وزیر کشور با اشاره به هماهنگی هایی که ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی در کشور ایجاد کرده است گفت: با همکاری همه رسانه ها توانستیم در این ستاد هجوم رسانه های خارجی را خنثی کنیم.
وي افزود: در چند ماه گذشته بعد از اوج گرفتن تحریم ها، اتفاقاتی در بحث قاچاق کالا ، ارز و قیمت خودرو افتاد که با همکاری رسانه ها توانستیم بر آن غلبه کنیم.
وی گفت: رسانه ها در کنار همه وزارتخانه ها نوعی مصونیت و همراهی در میان مردم ایجاد کردند و در ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی، هجوم رسانه های خارجی را خنثی کردیم و همه اینها به کمک رسانه ها و خبرنگاران حاصل شد که جای تقدیر دارد.
رحمانی فضلی به تجربیات ده ساله اش در حوزه خبر صدا و سیما و همچنین تجربیات شش ساله اش در وزارت کشور اشاره کرد و گفت: همه این تجربیات قابل مستندسازی است.
وی با اشاره به حادثه سیل روزهای ابتدایی امسال گفت: خاطرات تلخ و شیرینی در این ایام داشتیم که شیرین ترین خاطره من دلسوزی و همراهی همه مردم بود به نحوی که حضور جوانان برای امدادرسانی به سیل زدگان ما را به یاد جبهه های جنگ و شب های عملیات می انداخت.
وزیر کشور گفت: تلخ ترین حادثه برای من در آن ایام نیز حادثه شهادت عزیزان در گمیشان بود.
آقای رحمانی فضلی در مراسم روز خبرنگار با بیان اینکه نقطه اوج تحرک ضد انقلاب در بحث رسانه ها بود و با ورود رسانه های ما وضع تغییر کرد ، گفت: رسانهها هر لحظه در زندگی مردم حضور دارند و همواره در دولتها و حاکمیتها و روابط و چگونگی ساخت حیات جامعه نقش مهمی دارند.
وزیر کشور تاکید کرد : اگر همکاری خبرنگاران با وزارت کشور نبود، در بخش امنیتی با مشکل مواجه می شدیم.
وی با اشاره به ناآرامی های چند روزه در دی 96 گفت: مهم ترین عنصری که با وزارت کشور همراهی و ناآرامیهای چند روزه دی ماه را برطرف کرد ، رسانهها بودند که با هماهنگی کامل وزارت کشور نقش آفرینی کردند.
آقای رحمانی فضلی گفت: در آن موقع رسانههای خارجی نهایت تلاش خود را کردند تا کوچک ترین ناآرامی را بزرگ جلوه دهند ، ولی رسانههای ما توانستند با قدرت عمل کنند و با فعالیتهای مجدانه خود اخبار کذب رسانه های خارجی را خنثی کردند.
وزیر کشور با بیان اینکه رسانههای داخلی با انتشار کامل اقدامات هنجارشکنانه اغتشاشگران توانستند، اهداف آنها را در ایجاد فضای ناآرامی در کشور و تخریب بیت المال به مردم نشان دهند، گفت: رسانه ملی ابتدا بنا بر ملاحظاتی ، ورود نکرد ولی من اعلام کردم که همه تصویر را نشان دهید و بعد از نشان دادن آن مردم متوجه شدند که عده ای معدود قصد بر هم زدن نظم را دارند و خود مردم وارد صحنه شدند.
صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
نیازمند اخلاق حرفهای رسانهای در مدیریت بحران هستیم
آقای صالحی در مراسم تجلیل از خبرنگاران پیشرو در اطلاع رسانی روند بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده و اجرای سیاست ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی افزود: نیاز داریم رسانههای مدیریت بحران تربیت کنیم چرا که رسانههای غیررسمی میتوانند در مدیریت بحران اخلال ساز باشند.
وی گفت: باید برای مدیریت بحران در رسانههای رسمی و غیررسمی، تعریف مشخصی داشته باشیم و نقش رسانههای غیررسمی در مدیریت بحران باید کاهش پیدا کند و فهم رسانههای رسمی را بالا ببریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید مشخص شود رویکرد و سیاست ما در اطلاع رسانی مدیریت بحران چگونه باید باشد؟ افزود: خوشبختانه مقدماتش فراهم شده است و رسانهها در فضای مدیریت بحران توانسته اند در ستاد اصلی و استانی نقش خود را پیدا کنند.
صالحی با بیان اینکه باید جایگاه رسانهها در ستاد مدیریت بحران تعریف شده باشد، گفت: نیازمند اخلاق حرفهای رسانهای در روزهای بحران هستیم و منشور اخلاق حرفهای رسانهای در زمان بحران باید تعریف شود.
وی با بیان این که صحنههای خشونت بار در روزهای بحران نباید پخش شود، افزود: رسانهها وفادار باشند و احساس کنند یک منشور اخلاق حرفهای دارند و براساس آن حرکت کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ما یک کشور بحران خیز از لحاظ طبیعی هستیم، گفت: رسانهها مسئولیتشان تنها در روزهای بحران نیست بلکه پیشابحران و پسابحران نیز مسئولیت داریم و اینگونه نیست که در ایام بحران یک موجی برخیزد و بعد فروکش کند، باید در پیشابحران پیشاپیش حرکت کنیم و در پسابحران نیز مسئولیت اجتماعی خود را ادامه دهیم.
تجلیل از ۱۶۰ خبرنگار در وزارت کشور
۱۶۰ خبرنگاری که در حادثه سیل ابتدای امسال، بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده و پوشش اخبار ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی فعالیت داشتند، با حضور وزیر کشور تقدیر شدند.
در مراسم تجلیل از خبرنگاران، از فرج اله محمد پور، علی محقق و مهدی نقوی از خبرگزاری صدا و سیما؛ علی حمزه ای، محمد رضا احمدی و رضا صفاری و داوود مرادی از شبکه خبر، علی قدمی از باشگاه خبرنگاران جوان و سمیه مرادی، غلامرضا غلامپور و کیومرث منصوری از مرکز صدا وسیمای لرستان، علی علیزاده، روزبه احمدی، هدیه حمیدی، از مرکز صدا و سیمای خوزستان قدردانی شد.
همچنین محمد رضا خاندوز و محمود قرنجی و اسماعیل البرزی از صدا و سیمای مرکز گلستان و بالویی از مرکز صدا و سیمای مازندران تجلیل شدند.
تعدادی از خبرنگاران خبرگزاری ها، مطبوعات و روزنامهها در فهرست تجلیل شدگان بودند.
در این مراسم همچنین امامان جمعه شهرستانهای معمولان و پلدختر و همچنین خانواده شهدای حادثه آق قلا و خانواده شهدای امدادگران حادثه آق قلا تجلیل شدند.