جلسه شورای فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران
شهرداری با اقدامات داوطلبانه مردم در ماه محرم رقابت نمیکند
معاون شهرداری تهران: رویکرد ما در ماه محرم رقابت با مردم و کارهایی نیست که خود مردم داوطلبانه انجام میدهند
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا جوادی یگانه در جلسه شورای فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران که در ساختمان بهشت برگزار شد، گفت: شبها برنامه نخواهیم داشت، مردم را در مکانی خاص جمع نمیکنیم و هیئت راه نمیاندازیم بلکه تنها به مردم خدمت رسانی و فضا را آماده میکنیم.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران متولی هیچ مناسبتی نیست، متولی مردم هستند و ما تنها زیرساخت را فراهم میکنیم، ادامه داد: برای محرم بخشهای مختلف شهرداری اقدامات پراکندهای انجام میدهند که لازم است اینها متناسب شوند و در یک راستا صورت پذیرند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری در ادامه تاکید کرد: سیاست شهرداری این نیست که به هیئتها به طور مستقیم کمک مالی کند و به طور مثال، اقلام خوراکی آنها را تامین کند، اما اقدامات حمایت آمیز مانند حمایت از خانه مداحان را میتوان انجام داد.
پیروز حناچی
برگزاری نمایشگاه «عطر سیب» در آستانه ماه محرم
شهردار تهران گفت: محرم ماهی است که کشور حال و هوای دیگری پیدا میکند و تلاش بر این است ما هم در راستای تقویت این فضای معنوی، نمایشگاه «عطر سیب» را برگزار کنیم
پیروز حناچی در جلسه شورای فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران که در ساختمان بهشت برگزار شد، با اشاره به برنامههای مدیریت شهری پایتخت در ایام محرم گفت: نمایشگاه «عطر سیب» را در جهتی که بتواند بر کیفیت فضای عزاداریها تاثیر مثبت بگذارد، توسعه میدهیم.
وی ادامه داد: ایجاد بستری برای تولید ایدههای مثبت میتواند ما را به چنین هدفی نزدیک کند و تولید آثار فرهنگی فاخر در حوزههای مختلف هنری، اقدامی ماندگار در این زمینه را رقم میزند. تلاش میکنیم نمایشگاه عطر سیب در مصلی برگزار شود، اما اگر این امر میسر نشد، شهرداری مکانهای مناسب دیگری برای برگزاری این نمایشگاه در اختیار دارد.
شهردار تهران همچنین تاکید کرد: جوانها در همه زمینهها به دنبال نوآوری هستند و نباید انتظار داشته باشیم در چنین آیینی مانند نسلهای قبل از خود رفتار کنند.
حناچی در ادامه با بیان اینکه شهرداری باید به دنبال ایجاد شرایطی باشد که به شورآفرینی هرچه بیشتر فرهنگ عاشورا بینجامد، گفت: در این ایام در اماکنی مانند برج میلاد فعالیتها باید بسیار فاخر باشد و از هنر هنرمندان برجستهای مانند استاد فرشچیان و سایر هنرمندان استفاده شود. همچنین میتوانیم از همکاری پیرغلامان اباعبدالله الحسین (ع) بهره ببریم.
شهردار تهران با تاکید بر ضرورت مناسب سازی فضاهای عمومی شهر در ایام محرم و صفر تصریح کرد: لازم است برای انتقال پیامهای عاشورا در بنرهای شهری از «مقتل» که یک روایت بدون تفسیر از عاشوراست، استفاده کنیم.
حناچی درباره کمک به هیئات مذهبی که در سالهای گذشته همزمان با ایام محرم صورت میگرفت نیز گفت: میتوانیم فضایی فراهم کنیم که هیئتها راحتتر و ارزانتر به اقلام خود برسند؛ این کار را میتوان در میادین میوه و تره بار انجام داد.
وی در پایان بر هماهنگی بیشتر بخشهای مختلف شهرداری تهران برای برگزاری برنامههای مرتبط با ایام محرم و صفر تاکید و خاطرنشان کرد: اگر به طور هماهنگ عمل کنیم میتوانیم حال و هوای شهر را در این ایام تغییر دهیم. با وجود اینکه کار اصلی بر عهده مردم است، ما میتوانیم بسترهای مناسبی را در این زمینه ایجاد کنیم.
محمدجواد حق شناس
ضرورت حرکت هماهنگ مدیریت شهری در برنامههای محرم
رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر تهران گفت: در تهران مدیریت شهری باید پرچمدار امور فرهنگی باشد و در این دوره از فعالیت شورای شهر، انتظار میرود مدیریت شهری با فعالیتهای خود در حوزه فرهنگ شناخته شود.
محمدجواد حق شناس در جلسه شورای فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران که در ساختمان بهشت برگزار شد، ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع مالی، بدهیهای سنگین شهرداری و سایر مسائل شهری؛ بخشی که میتواند به ماندگاری ما در شهر کمک کند، حوزه فرهنگی است.
