پخش زنده
امروز: -
رئیس اتحادیه پوشاک: بخشی از ظرفیت خالی پوشاک ناشی از کمبود مواد اولیه و نقدینگی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،ابوالقاسم آقاحسین شیرازی رئیس اتحادیه پوشاک گفت: بخشی از ظرفیت خالی صنعت پوشاک ناشی از کمبود مواد اولیه است و بخش دیگر نقدینگی است که با افزایش ارز تنخای تولید می تواند از 200 میلیون تا یک میلیارد برای حقوق، هزینه ها، تهیه لوازم جانبی که هنوز تحقق نیافته است.
تحریم های چندساله کشور ما را عقب انداخته است، بنابراین وظیفه وزاتخانه است که کار حمایتی را انجام دهد.
شیرازی افزود: دولت باید بستر فضای کسب و کار را ایجاد و رونق دهد تا بخش خصوصی و پوشاک بتواند آزاد کار کند.
او افزود: پوشاک یک زنجیره است. زمینه اول این است که باید ایده پردازی و مدلباس داشته باشیم که زیاد متوقف نبوده ایم، اموزش ها نیز برای پوشاک به اندازه لازم نبوده است.
شیرازی گفت: اگر دولت حمایت های لازم را که باید انجام می داد و انجام نداده است وقتی بازار رونق یافت میتوانیم خودمان این کار را انجام دهیم.
او درباره ممنوعیت واردات پوشاک گفت: در این مقطعی که با نوسان ارز مواجه شدیم جهشی بود که دولت با نگاه حمایتی از صنعت پوشاک به بازار و تولید کننده کمک کرد.
شیرازی گفت: ورود برندهای ارزشمند و الگو می تواند برای تولید ارتقا ایجاد کند.
او افزود:برای تولید داخلی احتیاج به تعزیرات داخلی نداریم و قیمت گذاری پوشاک نیز معنا ندارد.
رئیس اتحادیه پوشاک افزود: دولت باید برای توسعه صنعت پوشاک باید بستر را فراهم کند تا بخش خصوصی و پوشاک آزادتر فعالیت کند.
ایده پردازی و مد لباس از مواردی است که در این زمینه ها موفق نبوده ایم و با توجه به شرایط تحریم پوشاک همانند یک بچه نیاز به پرورش دارد.
بهرام حوالی شهریاری نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک گفت: مهمترین مسئله در صنعت پوشاک عدم برنامه ریزی بلند مدت و کوتاه مدت است که وزارت صنایع باید نسبت به صنعت پوشاک تغییر نگاهی داشته باشند.
معتقدیم صنعت نساجی را پوشاک به حرکت در می آورد که متاسفانه نگاه به این صنعت بیشتر به صنایع بالادستی است که معتقدیم تغییر نگاه صنایع را به حرکت در می آورد و اشغال بیشتری ایجاد می کند.
به دلیل تحریم و ممنوعیت های دیگر واردات پوشاک ممنوع شد بنابراین با توجه به اینکه قبل از ممنوعیت واردات پوشاک 60 میلیون دلار واردات قانونی داشتیم و 2 و 8 میلیارد دلار قاچاق پوشاک داشتیم موضوع ممنوعیت واردات پوشاک 60 میلیون دلار را در بر می گیرد.
شهریاری افزود: واردات قاچاق هنوز وجود دارد و در بازار همچنان دیده می شود. به دلیل تعداد زیاد بازیگران عرصه پوشاک نمی توان محدودیت ایجاد کرد.
او گفت: اگر چرخ پوشاک به حرکت در بیاید بقیه صنایع نیز رشد و پیشرفت خواهد داشت.
او افزود: در دهه 80 صادرات پوشاک داشتیم بنابراین با توجه به تقاضای کم می توان صنعت پوشاک را راه اندازی کنیم بنابراین حمایت کامل از برندها و پوشاک فضا و بستر لازم در رشد کلا وجود دارد.
رضا تازیکی مدیر طرح توسعه کسب و کار وزارت کار در ارتباط تلفنی گفت: وزارت صمت در سالهای اخیر هیچ برنامه ریزی برای صنعت پوشاک نداشته و فقط با بخشنامه های روزمره این صنعت مدیریت می شود.
تجربه صنعت پوشاک در دنیا نشان داده که سیاست گذاری برای توسعه صنعت پوشاک باید باشد تا صنعت نساجی .
او افزود: سیاست گذاری ها باید روی صنعت پوشاک باشد.
تازیکی در ادامه گفت: هیچ وقت صنعتی با ممنوعیت رشد نکرده همچنان که برای صنعت خودرو این تجربه را داشتیم.
او افزود: سیاست گذاری در صنعت یکی از نیازهای صنعت است همچنین تامین نیروی انسانی در صنعت پوشاک نیاز به سیاست گذاری لازم است.
سعید باستانی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ارتباط تلفنی گفت: حمایت های بیمه ای از تولید کنندگان بزرگ و تولید کنندگان پوشاک، طراحی مد به دلیل وابستگی به مدل های خارجی، تامین نقدینگی، صادرات محور بودن پوشاک، به بازی گرفتن تشکل های صنفی، نظارت ها مشکلاتی است که مکتوب و به دولت برای اجرا ارجاع شده است.
باستانی گفت: پیرو فرمایشات رهبری برای پیگیری قاچاق، کمیته رصد قاچاق در کشور تشکیل شد.
او افزود: ورود مجلس به مسئله پوشاک به دلیل بین بخشی بودن آن بوده است ولی علت اینکه این موضوع را نتوانستیم رسما پیگیری کنیم این بود که به عنوان یک قانون نبود اما ضرورتی بود که در حوزه پوشاک احساس می شد.