سردار هادیانفر خبر داد
آغاز طرح انضباط اجتماعی از مهر
رئیس پلیس راهور با اشاره به جانباختن روزانه ۴۶ نفر در جادهها گفت: طرح انضباط اجتماعی از مهر آغاز میشود
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سردار «سید کمال هادیانفر» صبح امروز در نشست خبری با بیان اینکه خبرنگاری کار بسیار سختی است، اظهار داشت: خبرنگاران پل ارتباطی بین مردم و مسئولان هستند.
وی ادامه داد: رسالت رسانه بر مبنای صداقت است و مردم اخبار را از رسانهها که منبع آن خبرنگاران هستند، دریافت میکنند.
رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه کشور ما امروز به راهکارهای تحولی نیازمند است، گفت: امروز مجموعه پلیس راهور نیازمند طرحهای تحولی است.
سردار هادیانفر تصریح کرد: بعضی از برنامهها نیازمند منابع و مطالبات اجتماعی است تا از تکصدایی به پویش اجتماعی برسد و مسئولان را مکلف به پاسخگویی کند.
وی توسعه انضباط ترافیکی را از برنامههای پلیس راهور ناجا اعلام و بیان کرد: توجه به خطوط عابر پیاده، استفاده از روگذرها و زیرگذرها، توقف قبل از خطوط عابر پیاده، الزام موتورسوارها به رعایت قانون و حضور نیافتن در خطوط ویژه از اهداف این طرح است که از مهر آغاز خواهد شد.
رئیس پلیس راهور ناجا در ادامه گفت: عابران پیاده ۲۷ درصد از کشتههای تصادف را تشکیل میدهند که یک هشدار است.
سردار هادیانفر با بیان اینکه روند کاهش تصادف، متوقف شده است، افزود: در دو سال گذشته افزایش میزان تصادف را شاهد بودیم و در چهار ماه امسال شش هزار و ۵۳۴ نفر جان خود را از دست دادند.
وی ادامه داد: روزانه ۴۶ نفر در تصادف جادهای جان خود را از دست میدهند. همچنین هر ساعت دو نفر فوت میکنند و شش نفر مجروح میشوند که شهرداری و وزارتخانههای راه و بهداشت در فوت این افراد، مسئول هستند.
فوت ۶ هزار و ۵۳۴ نفر در تصادف جادهای امسال
رئیس پلیس راهور ناجا گفت: از ابتدای امسال تا ۲۲ مرداد ۶ هزار و ۵۳۴ نفر در جادههای سراسر کشور بر اثر تصادف فوت کرده اند.
سردار هادیانفر در نشست خبری افزود: در هر ساعت ۲ نفر جان خود را در تصادفها از دست میدهند و ۶ تا ۷ نفر نیز مجروح میشوند.
وی با بیان اینکه توجه به خطوط عابرپیاده، استفاده از زیرگذر و روگذر، توقف قبل از خطوط عابرپیاده، رعایت قوانین از سوی موتورسیکلت سواران و حرکت نکردن در جهت خلاف و خطوط ویژه و رعایت سرعت مطمئن از اولویتهای راهور است، گفت: متاسفانه ۲۷ درصد کشتهها در تصادفات از عابران پیاده هستند.
سردار هادیانفر گفت: متاسفانه کشتههای عابران پیاده در شهرهای زیارتی و سیاحتی بیشتر است و در محورهای شمالی ۸۲ درصد تصادفها مربوط به عابران پیاده و موتورسیکلت سواران بوده است.
وی افزود: اقناع سازی مردم و ارتقای فرهنگ ترافیک و نقش صدا و سیما و رسانهها در این کار مهم است.
رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه متاسفانه در سال گذشته ۱۷ هزار و ۱۳۸ نفر جان خود را در تصادف جادهای از دست دادند، گفت: زیبنده کشور ما نیست که قانون را رعایت نکنیم.
