پخش زنده
امروز: -
پس از ۱۰ سال پژوهش،با راه اندازی بانک جنین گاوهای دارای خصوصیات برتر، گامی بلندی در مسیر خودکفایی نژادهای برتر گاو برداشته شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه ابن سینا؛ با توجه به روند افزایش جمعیت در کشور و نیاز فزاینده به محصولات دامی و لبنی و هزینههای بالای تولید هر واحد شیر و گوشت، سیاستهای مختلفی برای تأمین نیازهای کشور در این عرصه مورد بررسی قرار گرفته است.
طرح کلان ملی «تکثیر گاوهای با خصوصیات برتر با تکنیک تولید آزمایشگاهی جنین» از جمله این طرحهای ملی است که در سال ۱۳۹۶ به عنوان «طرح برتر جهاد دانشگاهی» برگزیده شد و محصول آن با استقبال گرم بسیاری از نهادهای عمومی مانند آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و .. و شرکتهای خصوصی مواجه شده که جهت خرید محصول مذکور قراردادهایی را منعقد کرده اند.
در این طرح ملی که اساس آن استفاده از فناوریهای نوین تولید مثلی با هدف کاهش هزینهها و افزایش بهره وری تولید است، گاوهای ممتاز گله انتخاب شده و با استفاده از فناوری لقاح آزمایشگاهی، سالانه حدود ۶۰ جنین از هر گاو ممتاز تولید و به رحم گاوهای غیرممتاز منتقل میشود. بر این اساس پژوهشگاه ابن سینا با اجرای این طرح توانسته با تولد گوساله ممتاز از گاوهای غیر ممتاز، ارزش افزوده جدیدی در صنعت دامپروری ایجاد کند.
همچنین، این طرح توانسته در رفع یکی از مشکلات مهم صنعت دامپروری کشور، یعنی واردات نژادهای گاو مانند جرزی، سیمنتال، شاروله و ... که دشوار و نیازمند خروج از کشور بوده است، مؤثر باشد. بدین ترتیب پژوهشگاه ابن سینا با واردات تعداد محدودی گاو با خصوصیات برتر و از نژادهای مختلف و تولید جنین از آنها، برای نخستین بار در کشور موفق به تأسیس بانک جنین از نژادهای گوشتی، شیری و دو منظوره شد که موجب امیدواری دامداران در سهولت دسترسی به نژادهای مورد نظر خود در داخل کشور شده است.