عید قربان روز اخلاص آدمی و ذبح تعلقات غیر خدایی
امروز روز عید قربان و روزی است که در مسیر سعادت و فرمان برداری از حضرت حق باید به قربانگاه رفت و نفس سرکش را ذبح کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، روز دهم ماه ذی الحجه به یاد قربانی کردن حضرت ابراهیم(ع) در تاریخ مسلمانان به نام عید قربان یا اضحی یا عید خون نامگذاری شده است.
این روز همان روز آزمایش و امتحان حضرت ابراهیم(ع) و حضرت اسماعیل(ع) است که از آن سربلند بیرون آمدند.
در این روز حضرت ابراهیم(ع)به فرمان الهی برای قربانی کردن فرزند خود حضرت اسماعیل(ع) او را به قربانگاه میبرد اما به هنگام انجام قربانی خداوند که او را سربلند در امتحان مییابد، از پیامبر می خواهد که به جای فرزند گوسفندی را قربانی کند.
این ایثار و عشق حضرت ابراهیم(ع) به انجام فرمان خدا، به عنوان یکی از فریضهای مناسک حج برای حجاج تعیین شد تا در این روز قربانی کنند و از این طریق برای یتیمان و تهیدستان خوراکی فراهم کند.
در این روز همچنین مستحب است که نماز عید قربان در فاصله زمانی طلوع آفتاب روز عید تا ظهر خوانده شود و شامل دو رکعت است.
برگزار کردن مراسم قربانی و قربانی کردن در این عید بر همه افرادی که براساس فقه اسلامی اعمال حج را به جا میآورند واجب و الزامی است و مسلمانان در سراسر جهان در عبادت حج، در این روز، گوسفند، گاو یا شتری را قربانی کرده و گوشت آن را بین همسایگان و مستمندان تقسیم میکنند.
همچنین در روایتهای مکرری نقل شده که در روز عید قربان، قربانی کنید تا گرسنگان و بیچارگان نیز به خوراک برسند.
حاجیان در این روز پس از به پایان رساندن مناسک حج، حیوانی را ذبح میکنند و پس از قربانی آنچه بر آنان در حال احرام، حرام شده بود مانند نگاه کردن در آینه، گرفتن ناخن و شانه زدن مو، مجدد حلال می شود و با توجه به اینکه حج، یکی از عبادتهای بسیار مهم در اسلام است، توانایی به انجام رساندن آن نیز برای هر مسلمانی بسیار شادیآور است، در نتیجه، روزی که پس از انجام وظایف سنگین حج، به عنوان جایزه الهی و اتمام احرام پیش میآید را عید میدانند.
غسل روز عید قربان،دعای ندبه و دعاهای وارده،قربانی کردن و برپایی نماز عید از اعمال این روز است.
روزهگرفتن در روز عید قربان مانند روز عید فطر حرام است.