سردار هادیانفر افزود: جلساتی در شهرهای قم، شیراز و اصفهان و مشهد داشتیم و خواستیم که زیرگذری برای افراد سالمند و مسن درست کنند و اگر توجیه اقتصادی ندارد در این زیرگذرها کسب و کاری هم راه بیندازند.
وی گفت: ۸۰ میلیون نفر جمعیت داریم و نمیتوانیم برای هر نفر یک دوربین و یک تابلو بگذاریم، باید مردم خودشان به مسئولیت اجتماعی شان عمل کنند.
وجود ۵۲۰۰ نقطه پرحادثه در جادهها
رئیس پلیس راهور ناجا از ۵۲۰۰ نقطه پرحادثه در جادهها خبر داد و گفت: آیا وزارت راه و ترابری و دیگر سازمانها برای ساماندهی این نقطههای حادثه خیز کاری کرده اند؟
سردار هادیانفر در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: تا کی بگوییم مسئولان و سازمانها به بحث مسائل ترافیکی و جادهها ورود کنند، چرا اقدام نمیکنند؟ هر نهاد و سازمانی بایستی نقش خودش را در این زمینه اجرا کند.
وی گفت: اگر ۲۵۱ نقطه حادثه خیز به عنوان اولویت ساماندهی شود ۲۶ درصد تصادف فوتی کاهش پیدا خواهد کرد و اگر هزار و ۵۸۱ نقطه پرحادثه، حذف شود ۵۶ درصد تصادفهای فوتی کمتر میشود.
سردار هادیانفر با بیان اینکه ۶۲ درصد تصادفهای فوتی در حریم ۳۰ کیلومتری شهرهاست، افزود: فروردین امسال پلیس نامهای را به وزارت راه در این خصوص داده، اما تاکنون کاری انجام نشده است. شما خبرنگارها بپرسید کجاها را وزارت راه درست کرده است؟
وی در بحث خودروسازان نیز گفت: شما خبرنگاران از خودروسازها مطالبه کنید، ما از خودروسازها خواسته ایم به جای این خودروهای ناایمن خودرویی ارزان و ایمن تولید کنند تا در اختیار مردم قرار گیرد.
سردار هادیانفر با بیان اینکه به کمک مردم، صدا و سیما و همه دستگاهها نیاز داریم، اعلام کرد: خط تولید پراید از سال ۹۹ حذف میشود و اجازه تولید نخواهیم داد.
رئیس پلیس راهور ناجا درباره پلاکهای رندی که بر روی خودروهای گران قیمت نصب شده است، گفت: برخی از عکسها در فضای مجازی فتوشاپ بود و برخی هم این موضوع را تایید میکرد که به مسئولان راهور دستور دادیم هنگام تعویض پلاک، پلاک عادی بدهند.
بیمه مرکزی در حوزه تصادف جادهای کم کاری میکند
رئیس پلیس راهور ناجا گفت: بیمه مرکزی در حوزه تصادفهای جادهای حاضر است میلیاردها تومان برای دیه و خسارت خودرو پرداخت کند، اما نمیخواهد بخشی از این مبلغ را در اختیار دستگاه اجرایی پلیس، اورژانس، هلال احمر قرار دهد تا در جهت کاهش کشتهها هزینه شود.
سردار هادیانفر در نشست خبری افزود: بیمه مرکزی حاضر است همین امسال برای بیش از ۶ هزار کشته و برای هر نفر ۲۲۰ میلیون تومان و همچنین خسارت خودرو آنها را پرداخت کند، اما حاضر نیست یک دهم آن را در اختیار دستگاههای اجرایی قرار دهد تا آمار کشتهها کاهش پیدا کند و بیمهها نیز مجبور به پرداخت دیه نشوند.
وی درباره تخلفها گفت: سالهای ۸۳ و ۸۴ از ظرفیت صدا و سیما و سایر رسانهها برای آموزش فرهنگ ترافیک استفاده شد که سال ۸۵ شاهد کاهش تصادفات بودیم، اما متاسفانه در چند سال اخیر به این موضوع کم توجهی شده است.
