در نشست خبری با اصحاب رسانه مطرح شد؛
ضرورت اصلاح نظام بانکداری و مالیاتی کشور
سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس: اصلاح نظام بانکداری و مالیاتی کشور یک ضرورت است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
در نشست خبری با اصحاب رسانه حوزه انتخابیه تربت حیدریه، مه ولات و زاوه بر اصلاح نظام بانکداری، مالیاتی و بودجه ای کشور تاکید کرد و گفت: بانک ها به جای اینکه به بانکداری بپردازند به حوزه اجرا در سیستم پولی و مالی ورود کردند و در کنار آن روش گرفتن مالیات و فرارهای مالیاتی نیز باعث تضعیف چرخش نقدینگی در کشور شده است.
سعید باستانی اظهار داشت: بانک ها سپرده ها را از مردم دریافت و به جای آن سود پرداخت می کنند و این باعث بالا رفتن نرخ تورم می شود، هر چند بخشی از این سپرده ها توسط بانک ها به فعالیت های اقتصادی بانکها اختصاص داده می شود.
وی افزود: حوزه اجرا در کشور تحت مدیریت قوه مجریه است و بانک مرکزی نیز زیر نظر قوه مجریه عمل می کند، بنابراین طرح استقلال بانک مرکزی از قوه مجریه به زودی به صحن مجلس می آید تا زیر فشار قوه مجریه اقداماتی انجام ندهد که منجر به مشکلات اخیر شود.
باستانی با بیان اینکه بانک مرکزی فقط باید سیاستگذاری حوزه پولی و مالی کشور را عهده دار باشد افزود: پس از استقلال بانک مرکزی از قوه مجریه این نهاد تحت نظارت سه قوه فعالیت خواهد کرد.
نماینده تربت حیدریه بیان کرد: امسال ۲۳۰۰میلیارد تومان نقدینگی داریم و این حجم پول در کنار شبه پولی که نظام بانکداری تزریق می کند تعیین کننده نرخ ارز و به تبع آن پایین آمدن ارزش پول ملی را بهمراه داشته است.
باستانی اضافه کرد: اصلاح نظام مالیاتی کشور دومین قدمی است که باید برداشته شود، زیرا هم اکنون روش گرفتن مالیات و فرارهای مالیاتی باعث تضعیف حوزه نقدینگی کشور شده است.
وی با بیان اینکه هر سه حوزه بانکداری، مالیاتی و بودجه بندی کشور در مجلس در اولویت ترمیم قرار گرفته، گفت: فرآیند قانونگذاری طولانی است اما آنچه که بعهده دولت است حوزه اجراست که باید به صورت خوب به آن جامه عمل بپوشاند.
باستانی با تاکید بر اینکه حوزه مدیریتی کشور از نبود یک سیستم مناسب رنج می برد افزود: حوزه مدیریتی کشور باید به سمت سیستمی شدن حرکت کند، زیرا افراد زیادی در کشور از این بی سیستمی استفاده می کنند و در مقابل آن افراد زیاد دیگری هم برای گرفتن بودجه باید به طرق مختلف در تکاپو و جنگ باشند.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی در خصوص احداث کارخانه فولاد رخ نیز گفت: به لحاظ مسائل زیست محیطی مجوزهای لازم سال ها قبل از سازمان محیط زیست گرفته شده و این مجتمع در زمینی احداث میشود که متعلق به منابع طبیعی بوده و سالهای سال است که در این زمین کوچکترین کشتی صورت نگرفته و نکته دیگر آهکی بودن این زمین است.
وی مخالفت با احداث فولاد در جلگه رخ را به خاطر شفافیت حوزه کارگری آن عنوان کرد و افزود: با راه اندازی این مجتمع کارگران زیادی در آن اشتغال خواهند یافت و حداقل دستمزد آنها مشمول قانون کار است و این به نوعی برخی افراد را که از جامعه کارگری با پرداخت دستمزد های بسیار ناچیز سوء استفاده می کردند را ناراحت می کند و اقدام به حاشیه سازی پیرامون احداث این مجتمع می کنند.
سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس اظهار کرد: در موضوع انتقال پساب به مجتمع فولاد رخ نگاهمان را باید وسعت ببخشیم که چگونه از خلیج فارس و دریای عمان طرحهای انتقال آب به کویر مرکزی برای احیا، احداث و حفظ صنایع صورت گرفته و بعضا در آستانه بهره برداری هستند، بنابراین هزینه انتقال این آب توسط سرمایهگذار به مجتمع در قبال هزینه سه هزار میلیاردی احداث این مجتمع ناچیز است.
وی در خصوص دستاورد سفر وزرا به منطقه گفت: سفر مقامات و وزرا به منطقه از ماهها قبل برنامه ریزی میشود و تلاش می کنیم وزرایی که تاکنون به این منطقه نیامده اند را دعوت کنیم، بنابراین این مطلب که این سفرها جنبه تبلیغاتی دارد از اساس باطل است.
وی بیان کرد: در حوزه ارتباطات تربت حیدریه پس از مشهد در بالاترین نقطه استان قرار دارد و هر آنچه که میتوانستیم در حوزه ICT برای منطقه فراهم شده و اکنون دورترین روستاهای منطقه دارای خدمات ارتباطی و اینترنتی هستند.