پخش زنده
امروز: -
به زودی پیش نویس روایت سیل تهیه و پس از اعلام نظر مشاوران و انجمنهای متخصص تا ۱۵ شهریور منتشر میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمود نیلی احمدآبادی طی سخنانی در نشست خبری که صبح امروز در سالن همایشهای سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد در ابتدا با اشاره به اینکه دستاوردهای علمی دانشجویان (پایان نامههای ارشد و دکتری) مورد استفاده قرار میگیرد گفت: دانشگاه تهران سعی میکند دستاوردهای علمی دانشجویان خود را که مطابق با نیاز جامعه است در سطح جامعه بکار گیرد و در این راستا با طراحی سایت پویش و رویش در پارک علم و فناوری این دانشگاه، ایدههای دانشجویان به محصولات کسب و کار تبدیل میشود.
وی افزود: طبق توافقی که با وزارت نفت و شرکت فولاد مبارکه داشته ایم قبل از تعیین موضوع رساله و پایان نامه دانشجویان نیازسنجی از سوی وزارت نفت و شرکت فولاد مبارکه و دانشگاه تهران انجام و موضوعات رساله و پایان نامه دانشجویان بر اساس آن تعیین و سپس بر روی آن سرمایه گذاری میشود.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه تمرکز بر روی دانشجویان مقطع کارشناسی یکی از اهداف این دانشگاه است گفت: الگوی «کهاد» طراحی شده و این آغاز فعالیتی است که در بخش آموزشی و کاربردی برای دانشجویان مقطع کارشناسی شکل گرفته است.
آقای نیلی احمدآبادی با اشاره به تأسیس باشگاه دانش آموزی در دانشگاه تهران گفت: از طریق این باشگاه دانش آموزان مناطق محروم میتوانند فعالیتهای علمی در دانشگاه داشته باشند، زیرا همواره بر موضوع مهارت آموزی و کارآفرینی تأکید داشته ایم که با برگزاری دورههای کارآفرینی، مهارت دانش آموزان تشخیص داده میشود.
وی با بیان اینکه فعالیتهای بین المللی در ذات دانشگاه است گفت: یک شبکه فناوری ایجاد کرده ایم که از طریق این شبکه بحث کارآموزی بین المللی پیشنهاد داده شده است و ما امیدواریم با گسترش آن بتوانیم شاهد پذیرش بیش از ۵۰ درصدی دانشجوی خارجی در دانشگاه تهران باشیم.
رئیس دانشگاه تهران درباره اشتغال دانش آموختگان این دانشگاه نیز گفت: براساس بررسیهای صورت گرفته در ۶ ماه اول امسال مشخص شد که ۵۰ درصد دانش آموختگان این دانشگاه شاغل هستند، البته بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه تهران در ایران نیستند و اکنون دغدغه داشتن یا نداشتن شغل دانش آموختگان را نداریم بلکه مشکل خروج دانش آموختگان از کشور است، زیرا بسیاری از دانش آموختگان مقطع دکتری این دانشگاه در خارج از کشور شغلی برای خود پیدا میکنند.
آقای نیلی احمدآبادی در ادامه در خصوص مبحث آسیبهای اجتماعی در خوابگاههای دانشجویی گفت: ۳ سال است که شورای بهداشت و روان دانشگاه راه اندازی شده و وظیفه اصلی آن رصد وضع بهداشتی و روانی دانشجویان در سطح ملی و دانشگاهی است، براساس گزارشهایی که به ما رسیده است، وضعیت متوسط بهداشت و روان دانشجویان از متوسط جامعه بدتر نیست.
همچنین وی درباره بحث رانت پژوهشی در دانشگاه تهران اظهار داشت: با وجود ۲ هزار و ۲۰۰ عضو هیأت علمی تاکنون چنین گزارشی نرسیده است.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه با بیان اینکه ما از استاندارد خوابگاههای دانشجویی خود راضی نیستیم گفت: با توجه به میزان اعتبارات، سال سختی را پیش رو داریم، زیرا در ۵ سال اخیر هیچ کارمندی استخدام نکرده ایم و بخش عمدهای از اعتبارات برای تغذیه و خوابگاههای دانشجویی مصرف میشود در عین حال از استاندارد خوابگاههای خود راضی نیستیم.
وی تأکید کرد: بخشی از هزینه برای فرصت مطالعاتی دانشجویان دکتری و اعضای هیأت علمی صرف میشود که امسال با توجه به کمبود اعتبارات برای نخستین بار فرصتهای مطالعاتی را کاهش دادیم که امیدوارم امسال در این باره تجدیدنظر شود.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه سخنان خود درباره روایت سیل که ریاست جمهوری به دانشگاه تهران واگذار کرده است گفت: به زودی پیش نویس روایت سیل تهیه و برای مهندسین مشاور و انجمنهای تحقیقاتی که فعالیت داشته اند ارسال میشود تا نظرات خود را اعلام کنند و امیدوارم تا ۱۵ شهریور روایت دقیق سیل را منتشر کنیم، البته پیش بینی میکنم که در اواخرمهر پیش نویس و گزارش نهایی را که شامل وضعیت اتفاقات، خسارات و تجزیه و تحلیل سیل بوده منتشر کنیم.
آقای نیلی احمدآبادی افزود: در گزارش نهایی از ظرفیت علمی پژوهشگران و محققان کشور و از تجربه بین المللی استفاده کرده ایم، از تجربه پژوهشگران دو دانشگاه چین و دو دانشگاه آلمان و پژوهشگران سفارت هلند و پژوهشگران مرکز علمی استرالیا در این گزارش نهایی بهرهمند شدیم.