پخش زنده
امروز: -
با استفاده از روش های نوین درمان، امکان باروری در مرکز باروری و ناباروری اصفهان به 50 درصد رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ 40 سال انتظار، 40 سال لحظه شماری برای ورود مهمانی عزیز به جمع گرم خانواده اما پایانی خوش با شنیدن صدای گریه نوزاد و رسیدن به آرزویی که به لطف خدا، امسال در اصفهان دست یافتنی شده بود.
توصیف این لحظه برای مادری 59 ساله و پدری 65 ساله که به تازگی در اصفهان جمعشان سه نفره شده بود سخت اما شیرین بود، والدینی که نمی خواستند از نام و محل زندگی شان که یکی از شهرهای استان خوزستان بود چیزی گفته شود، طعم فرزنددار شدن امید به زندگیشان را چند برابر کرده بود، این را از حرف ها و رفتارشان می شد آشکارا دید.
این مادر همانطور که پسرشان امید را درآغوش داشت و از خوشحالی در پوست خود نمی گنجیدمی گوید:"در این چهل سال برای درمان به همه مراکز درمان ناباروری کشور حتی به خارج هم رفته بودم ولی اینک در مرکز ناباروری و باروری اصفهان به روش فریز تخمک نتیجه گرفتم و خداراشاکرم."
پدر هم از لحظه هایی پراز التهاب انتظار ، امیدی که همواره به خداداشت و کمک مشاوران و پزشکان مرکزکه نتیجه بخش بود می گفت.
این تنها نمونه ایی از زوج هایی است که سختی ها و هزینه ها را به جان می خرند وبعد از چندین سال درمان، به مرکز ناباروری و باروری اصفهان آمده اند تا آخرین شانس برای فرزند دار شدن را امتحان کنندچراکه این مرکز با تکیه بر روشهای جدیددرمان، امکان باروری را به ۵۰درصد رسانده است.
امیدهای زیادی در راه اند
اینجا مرکز باروری و ناباروری اصفهان در حاشیه زاینده رود است،جایی که مثل آب زنده رود،بوی حیات می دهد و امید.
مرکزی که سال 1372 جزء اولين مراكز باروري وناباروري در کشور در خیابان مشتاق اصفهان تأسیس شد و روزانه پذیرای صدها زوج نابارور از كشور، خارج و ایرانیان مقیم خارج مانند آمریكا،کانادا،استرالیا، سوئد و اتریش است.
در تحقیقاتم متوجه شدم یکی از نقاط قوت این مرکز،تنوع روش هایی است که برای بچه دار شدن به زو ج های نابارور ارائه می شود. پس از تشکیل پرونده،مشاوره و معاینه توسط متخصصان بسته به نیاز زوج و تصمیمی که مشترک پزشک معالج و زوج نابارور می گیرد، یکی از این این روش ها انتخاب می شود.
در سالن انتظارمرکز باروري وناباروري اصفهان، همه جور آدمی را می توانی پیدا کنی از اصفهان و سایر شهرها حتی دیگرکشورها، این را از فلاکس ،ساک و چمدان های به دست می شد دید، زنان و مردان میانسالی که اگر فرزند داشتند، حالا باید به فکر تهیه جهیزیه برای دخترشان یا پیدا کردن عروس برای پسرشان باشند یا زنان جوانی که نتوانسته اند طعم مادر شدن را بچشند. علت حضورهمه یک دلیل داشت.
هر دقیقه تعدادی از صندلی ها خالی اما بلافاصله تعداد دیگری از مراجعه کنندکان جایگزین قبلی ها می شوند، زوج های نابارورساعت ها بر روی این صندلی های آهنی و در راهروهای این مركز گذر زمان را متوجه نمی شوند و چشم به راه خبرهای خوش هستند.
زینب کوچولوی پنج ساله به همراه پدر و مادر از عراق آمده بود تا آرزویش که داشتن خواهر یا برادراست محقق شود.
پدر زینب که با لهجه عربی دست و پا شکسته فارسی صحبت کرد می گوید: "زینب هم پس از 15 سال انتظار و درمان های مختلف بدون نتیجه در کشورم، در اصفهان به دنیا آمدو امیدوارم فرزند بعدی ام هم به لطف خدا اینجا به زودی متولد شود."
حلما 34 ساله و جاسم 37 ساله تبعه کشور امارات متحده عربی هم که پیش از این با آنها گفت و گو کرده بودم بعد از هفت سال درمان و پرداخت هزینه گزاف برای فرزند دار شدن در کشورش و کانادا و نتیجه نگرفتن، با هزینه کم امسال در اصفهان باردار شده بود.
