پخش زنده
امروز: -
شیوع بیماری هپاتیت بی در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خراسان رضوی کاهش چشمگیری یافته بطوری که از پنج درصد به حدود یک و دو دهم درصد رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، کارشناس مسئول بیماریهای آمیزشی، ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اکنون شیوع هپاتیت بی در ایران بین یک تا دو درصد است که از این نظر در زمره کشورهای با شیوع اندک قرار داریم.
دکتر علی حسین پور افزود: این در حالی است که ایران طی سالهای گذشته در گروه کشورهای دارای شیوع متوسط بیماری هپاتیت بی قرار داشت.
وی اظهار داشت: در حال حاضر شیوع بیماری هپاتیت بی در برخی کشورهای دنیا بیش از هفت درصد جمعیت را در بر می گیرد که این کشورها در زمره کشورهای با شیوع بسیار این بیماری قرار دارند.
وی پوشش فراگیر واکسیناسیون را مهم ترین اقدام مقابله با هپاتیت بی در خراسان رضوی و کشور عنوان کرد و گفت: تمام فرزندانی که از سال ۷۲ به بعد به دنیا آمده اند، واکسن هپاتیت بی دریافت کرده اند که این اقدام در کنار واکسیناسیون گروههای هدف مانند کادر پزشکی و سایر افراد در معرض خطر نقش مهمی در کاهش ابتلا به این بیماری در کشور داشته است.
حسین پور آموزش اطرافیان و خانواده فرد مبتلا به هپاتیت را از دیگر اقدامات پیشگیری و کنترل این بیماری در خراسان رضوی دانست و افزود: این بیماری از طریق خون یا مایعات بیولوژیکی بدن فرد مبتلا، ارتباطات جنسی محافظت نشده، معتادان تزریقی، انتقال از مادر به فرزند در هنگام تولد و لوازم پزشکی و دندانپزشکی آلوده انتقال می یابد.
کارشناس مسئول بیماریهای آمیزشی، ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: فقط ۱۰ درصد از مبتلایان به ویروس هپاتیت بی دچار التهاب و عوارض کبدی می گردند که باید تحت درمان قرار گیرند و بقیه ناقل بیماری باقی می مانند.
بیماری هپاتیت به انواع ای، بی، سی تقسیم می شود که هپاتیت بی شایع ترین آنهاست، هپاتیت بی نوعی بیماری عفونی ویروسی در انسان است که ویروس HBV عامل آن است و بیشترین آسیب این بیماری متوجه کبد بیمار است.