پخش زنده
امروز: -
تعیین چهار منطقه برای کاهش تنش در سوریه، مهم ترین نتیجه مذاکرات محور آستانه و تنها طرحی بود که توانست پس از ۶ سال، درگیری ها را در مناطق مسکونی بخش عمده جمعیت سوریه مهار کند و بین طرفهای سوری اراده ترک مخاصمه را ایجاد و به مرور تقویت نماید.
پژوهش خبری صدا وسیما: به منظور حل و فصل منازعات سوریه و پايان بخشيدن به شش سال کشتار و آوارگي و ويراني در اين کشور، با ابتکار عمل جمهوري اسلامي ایران و روسیه و همراهی ترکیه، سلسله مذاکرات آستانه پایه ریزی شد. از بهمن ماه سال ۱۳۹۵ که اولین دور این مذاکرات در «آستانه» پایتخت جمهوری قزاقستان شکل گرفت، تا مرداد ماه سال ۱۳۹۸، که سیزدهمین دور این نشست ها در «نورسلطان»[1] بر پا شد، به باور کارشناسان، قالب روند آستانه تنها ابتکاری بوده که توانسته به طور مؤثر، به کاهش خشونت در سراسر سوریه کمک کند و برای برقراری صلح و ثبات در سوریه دستاوردهای عملی داشته باشد.
بعد از دور هفتم مذاکرات آستانه در آبان سال ۱۳۹۶، به منظور نهایی کردن توافقات به دست آمده و نشان دادن اهمیت این توافقات، سلسله نشست های سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه آغاز شد. تاکنون چهار دوره نشست رؤسای جمهور سه کشور ضامن آتشبس سوریه برگزار شده و به زودی پنجمین دور آن در آنکارا پایتخت ترکیه برگزار خواهد شد.
به این مناسبت در پژوهش حاضر، ضمن مرور روند ۱۳ دور مذاکرات معروف به «آستانه» و چهار دور اجلاس رؤسای سه کشور ضامن آتش بس در سوريه و نتايج و دستاوردهاي اين گفتگوها، دلایل نافرجامی سایر تلاش های منطقه ای و بین المللی برای حل بحران سوریه را نیز از نظر خواهیم گذراند.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // مرجان شریف زاده