
امروز: -
خیریه نذر اشتغال امام حسین علیه السلام تاکنون برای هزار نفر از بیکاران نیازمند ساکن حاشیه شهرها و روستاها شغل ایجاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ با زینب قارخانی در هنگام خرید زیورآلات در نمایشگاه صنایع دستی آشنا شدم، بانویی 35 ساله ساکن روستای دهسرخ مبارکه که با حمایت این خیریه توانسته بود برای بانوان روستا اشتغال ایجاد کند.
وی سه سال پیش در منزل، پاره وقت قطعات اسباب بازی نصب می کرد و امسال توانسته بود با کمک همسرش و پشتیبانی خیران،کارگاه کوچکی در این زمینه با اشتغال پنج نفر راه اندازی کند که الان این تعداد به 20 نفر رسیده است.
حمایت خیریه نذر اشتغال امام حسین علیه السلام در اعطای تسهیلات با سود پایین باعث شد تا تولید انواع زیورآلات از جمله بند عینک، دستبند و گوشواره را هم به کار قبلی اضافه کند.
در حال حاضر محل کار خانم قارخانی با فعالیت 30بانوی ده سرخی بزرگترین کارگاه روستاست که درآمد روزانه هریک از نیروهایش دست کم 300 هزار ریال است.
خانم احمدی بانوی سرپرست خانواده دیگری که در حال بافت و فروش گلیم و تابلو فرش در نمایشگاه بود هم مسبب ایجاد اشتغال خود و پنج نفر دیگر از بانوان سرپرست خانواده در حاشیه اصفهان را پس از لطف خدا، حمایت خیریه نذر اشتغال امام حسین علیه السلام می داند .
این خیریه جایی بود که بیشتر کارآفرینان حاضر در نمایشگاه، ایجاد یا توسعه اشتغال در کارگاه های خود را مدیون حمایت های آنجا می دانستند.
خانم عابدی هم که کارگاه خیاطی با اشتغال هفت نفر با حمایت همین خیریه در حاشیه شهر اصفهان راه اندازی کرده می گوید: درخیریه کمک های خیران، هدفمند برای اشتغال نیازمندان هزینه می شود.
تلاش، کمک مالی و اندیشه کار و خدمت دست در دست هم این روزها یکی از راهکارهای اصلی اشتغالزایی کشور، توسعه مهارتهای فردی برای کارآفرینی است که این توانمندیها را میتوان از طریق سازمانهای مردم نهاد که عمدتا کارکردهای فرهنگی و اجتماعی دارد، ایجاد کرد.
موسسه نذر اشتغال امام حسینعلیه السلام اصفهان یکی از این سازمان های مردم نهاد و یکی از 800 خیریه استان است که زمستان پارسال در همایش ملی خیرماندگار به عنوان یکی از خیریه های برتر انتخاب شد.
اصفهانیها همانگونه که در دیگر فعالیتهای خیریهای صاحب سبک و پیشگام هستند، در حوزه خیریههای کارآفرین نیز نخستین گامها را به نام خود ثبت کرده اند.
در خیریه نذراشتغال امام حسینعلیه السلام اصفهان با افراد زیادی گفت و گو کردم از کسانی که برای مشاوره راه اندازی کسب و کار آمده بودند، کارفرمایانی که برای راه اندازی یا توسعه کارگاه برای اخذ تسهیلات آمده بودند تا خیرانی که که کمک هایشان را نذر اشتغال کرده بودند.
با مریم 32 ساله معتاد بهبود یافته که برای رونق کارگاه سفال آمده بود در این موسسه آشنا شدم.
وی پارسال با حمایت خیریه و آموزش های سفالی که از قبل دیده بود کارگاهی با اشتغال هفت بانوی معتاد بهبود یافته دراصفهان راه اندازی کرده بود و الان برای توسعه آن مشاوره می خواست.
خانم اصغری 38 ساله و سرپرست خانواده هم که از شرق اصفهان برای درخواست وام به خیریه آمده بود می گوید:"شوهرم زندان است و دو فرزند خردسال دارم درصورت پذیرش درخواست وام 30 میلیون ریالی ام با خرید دار قالی برای دست کم سه نفر اشتغال ایجاد می کنم و زندگی خودم هم رو به راه می شود."
باقری جوان 28 ساله که هنرمند وطراح روی شیشه است می گوید:"می خواهم با گرفتن وام 300 میلیون ریالی برای 6 نفر از جوانان روستایم اشتغال ایجاد کنم تا بتوانند زودتر سرو سامان بگیرند."
خیری هم که برای کمک آمده بودو نمی خواست هویتش مشخص باشد با لهجه شیرین اصفهانی می گوید:"کمک کردن از این نوع را می پسندم می گویند،اگر کسی را می خواهی سیر کنی به او ماهی بده اگر قرار است برای همیشه سیر باشد بهش ماهیگیری یاد بده و الان هم آمده ام تا در حد بضاعتم کارآفرین باشم."
نذرمن ،اشتغال شما
می گوید:" می خواهم به اشتغالزایی کمک کنم، در کمتر از هشت سال ، هزار علاقه مند به کار از جمله بانوان سرپرست خانوار، معتادان بهبود یافته و زندانیان در حاشیه شهرها و روستاهای استان اصفهان از حمایت های این خیریه باهدف اشتغال پایدار بهره مند شدند."
اکبراخوان مقدم مدیرعامل موسسه خیریه نذر اشتغال امام حسینعلیه السلام اصفهان سال 91 با هدف ایجاد بستر اشتغال برای نیازمندان، این موسسه، ازمعدود خیریه های مردم نهاد و فعال در زمینه ایجادو رونق اشتغال در کشور را راه اندازی کرد.
