رای الیوم: ناکامی آمریکا در تشکیل ائتلاف جدید
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از رای الیوم؛ با توجه به افزایش تحولات در ارتباط با پرونده هسته ای ایران و دیدگاههای متفاوت کشورهای منطقه در اتباط با ایران به نظر می رسد طرح پیشنهادی آمریکا برای تشکیل ائتلاف نظامی جدید تنها یک گام پس از طرح های ناکام قبلی آمریکا مانند ناتوی عربی و ائتلاف جدید ورشو است.
روزنامه رای الیوم در یادداشتی به قلم محمد عبد الرحمن عریف تحت عنوان ائتلاف نظامی جدید پس از طرحهای پیشنهادی برای تشکیل ناتو عربی و ورشو ، نوشت: ائتلاف نظامی جدید ابتدا از زبان ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا مطرح شد و بدون اشاره به جزئیات زیادی درباره این موضوع ، تنها اظهار داشت ماموریت این ائتلاف بر عملیات نظارت و شناسایی متمرکز خواهد بود و در روزهای آینده کشورهایی که تمایل به مشارکت در این ائتلاف دارند ، مشخص خواهند شد. در صورت شکل گیری این ائتلاف ، ماموریت آن نظارت بر منطقه بسیارمهم و حساس دریانوردی در میان دو تنگه باب المندب و هرمز خواهد بود . بنابراین اعلام شد که عربستان در این ائتلاف نظامی مشارکت خواهد کرد و این حضور نه فقط به صورت پشتیبانی لجستکی بلکه با کشتی های خاص و یا حتی نظامی خواهد بود .اما در این میان موضع امارات که رابطه نسبتا مسالمت آمیز با تهران به علت منافع اقتصادی میان دو کشور وجود دارد ، تاثیری نخواهد داشت .
نیویورک تایمز قبلا به نقل از یک مقام نظامی آمریکا اعلام کرده بود مسئله مربوط به کشورهایی که خواهان پیوستن به این ائتلاف هستند ،ظرف دو هفته آینده مشخص خواهد شد. اهداف واقعی و چالش ها در عضویت کشورها در این ائتلاف چیست؟ بر اساس گزارش خبرگزاری د پ آ آلمان ، کشورهای مدافع تشکیل ائتلاف نظامی به دور از داشتن اهداف سیاسی ، برنامه های امنیتی برای محافظت از منافع اقتصادی خود دارند و پس از دو حمله به نفتکش ها طی یک ماه ، نخست حمله به نفتکش ها در بندر الفجیره امارات و دوم حمله به نفتکش ها در خلیج عمان ، شرکت های بزرگ نفتی از اعزام کشتی های خود به بنادر بارگیری در خاورمیانه خودداری می کنند.
جدا از اهداف سیاسی ، کشورهایی که از ائتلاف دفاع می کنند، برنامه های امنیتی برای محافظت از منافع اقتصادی خود دارند.
قبل ازاینکه اوضاع بهبود یابد ، مقام مسئول یکی شرکت های نفتی در دبی اعلام کرد که پیش بینی می شود که اوضاع وخیم تر می شود. وی تایید کرد تقاضا در بندر الفجیره به علت افزایش هزینه های بیمه نفتکش ها بر ضد مخاطرات جنگ با کاهش قابل توجهی همراه می شود .
بلومبرگ نیز اظهارات ضد و نقیضی از تجار و دلالان درباره کاهش اخیر 15 تا 30 درصدی فروش نفت مطرح کرد .
ایران می داند که تشکیل چنین ائتلافی به دنبال خلع سلاح هر چه بیشتر آن است به ویژه این که تهدید های ایران برای بستن تنگه هرمز در صورت تداوم محاصره اقتصادی آمریکا علیه آن همچنان ادامه دارد.
واقعیت عملی این مناقشه و درگیری زمانی نمایان شد که تهران قاطعیت خود را در برخورد با واشنگتن نشان داد و یکی از پهپاد های جاسوسی آمریکا را سرنگون کرد .
باید گفت موقعیت جغرافیایی ایران و داشتن مرزهای گسترده در تنگه هرمز این امکان را به آن می دهد که تهدید های خود را عملی کند .
با توجه به راهبرد دونالد ترامپ که در چارچوب ملی گرایی اقتصاد آمریکا و تلاش برای بهره برداری از پولهای کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و جهان در جهت خدمت به اقتصاد آمریکا عمل می کند ، رئیس جمهور آمریکا به دنبال ایجاد ابتکاری تحت فرماندهی واشنگتن برای حمایت از منطقه خلیج فارس اما با هزینه و اعتبار مالی کشورهای این منطقه (حاشیه خلیج فارس) است . واشنگتن می کوشد تا با مطرح کردن غیر واقعی تهدید ایران یا ادعای حملات تهدید آمیز علیه حمل و نقل دریایی ، ابتکار پیشنهادی خود برای تشکیل ائتلاف نظامی را عملی کند اگر چه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس استفاده زیادی از این اتبکار نخواهند داشت .
ایران در بسیاری از واکنش ها و موضع گیری های سابق خود اعلام کرد که صاحب این منطقه ژئوپلیتیک، ژئواستراتژیک و مهم اقتصادی است ، مسئله ای که آن را در کانون سیاست جهانی به ویژه آمریکا و متحدان منطقه ای آن قرار می دهد و این واقعیت آن را در صدر جامعه جهانی و مورد توجه کشورهای منطقه قرار داده است . همه اینها ایران را به عنوان پل زمینی از یک سو میان کشورهای شرق دریای مدیترانه و ازطرف دیگر با کشورهای مرکز و جنوب آسیا قرار داده است .
با وجود اینکه ایران آماده نشستن بر سر میز مذاکره با آمریکا در صورت توقف فشارها و تحریمها و عذرخواهی آمریکا از تهران است اما آمریکا در قضیه گفتگو با ایران جدی نیست ، آمریکا باید بداند که هر درخواستی برای انجام گفتگو که مبتنی بر دروغ و زور و فشار باشد هرگز به نتیجه نخواهد رسید .
حسن روحانی رئیس جمهور ایران قبلا اعلام کرد که ملت ایران به خوبی می داند که مقاومت بهترین راه برای مقابله با ابتکارهای غیر قانونی آمریکا است و گفتگو مسیری است که پس از توقف اشکال مختلف فشارها علیه ما باید آن را در پیش بگیریم . ما هم مردانی برای جنگ و دفاع از خود داریم و هم برای دیپلماسی وگفتگو .
بنابر این دونالد ترامپ درمحاسبات قبلی خود از بسیاری از طرح ها مانند «ناتو عربی » و « ائتلاف جدید ورشو» سخن می گفت که پس از این ناکامی ها طرح شکست خورده ائتلاف بین المللی جدید در جنگ نفتی را مطرح کرد . باید گفت که هدف از این طرح ها آغاز طرح معامله قرن با اسرائیل است .