به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان ، سرپرست مدیریت بحران استانداری کردستان امروز در دومین جلسه کارگروه تخصصی خشکسالی ، سرمازدگی و مخاطرات بخش کشاورزی با بیان این مطلب گفت : امسال یک میلیارد تومان اعتبار برای جلوگیری از آتش سوزیها به منابع طبیعی استان اختصاص داده شد که تاکنون ۲۰۰ میلیون تومان آن به صورت تنخواه واریز شده است.
محمد فلاحی با اشاره به اینکه بیشترین آتش سوزیهای امسال در مراتع استان گزارش شده است گفت : در حوزه جنگل های استان ، آتش سوزیها یک ششم پارسال بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم با اشاره به اینکه مشارکت مردم و سمنهای زیست محیطی در پیشگیری و اطفاء حریق مراتع و جنگلها نقش تاثیر گذار دارند بر شناسایی افراد متخلف در این رابطه تاکید کرد.
خالد جعفری با اشاره به اینکه منابع طبیعی به تنهایی نمیتواند از آتش سوزیها جلوگیری کند گفت : باید نسبت به تامین و تجهیز امکانات برای افرادی که در اقدامات اطفاء حریق مشارکت دارند اقدام شود.
وی با اشاره به اینکه از یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار جنگل و مراتع در استان ۸۵۰ هزار هکتار مراتع در جه یک و دو است تاکید کرد حفظ و نگهداری از این ظرفیت باید به عنوان یک اولویت مهم مدنظر باشد.
جعفری به وجود سه میلیون واحد دامی صنعتی و نیمه صنعتی با ۸۰ هزار بهرهبردار در استان هم اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه کردستان یکی از استانهای مطرح در صادرات دام است واکسیناسیون به موقع دامها برای پیشگیری از بیماریهای شایع، باید مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به وجود ۱۵ هزار قطعه طیور بومی و ۷۵۰ واحد مرغداری گوشتی ، بیمه اجباری طیور را گامی مناسب در جلوگیری از خسارتهای احتمالی عنوان کرد.
مدیر کل دامپزشکی کردستان هم با اشاره به اینکه هزار و ۲۰۰ واحد دامی در روستاها و یک میلیون و ۲۵۰ هزار راس دام سبک و سنگین علیه بیماری تب برفکی به صورت رایگان واکسینه شدند گفت : با اقدامات پیشگیرانه، کمتر از ۱۰ مورد از این بیماری در استان گزارش شد.
سپری معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کردستان هم از ثبت ۶۱۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان با مبلغ هزار و ۶۴ میلیارد تومان در سامانه سیفا خبر داد و گفت: تنها ۴۱۰ میلیارد تومان از این مبلغ باقی مانده که در اسرع وقت به کشاورزان پرداخت میشود.
سپری افزود : ۷ هزار تن کلزا هم با ۴۲ درصد رشد نسبت به پارسال از کشاورزان خریداری و بیش از ۲۱ میلیارد تومان پول به حساب آنان واریز شده است.
روند کند امهال تسهیلات به کشاورزان خسارت دیده از سرمازدگی ، سیل ، آنفولانزای فوق حاد پرندگان و زلزله نیز در این جلسه بررسی شد.
هنوز سهم کردستان از مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان ، امهال تسهیلات کشاورزان تعیین نشده ، اما تاکنون ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات به کشاورزان استان از طرف بانکهای عامل پرداخت شده است.