این کارآفرین 59 ساله که سابقه فعالیت 30 ساله در شرکت های مختلف صنعتی با 900 نیرو را دارد، هشت سال پیش با مراجعه افراد نیازمند جویای کار به شرکتها و نبودن امکان بکارگیری آنها به علت شرایط خاص ، به کمک برادرش این موسسه خیریه را راه اندازی کرد.
خدمات ارائه شده در بخش اشتغال کارگاهی موسسه شامل مشاوره، راه اندازی، فراهم کردن تجهیزات، اعطای خدمات به مددجویان و آموزش است و زنان سرپرست خانواده، زندانیان، بیماران خاص و روستاییان، افراد مورد هدف خیریه برای حمایت اند.
این خیر می گوید:پارسال 750 میلیون ریال تسهیلات برای 13 کارگاه با اشتغالزایی 45 نفر در استان اصفهان پرداخت شد.
مدیرعامل موسسه خیریه نذر اشتغال امام حسینعلیه السلام اصفهان ،ایجاد 50 فرصت شغلی در روستاها،اشتغال 400 بانوی نیازمند به کار در حاشیه شهرها و 400 زندانی همچنین آموزش های زبان در 70 روستا و مهارت زندگی در 110 روستای استان اصفهان ، را بخشی از فعالیت موسسه بیان می کند.
اشتغال 100 خانم در حرفه های مختلف کارگاه های خیریه و 200 خانم در هشت کارگاه متعلق به خیریه های دیگر (توانمند کردن دیگر خیریه ها)، شروع به ساخت مرکز اشتغال و اسکان کودکان خیابانی در اصفهان از دیگر فعالیت های موسسه خیریه نذر اشتغال است.
اخوان مقدم می گوید: همه مددجویانی که از حمایتهای موسسه برخوردار شده اند به علل مختلف از جمله از دست دادن سرپرست خانواده، بیماری های جسمی و روحی، بدهی مالی و داشتن سوء سابقه، برای تأمین مخارج زندگی خود و فرزندانشان دچار مشکل بودندکه با کمک خیران با کسب مهارت،توانمند شدند."
وی ادامه می دهد:"این بانوان مددجو با اتکا به عزت نفس و توانایی فردی در کارگاه هایی نظیر قالی بافی، میناکاری، نصب قطعات، سفال و خیاطی در حاشیه شهرها و روستاها مشغول به کار شده اند."
قانون از نیازمندان بیکار حمایت نمیکند با وجود اینکه خیریههای کارآفرین تلاش میکنند تا مشکلات ناشی از بیکاری در اصفهان را کاهش دهند، خلأهای قانونی سبب شده تا نیازمندان مورد حمایت جدی واقع نشوند. این، صحبتی است که مدیرعامل موسسه خیریه نذر اشتغال امام حسینعلیه السلام درادامه گفت و گویش مطرح میکند.اخوانمقدم معتقد است جامعه نیازمند تدوین قوانین جدید برای اشتغال افراد نیازمند است.
او میگوید:"متأسفانه شش گروه از افراد جامعه شامل مددجویان زندانی، زنان سرپرست خانوار، دانشجویان، سالمندانی که مستمری دریافت نمیکنند، معتادان بهبود یافته و معلولان در بازار کار جایی برای آنها تعریف نشده و میتوان گفت در حال حاضر بخش زیادی از بیکاران جامعه را شامل میشوند."
وی که علاوه بر اشتغالزایی بواسطه راه اندازی موسسه، با تجربه 35 ساله در امر تولید برای کمتر از هزار نفر در شرکت های خود شغل ایجاد کرده به مشکلات میلیونها کارگری که بنا به شرایط کم توانی، محروم بودن منطقه یا پایین بودن توان شغلی در کشور به نسبت کارگران رسمی نصف یا کمتر دستمزد دریافت می کنند اشاره می کند.
این کارآفرین خیراضافه می کند:"به واسطه محدودیت های قانون کار، این کارگران از داشتن حقوق بازنشستگی و خدمات بیمه محرومند که در صورت اصلاح قوانین، شغل این کارگران پایدار و رونق اشتغال در کشور محقق خواهد شد."
اخوان مقدم می گوید:"طرح پیشنهادی محترم دانستن قرارداد دستمزد توافقی برای نیازمندان فاقد بار مالی برای دولت است و هیچ ارتباطی با قانـون حداقل دستمـزد نـدارد ، پیشنهـاد ما اشتغال گروه نیازمند جامعه از طریق اصلاح قوانین است تا طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی ، هیچ کسی از سر بیکاری ، شرمنده خانواده خود نباشد."
ایده های ناب و استعدادهای کارآفرینی حمایت می خواهد
وقتی که به جامعه نگاه کنیم، درمییابیم این فقط نیازمندان نیستند که برای راهاندازی کسبوکار و کارآفرینی، نیازمند حمایت هستند. بلکه، جوانان بسیاری هم ، ایدههای نابی دارند که برای اجرای آنها فقط حمایت میخواهندکه کمک خیران را می طلبد.
طبق تحقیقات ارائه شده فقط پنج درصد جامعه توان کارآفرینی دارندو باید استعدادهای کارآفرینی حمایت شوند.
کمکها و خدمات مادی و معنوی خیراندیشان و دلسوزان اگر برای ایجاد اشتغال نیازمندان هزینه شود، یاری رسانی را به معنای واقعی، تحقق بخشیده و رشد و تعالی انسانها را همراه با حفظ عزت نفس و کرامت، برای عموم مردم، به بار خواهد آورد.
نویسنده: سیده پروین امامی