به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، مقامات آمریکایی درباره احتمال قطع دسترسی وزیر امور خارجه کشورمان به شبکههای اجتماعی توئیتر و اینستاگرام سکوت کرده اند!
به گزارش پایگاه اینترنتی انگلیسی زبان صدای آمریکا، در گزارش مایکل لیپین (Michael Lipin) خبرنگار این رسانه آمریکایی آمده است: یک هفته پس از آنکه آمریکا محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران را تحریم کرد، احتمال اینکه وی دسترسی به شبکه اجتماعی توئیتر را از دست بدهد افزایش یافته است، اما مقامات آمریکایی و شرکتهای فناوری همچون اینستاگرام و توئیتر در قبال این مسئله سکوت کرده اند.
دولت ترامپ در تاریخ ۳۱ ژوئیه با مطرح کردن این استدلال - که ظریف از جانب آیت الله خامنهای رهبر معظم ایران اقدام میکند - او را هدف تحریمهای آمریکا قرار داد، در حالی که دولت آمریکا یک ماه قبلتر نیز رهبر معظم ایران را هدف تحریمهای خود قرار داده بود. این تحریمها بخشی از کارزار فشار حداکثری آمریکا علیه تهران محسوب میشوند.
در بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا برای اعلام خبر تحریم ظریف آمده بود: «ظریف بر اساس فرمان اجرایی دونالد ترامپ در ۲۴ ژوئن برای مسدود کردن کلیه داراییها و منافع - (آیت الله) خامنهای و هر کسی که از جانب وی اقدام کند - در حوزه قضایی آمریکا تحریم شده است. دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (OFAC) نیز ظریف را به فهرست اتباع خاص و مسدود شده، افزود».
در ادامه این گزارش آمده است: وزارت خزانه داری به پرسش صدای آمریکا مبنی بر اینکه - آیا ممنوعیتِ ظریف شامل دسترسی وی به شبکههای اجتماعی آمریکا شامل توئیتر و اینستاگرام نیز میشود یا خیر- هیچ پاسخی نداد!
پس از تماس سرویس فارسی صدای آمریکا با وزارت خارجه این کشور درباره دسترسی ظریف به شبکههای اجتماعی آمریکا، سخنگوی وزارت خارجه این کشور در پاسخی توئیتری اعلام کرد: «توئیتر و اینستاگرام شرکتهای خصوصی هستند. ما برای یافتن پاسخ پرسش تان، شما را به این شرکتها ارجاع میدهیم تا درباره حسابهای کاربری افراد به شما توضیح ارائه کنند. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین بخش فارسی صدای آمریکا را برای کسب اطلاعات بیشتر، به وزارت خزانه داری این کشور ارجاع داد.
مورگن اورتیگس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که بار دیگر- در خصوص دسترسی ظریف به شبکههای اجتماعی آمریکا - مورد پرسش خبرنگار صدای آمریکا قرار گرفته بود گفت: «فکر میکنم که او دارد همچنان توئیت میکند.».
روز پنج شنبه آیان پلانکت (Ian Plunkett) مدیر سیاست گذاری جهانی در بخش ارتباطات توئیتر در پاسخی ایمیلی به پرسش صدای آمریکا درباره ظریف اعلام کرده بود: «این شرکت به علت رعایت حریم خصوصی و بنا به دلایل امنیتی هیچ توضیحی درباره حسابهای کاربری افراد ارائه نمیکند».
استفتی اوتوی (Stephanie Otway) مدیر سیاستهای ارتباطی اینستاگرام - از شرکتهای زیر مجموعه فیس بوک - نیز اعلام کرد: «این شرکت نمیتواند درباره حساب کاربری ظریف اظهار نظر کند».
این گزارش میافزاید: یک روز پس از آنکه دولت ترامپ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست تحریمهای خود قرار داده بود، اینستاگرام حساب کاربری سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به حال تعلیق درآورد.
مارک دوبوویتس (Mark Dubowitz) مدیر اجرایی اندیشکده آمریکایی «بنیاد دفاع از دموکراسی ها» به سرویس فارسی صدای آمریکا گفت: «شرکتهای فیس بوک و توئیتر با ادامه ارائه خدمات به ظریف در حال نقض کردن تحریمهای آمریکا هستند. بنا به دلایل حقوقی ظریف باید فورا از (توئیتر) اخراج شود».
لی زلدین (Lee Zeldin) عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا نیز روز سه شنبه در توئیتی اعلام کرده بود که به اعتقاد وی، حساب کاربری ظریف در توئیتر باید مسدود شود.
این گزارش میافزاید: مشخص نیست که آیا در تحریمهای ظریف برای مسائل اطلاع رسانی استثنائاتی در نظر گرفته شده است تا وی همچنان به اینستاگرام و توئیتر دسترسی داشته باشد؟! در بسیاری از تحریمهای آمریکا استثناءهایی برای افراد در نظر گرفته میشود تا آنها برای بیان نظرات، اخبار، کتابها، مقالات و دنبال کردن فیلمهای سینمایی، به این شبکهها دسترسی داشته باشند.