سردار هادیانفر افزود: استفاده از ظرفیت اجتماعی همیاران، سفیران فرهنگ ترافیک و همکاری خانمها میتواند راهکاری برای کاهش ترافیک باشد.
وی گفت: از ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور ۴۰ میلیون نفر خانم هستند که ۶ میلیون و ۷۰۰ نفر آنها گواهینامه دارند و خیلی از آنها مسئول هستند یا عابرپیاده و همراه وسیله که با فرهنگ ترافیک نیز آشنایی دارند.
رئیس پلیس راهور ناجا افزود: طرح بانوان فرهنگیار ترافیک از امروز به صورت رسمی کلید میخورد که در این طرح ما از توانمندی بانوان برای توسعه فرهنگ ترافیک استفاده خواهیم کرد.
سردار هادیانفر گفت: ابتدا از ماموران خودمان، کارکنان آموزشگاه رانندگی و سپس از خانمهایی که در رسانهها کار میکنند، استفاده خواهیم کرد و به تدریج همگانی میشود.
وی افزود: از خانمها میتوان به عنوان بازرس نامحسوس و برای روان سازی ترافیک و افزایش انضباط ترافیکی و گزارش تخلفها استفاده کرد.
سردار هادیانفر درباره کارهای ترخیص خودرو گفت: درصدد هستیم این ستادها را تعطیل کنیم و شهروندان با استفاده از فضای مجازی این خدمات را پیگیر شوند.
وی همچنین افزود: همچنین درصدد هستیم در صورت تخلف خودرو، از جرثقیل استفاده نکنیم و از قفل چرخ استفاده شود.
رئیس پلیس راهور ناجا همچنین گفت: برای خودروهای ۲۵۰۰ سی سی که در مناطق آزاد تردد میکند، پلاک گذرموقت صادر میشود و تردد آنها در سایر نقاط کشور تا یک ماه آزاد خواهد بود و خرید و فروش آنها بجز مناطق آزاد، ممنوع است.
سردار هادیانفر افزود: خودروهای امریکایی که در مناطق آزاد وجود دارد به هیچ عنوان اجازه تردد در مناطق دیگر را ندارد و تردد آنها ممنوع است.
وی درباره بودجه دولت گفت: سالهای ۹۷ و ۹۸ دولت هیچ بودجهای را به راهنمایی و رانندگی تخصیص نداده است.
تبدیل منازل مسکونی به مراکز تجاری در تهران معضل شده است
رئیس پلیس راهور ناجا گفت: در برخی از مناطق تهران منازل مسکونی به مراکز تجاری تبدیل و موجب ترافیک و توقفهای دوبله خودروها شده است.
سردار هادیانفر در جمع خبرنگاران افزود: خبرنگاران از شهردار تهران سوال کنند که چرا در برخی مناطق از جمله پاسداران و مرزداران خانهها تبدیل به مراکز تجاری و رستوران و آموزشگاه شده است و توقف خودروها موجب آزار و اذیت مردم میشود؟ چرا خبرنگاران از شهردار تهران مطالبه نمیکنند و این موضوع بدون ملاحظه ترافیکی از سوی شهرداری اجرا شده است؟
وی درباره آموزشگاه رانندگی نیز گفت: برخی آموزشگاهها، مراجعان را ملاحظه نمیکنند و مشکلاتی را برای شهروندان درست کرده اند که اگر این روند پیش رود تصمیمهای جدیدی خواهیم گرفت.
سردار هادیانفر درباره طرح کاهش آلودگی هوا در تهران افزود: این طرح، طرح شهرداری است و با هدف کسب درآمد انجام شده و در کاهش ترافیک نقشی نداشته است و کارساز نیست.
وی درباره عوارض طرح زوج و فرد که به حساب شهرداری واریز شده است هم گفت: این موضوع را نیز به دیوان عدالت اداری گفته ایم و در حال رسیدگی است.
رئیس پلیس راهور ناجا افزود: تیمی نیز طرح کاهش آلودگی هوا را که به جای طرح زوج و فرد جایگزین شده، رسیدگی میکند که نتیجه آن به شهردار تهران اعلام خواهد شد.