خانم عابدی 40 ساله هم همانطور که با دانه های تسبیح ذکر می گفت،می گوید:"پس از 10 سال چشم انتظاری و مشخص شدن اینکه تنبلی تخمدان دارد از مشهد مقدس آمده تا بلکه آرزویش به لطف خدا در اینجا محقق شود."
بخش های مشاوره ناباروری و ژنتیک، آزمایشگاه، اتاق های عمل، سونوگرافی، مرکز تصویربرداری تخصصی ناباروری و واحدهای مددکاری و روانشناسی یک لحظه از حضور مراجعه کنندگان خالی نمی شوند.
حدود 12 مراجعه کننده به علت اضطراب یا هر دلیل دیگری حاضر به گفت و گو نشدند. چيزي به نام نازايي در كشور نداريم به محل آزمایشگاه مركز باروری و ناباروری اصفهان رفتم محل قرار با دکتر محمدحسین نصر اصفهانی مسئول آنجا،پژوهشگری که برای همه ایرانیان به واسطه برعهده داشتن ریاست پژوهشكده زيست فناوری رويان اصفهان شناخته شده است.
وی با اشاره به همكاری پژوهشكده با این مركز براي درمان نازايی، می گوید: مشكل نازايی در زنان حل شده و برای حل مشكل نازايی مردان، روش های جديدی در دست اجراست. انتخاب اسپرم مناسب بر اساس میزان بار الکتریکی، فعال سازی مصنوعی تخمک و جداسازی اسپرم جزو جدید ترین شیوه های درمانی محسوب می شوند.
مسئول آزمایشگاه مركز باروری و ناباروری اصفهان ، يكی از اين روش ها را انتخاب اسپرم مناسب و تزريق آن به تخمك و انتقال به رحم (میکرواینجکشن) بیان و اضافه می کند: با استفاده از اين روش، می توان شانس باروری را تا 40 درصد وبا بهره گیری از دستگاه تایم لپس، بدون آسیب زدن به جنین می توان فرآیند رشد جنین را به 50 درصد رساند.
دکتر نصر اصفهانی يكی ديگر از اين روش ها را فعال سازی مصنوعی تخمك معرفی می
کند و می گوید: در برخي موارد، لقاح بين اسپرم و تخمك هنگام تزريق در محيط آزمايشگاهی انجام نمی شود كه با استفاده ازآن مي توان فرصت لقاح را بوجود آورد.
وی ادامه می دهد: در صورت موفق نبودن این روشها ، از لقاح آزمایشگاهی و انتقال جنین به داخل رحم (IVF) یا تزریق اسپرم به داخل رحم (IUI) ،درواقع برای درمان زنان بیشتر از دارو و برای درمان مردان بیشتر از روش میكرواینجكشن استفاده می شود.
مسئول آزمایشگاه مركز باروری و ناباروری اصفهان تأکید می کند: تاکنون 20 هزار نفر از طریق IVF(لقاح خارج از رحم) در این مرکز صاحب فرزند شده اند.
وی به نگهداری حدود 500هزار جنين فريز شده در مركز باروری و ناباروری اصفهان از16 سال پیش تاکنون هم اشاره و اضافه می کند: این جنین ها یا عمر 5 تا 12 سال به 100هزار زوج تعلق دارند که دو قلو باردار شده اند یا لقاح آزمایشگاهی داشته اند.
دکترنصراصفهانی ادامه می دهد: در لقاح مصنوعی و آزمایشگاهی 10تا20 تخمک بارور و در روش های درمان نازایی یک یا دو تخمک به رحم مادر منتقل و بقیه منجمد می شود تا در سال های آینده در صورت نیاز یا درخواست زوج مورد استفاده قرار گیرد.
وی مزیت های روش نگهداری جنین منجمد را جلوگیری از بیهوشی مجدد مادر، هزینه کمتر، جلوگیری از تحریک مجدد تخمک گذاری و حفظ شانس باردار شدن مادر می داند و می گوید: از هر هزار جنین منجمد شده حدود 300نوزاد متولد می شوند.
آقای دکتر کلی اطلاعات و آمارو ارقام در زمینه ناباروری داشت اما امکان ارائه همه آنها در این گزارش نبود. به سراغ رئیس مرکز باروری و باروری اصفهان رفتم و تا رسیدن وقت مصاحبه با بیماران منتظر،گفت و گو کردم.