حق شناس با تاکید بر اجرای برنامههای شاد در طول سال به خصوص اعیاد مذهبی گفت: با توجه به وضع جامعه یکی از کارهایی که از دردهای مردم میکاهد، توجه به شادی جمعی است چرا که این امر میتواند تا حدودی دردهای مردم را تسکین دهد. برپایی جشنواره هایی، چون شادستان و نوروزگاهها از تجربههای موفق این حوزه بودند.
عضو شورای شهر تهران با تاکید بر حرکت هماهنگ مدیریت شهری در ایام محرم گفت: در مراسم مربوط به اربعین و عطر سیب شورای شهر و مدیریت شهری برنامههای خاصی دارند.
شاپور رستمی
ابلاغ دستورالعمل شورای پژوهش و نوآوری به مناطق ۲۲ گانه
با حضور معاون امور مناطق شهرداری تهران و رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، دستورالعمل شورای پژوهش و نوآوری در مناطق ۲۲ گانه تهران ابلاغ شد.
شاپور رستمی معاون امور مناطق شهرداری تهران در این مراسم گفت: این ابلاغ اتفاقی بسیار خوشایند است که بر مبنای آن چارچوبی را مشخص کرده ایم که همه شهرداران مناطق با توجه به دستورالعمل تنظیمی در خصوص انجام پروژهها و با همکاری با مرکز مطالعات حرکت کنندو با نگاه ویژه شهردار تهران بر موضوع پژوهش و بهره گیری از این همکاری، زمینه استفاده بهینه از همه ظرفیتها فراهم شود و شاهد اجرای پروژههایی باشیم که پیوست مطالعاتی بسیار خوبی داشته باشد.
رستمی با بیان اینکه ما در سه محور در حال مذاکره هستیم، اضافه کرد: ابتدا پروژههایی که توسط شهرداران مناطق ۲۲ گانه در حال انجام است، دوم پروژههای پدافند غیرعامل و سوم پروژههای مطالعاتی که ۶ پروژه مهم را معاونت انجام میدهد و همه مناطق را دربر میگیرد.
معاون امور مناطق شهرداری تهران در ادامه گفت: امروز شاهد امضای تفاهم نامهای ارزشمند هستیم که در فضای شهری شورای پژوهش و نوآوری ایجاد کرده ایم و قطعا از این پس یکی از ملاکهای ارزیابی شهرداران مناطق، توجه و عمل به این ابلاغ خواهد بود.
وی تاکید کرد: باید در اداره شهر و اجرای پروژهها از ظرفیتهای دانشگاهها و نخبگان بهره ببریم که از تاکیدات مقام معظم رهبری هم هست. هرگاه به این خودباوری برسیم که میتوانیم از ظرفیتهای علمی و اجرایی داخل استفاده کنیم قطعا موفق خواهیم بود.
رستمی گفت: امیدواریم این توافق نامه چراغ راه سازندگی، کار و خلاقیت در تهران خواهد شد.
محمدحسین بوچانی
ایجاد کمیته پژوهشی در شهرداریهای مناطق
در ادامه این نشست، محمدحسین بوچانی رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران گفت: شرایط اداره شهر تهران به شیوههای گذشته میسر نیست و حتی اگر میسر باشد، غیرقابل دفاع است.
وی با تاکید بر اینکه باید شیوههای گذشته اداره شهر دگرگون شود، اضافه کرد: یکی از این حوزه ها، توجه به اندیشه و پژوهش است؛ نمیشود پروژهای را انجام دهیم و بعد توجیه علمی آن را بنویسیم.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران افزود: بر مبنای برنامه ۵ ساله شوم شهر تهران، برنامه ششم توسعه و بودجه مصوب، تکلیف شده است که همه پروژهها پیوست فرهنگی، اجتماعی، محیط زیستی و ... داشته باشد و این تاکید ما را به پژوهش نزدیک میکند.
بوچانی در ادامه گفت: یکی از نقاط آسیب ما این است که در معاونتها و حوزههای مختلف، کمیته پژوهشی داریم، اما این ضعف در مناطق شهرداری مشهود است و قرار است کمیته پژوهشی را در همه مناطق ۲۲ گانه تهران ایجاد کنیم. شرح وظایف آن هم شناسایی پروژههای خلاقانه، نوآورانه و انتقال آن به مرکز مطالعات و تبدیل آن به طرح اجرایی است.
وی با بیان اینکه این ابلاغ موجب جلوگیری جدی از پراکنده کاری در حوزه شهری خواهد شد، گفت: باید یکی از ملاکهای ارزیابی عملکرد شهرداران مناطق، پایبندی به این دستورالعمل و ارائه طرحهای خلاقانه باشد.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در خاتمه گفت: شکل گیری این کمیته در مناطق شهرداری، سبب ارتقاء بهره وری، اثربخشی و کارآمدی حوزههای اجرایی خواهد شد.