پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از مکه مکرمه ، زائران ایرانی بیت الله الحرام پنجشنبه شب آخرین دعای پرفیض و روح بخش کمیل را قبل از عزیمت به مشاعر مقدسه در مکه مکرمه زمزمه کردند.
در این مراسم باشکوه حجت الاسلام و المسلمین اکبر صمدی یزدی به بیان ویژگی های شخصیت امام محمد باقر (ع) پرداخت .
صمدی یزدی گفت: امام صادق (ع) میفرمایند تا زمان امام محمد باقر (ع) مردم مناسک حج را درست نمی دانستند هر چند که چارچوب اعمال را از سوی پیامبر خدا (ص) آموخته بودند اما امام باقر (ع)مسائل پیچیده و جزئیات آن را برای مردم بازگو کردند و این موضوع نیز از سوی ابوحنیفه رئیس مکتب حنفی در کتب مختلف نقل شده است.
وی افزود: هر قدمی که انسان در این سرزمین بر می دارد و می گذارد ثواب دارد و گناهان حاجی مانند برگ درخت به زمین میریزد. همچنین هنگام غروب روز عرفه، فرشته مقرب خدا به شانه حاجی میزند و میگوید گذشتهات بخشیده شد مواظب آینده باش.
حجت الاسلام و المسلمین صمدی با بیان حدیثی از امام محمد باقر(ع) گفت: زائری که سه خصلت در آن نباشد بهره ای از سفر حج نبرده است، خداوند دنبال بهانه میگردد تا گناهان بندهاش را ببخشد.
وی افزود: یکی از این خصلتها ورع است که انسان را از گناه باز میدارد و یک قدم جلوتر از تقواست. تقوا آن چیزی است که انسان را از حرام مسلم پرهیز می دهد اما ورع آن است که انسان را در مقابل شبهه نیز متوقف کند.
به گفته حجت الاسلام و المسلمین صمدی، حاجی تا زمانی نورانیتش بعد از حج باقی میماند که گناه نکند. شرط قبولی طاعات و عبادات حاجی آن است که به دنبال معصیت های گذشته خود نباشد و بتواند حج خود را حفظ کند.
وی دومین خصلت را پختگی، سعهصدر و ظرفیت داشتن در برابر تندیها و سختیها دانست و افزود: حاجی نباید برخورد ناشایست داشته باشد و باید بتواند خشم خود را کنترل کند.
وی سومین خصلت را خوب رفتار کردن با همسفران و دوستان دانست و گفت: خدمت کردن به حاجیان، بخصوص زائران سالخورده و ناتوان ثوابش حتی بیش از اعمال حاجی است و در روایات و احادیث متعدد بر آن تاکید شده است.
حاجیان پیش از ایام تشریق روح و جسم جان خود را با روضه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و دعای کمیل امیرالمومنین (ع)صفا دادند و آماده حضور در مشاعر برای انجام مناسک حج شدند.