فارس رکورد دار فرو نشست زمین در دنیا
استان فارس در جهان مقام اول فرونشست زمین را به خود اختصاص داده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت آب و فاضلاب استان فارس گفت: برداشتهای بی رویه آب از منابع زیرزمینی موجب شده استان فارس با بحران فرونشستهای اراضی روبه رو شود و این بحران به حدی است که این استان در جهان مقام اول فرونشست زمین را به خود اختصاص داده است.
محمدعلی قلندری افزود: متاسفانه هم اکنون شاهد ایجاد فروچالهها هستیم که این خود، مرگ آبخوانها را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه اینکه ۸۵ درصد آب مورد نیاز شهرهای فارس از منابع زیرزمینی استحصال و ۱۵ درصد آن از طریق آبهای سطحی تامین میشود،گفت: ضروری است به آبهای پایدار سطحی متکی باشیم و به همین دلیل وزارت نیرو در تلاش است ۳۰ درصد از شهرهای فارس را تحت پوشش آبهای سطحی که منابع قابل اعتمادی محسوب میشود، قرار دهد.
رئیس هیات مدیره شرکت آب و فاضلاب استان فارس ادامه داد: بر همین اساس شهرهای داراب، فسا، زرین دشت و در مراحل بعدی کازرون و نی ریز در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد.
قلندری، با یادآوری گرمای شدید تابستان سال جاری و تنش آبی موجود، گفت: به رغم بارندگیهای خوب زمستان گذشته و اوایل بهار امسال، هنوز ۴ شهر استان با بحران آب مواجه هستند.
وی افزود: سال ۹۶ تعداد شهرهای بحرانی فارس در تامین آب ۱۹ شهر بود که این تعداد پارسال به ۹ شهر کاهش یافته و در حال حاضر با وجود گرمای شدید هوا، این تعداد به ۴ شهر کاهش یافته است.
قلندری اضافه کرد: تابستان امسال بخشهایی از شهرهای داراب، کوار، فیروزآباد و کوهنجان با نوبت بندی آب مواجه و اقداماتی برای خروج این شهرها از بحران تامین آب انجام شد.
وی ادامه داد: با اقدامات صورت گرفته در مورد شهر داراب از طریق سد رودبال، آب مورد نیاز مردم این شهر تامین شده و به زودی داراب به شبکه توزیع آب سد خواهد پیوست.
رئیس هیات مدیره شرکت آب و فاضلاب استان فارس افزود: در شهر کوهنجان با حفر چاههای جدید، مشکل تامین آب تا حدودی برطرف شده و از محل سد تنگاب هم آب مورد نیاز مردم فیروزآباد تامین خواهد شد و در کوار با باز مهندسی چاههای موجود و از طریق چاههای جدید، مشکل کم آبی حل میشود.
وی بر لزوم مصرف بهینه آب از سوی شهروندان تاکید کرد و با یاد آوری اینکه سرانه مصرف آب در ایران حدود ۱۶۱ لیتر برای هر نفر است، گفت: هم اینک در کشورمان ۱۱ درصد بیش از شرایط عادی و ۶۰ درصد بیشتر از شرایط خشکسالی، آب مصرف می شود.