به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما از مکه مکرمه؛ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار رئیس بعثه حج ترکیه گفت: جمهوری اسلامی ایران و ترکیه می توانند در حوزه حج و زیارت همکاری های فزاینده ای داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی و آقای دکتر علی أرباش رئیس بعثه حج و رئیس سازمان دیانت ترکیه در مکه مکرمه با یکدیگر دیدار و درباره راههای توسعه همکاری های دو طرف در حوزه حج تبادل نظر کردند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با ابراز خرسندی از دیدار با دکتر علی أرباش و همراهان در بعثه مقام معظم رهبری، سابقه همکاری های دو کشور در حوزه های مختلف از جمله حج را یادآور شد.
سرپرست حجاج ایرانی افزود: این ارتباط و سابقه همکاری طولانی به نحوی است که هر دو کشور به یکدیگر وابستگی دارند.
نماینده ولی فقیه، فعالیت های بعثه ترکیه برای زائران این کشور در سرزمین وحی را خوب و چشمگیر توصیف و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و ترکیه در حوزه حج و زیارت می توانند همکاری های فزاینده ای با هم داشته باشند.
وی سفر سال گذشته آقای أرباش و هیات همراه به ایران را مثبت ارزیابی و تصریح کرد: رفت و آمدها بین مسئولان و کارشناسان بعثه های دو کشور زمینه همکاری و تبادلات بیشتر در حوزه حج وزیارت را فراهم می کند.
سرپرست حجاج ایرانی عملیاتی شدن تفاهم نامه های موجود بین بعثه های ایران و ترکیه را خواستار شد و ابراز امیدواری کرد: دلهای مسلمانان به نحوی متحد و یکپارچه شود که مسلمانان بتوانند در کشورهای یکدیگر به راحتی تردد کنند.
نماینده ولی فقیه با اشاره به اینکه دست های ناپاک و دشمنان اسلام بدنبال اختلاف افکنی میان کشورهای اسلامی هستند، تاکید کرد: این دست های ناپاک باید قطع و همدلی بین امت اسلامی تقویت شود.
وی از اینکه فعالیت های دینی در ترکیه روز افزون تر و فعالتر از گذشته در سازمان دیانت پیش می رود، ابراز خرسندی کرد.
در این دیدار آقای أرباش رفت و آمدها و دیدارهای متقابل مسئولان بعثه های دو کشور را مهم خواند و گفت: در سازمان دیانت ترکیه برای مشخص کردن محورهای همکاری دینی با ایران کمیسیونی تشکیل شده و فعالیت های خوبی صورت گرفته است.
رییس بعثه ترکیه افزود: در حوزه حج و تجربیاتی که در این حوزه وجود دارد ما آماده همکاری و رفت و آمد هیات های کارشناسی بین دو کشور هستیم.
وی سپس خدماتی را که بعثه ترکیه به 85 هزار زائر این کشور در موسم حج ارائه می دهد، بیان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران هم تجربیات خوبی در این زمینه دارد و ما علاقه مندیم دو طرف به صورت متقابل از تجربیات هم بهره مند شوند.
وی افزود: ایران و ترکیه علاوه بر حوزه حج می توانند در حوزه های دیگر از جمله پزشکی، دانشگاهی، خدمات مهندسی و علوم طبیعی با یکدیگر ارتباط داشته باشند و دانشجو مبادله کنند.
در این دیدار همچنین آیت الله حسینی بوشهری جانشین سرپرست حجاج ایرانی هم روابط خوب ایران و ترکیه را در منطقه مثال زدنی توصیف کرد و ظرفیت های دو کشور برای توسعه همکاریها را یادآور شد.
وی با اشاره به شعار حج امسال" حج؛ خودسازی، اخوت دینی، تمدن اسلامی” افزود: در سال های اخیر تبادل نظر بین مسئولان بعثه های دو کشور به همدلی بیشتر منجر شده و راه را برای استفاده از تجربیات هر دو مجموعه باز کرده است.
دکتر اکرم کلاش، از اعضای هیات ترکیه نیز با اشاره به اینکه ارتباط خوبی بین بعثه ها و شخصیت ها و اندیشمندان دینی دو کشور ایجاد شده است، برنامه ریزی های بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت را برای بهتر برگزار شدن حج بسیار خوب توصیف کرد.
وی حج را یکی از مهمترین عبادات دسته جمعی خواند و افزود: پروتکلی براساس توافق های بدست آمده تهیه و در حال نهایی شدن است تا به امضای مسئولان دو کشور برسد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز دیدگاههای دو طرف را نزدیک خواند و گفت: این تفاهم نامه، زمینه استفاده از تجربیات هم را فراهم می کند تا کارهای اجرایی بعهتر شود و بهره آن به زائر می رسد.
وی با اشاره به اینکه دشمنان اسلام، به اسلام هراسی و شیعه هراسی دامن می زنند، اظهار داشت: دشمنان ما و شما نمی خواهند کشورهای اسلامی با یکدیگر رابطه داشته باشند و نسبت به هم افزایی یکدیگر اقدام کنند.
وی یاد شهدای مسجدالحرام و منا را که در حج سال 94 به شهادت رسیدند، گرامی داشت و ابراز امیدواری کرد، کشور میزبان در رابطه با شهدا و بازماندگان شان به وظایف و مسئولیت های خود عمل کند.