در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان سند جامع سلامت هرمزگان بررسی و تصویب شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس استاندار هرمزگان گفت: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با برنامه ریزی ماهانه تا سال ۱۴۰۰ در پی ارتقای شاخصهای سلامت در استان است. فریدون همتی افزود: برای افزایش شاخصهای سلامت در هرمزگان همکاری مردم، دولت ، رسانهها و تریبونهای تبلیغی ضروری است. وی گفت:این سند به همه دستگاههای اجرایی ابلاغ میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت:سلامت فقط برعهده دانشگاه علوم پزشکی نیست و همه دستگاهها موظفند برای ارتقای شاخصهای سلامت با دانشگاه علوم پزشکی مشارکت کنند. حسین فرشیدی افزود: بیش از ۸۰۰ طرح برای ارتقای شخصهای سلامت تدوین شده که برای اجرای آن با دستگاههای اجرایی تفاهم نامه همکاری امضا میشود. وی گفت: کاهش مرگ و میر نوزدان، ارتقای شاخص سلامت کارمندان وپاکسازی ساحل از مصرف قلیان در دستور کار است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: مهمترین هدفی که سند جامع سلامت استان دنبال میکند کاهش هزینههای بیماریها و بهبود وضعیت سلامت روانی، نشاط و سرمایه اجتماعی با نهادینه کردن سبک زندگی سالم است. حسین فرشیدی درباره تامین مالی سند سلامت برای اجرا گفت:بسیاری از شاخصها جزء وظایف ذاتی دستگاهها است و اگر طرحی نیز بار مالی خاصی داشته باشد با همکاری ارگانهای دیگر اجرا میشود.
هم اکنون امید به زندگی در بین مردان هرمزگان ۷۱ سال و در کشور ۷۴ سال؛ امید به زندگی در میان زنان ۷۶ سال و در کشور ۷۶ و ۹ دهم درصد است؛ مرگ و میر مادران باردار در هرمزگان دو برابر میانگین کشور است، مرگ ناشی از حوادث در هرمزگان شاخص استان ۸۸ درصد و در کشور ۶۳ درصد است، شیوع فشار در استان ۲۴ درصد و در کشور ۲۱ درصد است، شاخص کم تحرکی در هرمزگان ۶۳ درصد و در کشور ۵۵ درصد است، مصرف کنندگان فست هرمزگان ۱۸ درصد و شاخص کشوری ۱۴ درصد است. استاندار هرمزگان درباره ساماندهی رودخانهها گفت: بخش خصوصی طرح ساماندهی، لایروبی و کنترل سیلاب رودخانهها را در قبال اختصاص مصالح لایروبی شده اجرا میکند. ۱۳۵ واحد تولیدی شن و ماسه در استان فعالیت میکنند که با همکاری آنها طرح اجرا میشود. همتی افزود:حدود ۲۰ هزار کیلومتر رودخانه در استان وجود دارد که ۵ هزار کیلومتر آن نزدیک مراکز جمعیتی، زمینهای کشاورزی و تاسیسات صنعتی است. وی افزود: ساماندهی حدود ۲ هزار کیلومتر از رودخانههای استان مطالعه شده و ۴۰۰ کیلومتر در حال مطالعه است. استاندار هرمزگان گفت: همه دستگاههای مربوط در این زمینه با تشکیل کارگروهی این مهم را پیگیری میکنند. همتی افزود: مصوبات شورای برنامه ریزی استان پس از ۴۸ ساعت به دستگاههای مربوط ابلاغ شود. استاندار هرمزگان همچنین خبرنگاران را طلایه داران آگاهی خواند و از تلاشهای آنها قدردانی کرد. احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی هم توجه ویژه برای ساخت و ساز در محله چاهستانی بندرعباس و دیگر محلههای فرسوده بندرعباس و بهسازی جادههای روستایی هرمزگان را خواستار شد.