آقای اسکندری 42 ساله که از رشت آمده بود علت حضور خود را مشکل نازایی خود را از قول پزشکان، ناشی از بیماری اریونی که در نوجوانی گرفته و به خوبی مراقبت و درمان نشده عنوان می کند.
صحبت های خانم حسینی 39 ساله را هم همانطور که با زوج بغل دستی اش از نتیجه مثبت درمان خواهرش در سال گذشته در این مرکز می گفت شنیدم و اینکه خواهرو شوهر خواهرش 25 سال درانتظار فرزند بوده اند و به روش لقاح خارج از رحم باردار شده اند.
زوجی هم آنجا بودند که با خوشحالی و روحیه شادی به زبان عربی با هم صحبت می کردند از منشی متوجه شدم اهل کویت هستند و پس از 21سال انتظار فرزند دار شدن دوروزی است که متوجه شده اند درمان نتیجه بخش بوده و الان نجمه 46 ساله بارداربود.
با رئیس مرکز باروری و ناباروری اصفهان ظهر درحالی که مراجعه کنندگان زیادی دیده بود ولی همچنان لبخند بر لب داشت مصاحبه کردم . می گوید:" چهره خندان و خوشحالی عمیق خانواده بویژه پدر و مادر در هنگام تولد فرزند پس از سالها انتظاروصف نشدنی است."
دکتر سیدمهدی احمدی به علل مختلف ناباروری مردان اشاره می کند و می گوید: بیماریهای عفونی دوران جوانی مانند اوریون و مراقبت ناکافی در قبال آن،بیماری های مقاربتی و ژنتیکی ،بهداشت ناباروری ،عوامل محیطی و آلاینده ها همچنین نوع شغل مردان (گرمای زیاد بیضه)در ناباروری آنها تأثیر دارد.
این عضو مرکزباروری و ناباروری آمریکا شایعترین عامل ناباروری زنان را بیماری تنبلی تخمدان می داند.
رئیس مرکز باروری و ناباروری اصفهان به مراجعه روزانه صدها زوج نابارور از ایران و خارج به این مرکز اشاره و اضافه می کند: بیشتر آزمایش ها و داروهای باروری زیر پوشش بیمه نیستندو این افزایش هزینه های باروری را به دنبال دارد اما داروهای جدید باروری تولید داخل با یک سوم هزینه کمتر از نظر کیفیت با داروهای خارجی در یک سطح و حتی بالاتر است.
مراجعه سالانه 600 تا 700 گردشگر سلامت خارجی برای درمان ناباروری از کشورهایی همچون عراق،امارات،کویت،عربستان،روسیه،آمریکا،کاناداو برخی کشورهای اروپایی ،تولد جنین دختر فریز شده پس از 14 سال از مادری نابارور 42 ساله در زمستان سال 1395 و تولد جنین دختری فریز شده در اواخر زمستان سال 1391 که خواهر دو قلویش 11و نیم سال پیش بدنیا آمده بود بخشی از موفقیت های مرکز باروری و ناباروری اصفهان است.
ناباروری انتظاری شیرین همراه با امید
20درصد زوج های کشور، یعنی بیش از سه میلیون زوج ایرانی نابارورندوبه گفته پزشکان و پژوهشگران حوزه ناباروری، افزایش سن ازدواج، استرس، آلودگی های آب و هوا، دخانیات،تغذیه نامناسب،ناتوانی دستگاه ایمنی بدن و ژنتیک از مهمترین عوامل ناباروری است.
84 مرکز درمان ناباروری در کشور با استفاده از فناوری های روز دنیا در این مراکزخدمات ارائه می دهنداما هزینه داروهای درمان ناباروری، ماهانه مبلغ هنگفتی را به زوج ها تحمیل می کند. اگرچه هزینه درمان ناباروری در کشور ما یک پنجم دنیاست و هر ساله تعداد زیادی گردشگر خارجی سلامت هم برای درمان ناباروری به کشورمان مراجعه میکنند ،اما همین هزینه های کم هم برای بسیاری از زوج های ناباروربه علت مشکلات مالی اجازه درمان نمی دهدو حمایت بیشتر دولت را می طلبد.
سیاست های جمعیتی در کشور ایجاب می کند که موضوع باروری و ناباروری به طور خاص مورد توجه قرار گیرد.
نویسنده:سیده پروین امامی
6ساله که ازدواج کردم ولی باروریم ضعیفه
نمیخواهم کاشت انجام بدم راهی هست که
درمان بشم ممنونم اگه جواب بدین
چون سن که از ۴۰ بگذره بارداری تقریبا غیرممکن هست