پخش زنده
امروز: -
سردار عامری: باید از مناسبتهای تقویمی که از ظرفیت بزرگی برخوردار هستند، برای ترویج فرهنگ دفاع مقدس استفاده کنیم
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ نشست شورای فرهنگی اجتماعی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با حضور سردار سرتیپ «داود عامری» رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، امیر سرتیپ فهمیده جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، «علی اصغر جعفری» مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، سردار عصار مشاور عالی رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، حجت الاسلام احمد مازنی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام حمودی، سرهنگ جوشقانی معاون روابط عمومی و امور بین الملل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، محمود صلاحی، مریم مجتهدزاده رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاعمقدس، سرهنگ حیدری رئیس مرکز توسعه و ترویج فرهنگ دفاع مقدس در فضای مجازی و ماهوارهای و جمعی از نمایندگان نهادهای فرهنگی در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
حجتالاسلام حمودی با تاکید بر لزوم اجرای برنامههای شاخص دفاع مقدس در مناسبتهای مختلف اظهار داشت: باید برای هفته دفاع مقدس کارهای شاخص با هدف جهانی شدن برگزار کنیم و لازم است به عمومی شدن این کارها بیشتر فکر کنیم؛ چرا که گاهی از عمومی شدن تعبیر اشتباهی انجام شده است.
وی به دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: آقا فرمودند واقعیتهای دفاع مقدس را رنگین بیان کنید؛ باید در کتاب نویسی به رمان توجه بیشتری کنیم؛ چراکه رمان بر اساس واقعیت است، اما به شکلی است که رنگ و لعاب آن موجب جذب مخاطب میشود.
این مدیر فرهنگی به لزوم تقسیم کار و فعالیتهای مربوط به دفاع مقدس تاکید کرد و گفت: باید کارهای کم هزینه، پرمخاطب و دارای اولویت را در هفته دفاع مقدس اجرایی کرد و عمده این برنامهها را در مساجد و محلات برگزار و از آثار شاخص رونمایی کنیم.
حمودی به تولید سمفونی ایثار توسط استاد انتظامی و سمفونی مقاومت اشاره و تصریح کرد: موسیقی یک هنر جهانی است که میتواند حرف ما را به مخاطبان دنیا برساند و به راحتی عمومی سازی شود؛ باید به این نکته توجه شود.
وی به نقاشیهای شهدا در شهر تهران اشاره کرد و گفت: امروز تهران در مقایسه با تمام کشور یک نمایشگاه تندیس شهداست و کسی هم حس افسردگی نسبت به آنها ندارد در حالی که در دورهای برخیها با نقاشی شهدا بر دیوارهای شهر مخالف بودند.
این مقام مسئول در ادامه به لزوم احیای خانههایی که دارای دو شهید به بالا هستند، اشاره کرد و گفت: در دورهای که مسئولیت فرهنگی شهرداری بر عهده ما بود، قرار بر این شد تا ۵۴ خانه که دارای دو شهید به بالا هستند، تملک و به خانه فرهنگ و ایثار تبدیل شود، اما در این موضوع پیشرفت کاملی نداشتیم.
خانم لاله افتخاری در ادامه این نشست بر لزوم تقویت باورهای دینی در جامعه تاکید کرد و گفت: مردم بیش از همه باید مقاومت را باور کنند. امروز یکی از مشکلات ما در بحث اقتصاد است؛ لذا در جهت تولید ملی باید موجی در حمایت از کارگران شکل گیرد و هر فعالیتی در راستای فرهنگ انجام میشود به رفع گرههای مردم و اقتصاد بپردازد.
وی در ادامه بر لزوم هماهنگی دستگاهها در فعالیتهای فرهنگی اشاره کرد و گفت: دستگاهها باید هماهنگ و دارای یک حرف واحد باشند و از کارهای تکراری پرهیز کنند چراکه امروز مشکلاتی جدید وجود دارد و ما باید برنامه هایمان را بروزرسانی کنیم.
افتخاری به شبه افکنی دشمن درباره دفاع مقدس پرداخت و تصریح کرد: دشمنان شبهه زیادی را درباره اصل دفاع مقدس و اینکه چه کسی آغاز کننده جنگ بوده و مسائل دیگری را مطرح میکنند که باید در قالب کلیپهای کوتاه به این شبههها که در مراکز تحقیقاتی ما پاسخ داده شده است، پاسخ دهیم.
وی طرح نایب الشهید را یکی از اقدامات فرزندان شاهد دانست و گفت: در سالهای گذشته نزدیک به یک میلیون نفر در قالب طرح نائب الشهید شرکت کردند و در سفر اربعین تصاویر شهدا را به همراه داشته اند و اگر امکانات لازم وجود داشته باشد، میتوان این طرح را در نمازجمعهها و سایر ظرفیتها گسترش داد.
افتخاری به دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ما در دیداری که با رهبر انقلاب داشتیم گزارشی از اقدامات انجام شده در این راستا به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی ارائه کردیم و به فراخوان دلنوشته ها، مقالات و فیلمنامهها پرداختیم که ایشان فرمودند ما هنرمندان خوبی داریم، اما موضوع مسئله مهمی است که باید برای آنها تبیین شود.
وی اظهار داشت: مناطق مختلفی از تهران فاقد تصاویر شهداست و باید در این زمینه بازنگری صورت گیرد؛ میتوانیم تجربههای موفق دنیا را در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت اجرا کنیم.
سردار داود عامری در ادامه این نشست بر بهره مندی از مناسبتهای سال برای توسعه ترویج فرهنگ ایثار تاکید کرد و گفت: باید از مناسبتهای تقویمی که از ظرفیت بزرگی برخوردار هستند برای توسعه و ترویج فرهنگ دفاع مقدس استفاده کنیم.
در ادامه اقای شیخ الاسلام با طرح این سوال که آیا میخواهیم مناسبتهای دفاع مقدس را احیای یک حماسه بدانیم، گفت: آلمان به خاطر شکست در جنگ جهانی سعی دارد هیچ سندی از این رویداد تاریخی را به نمایش نگذارد، اما ژاپنیها با افتخار دستاوردهایشان در جنگ را به نمایش گذاشته اند. ما نیز میتوانیم چنین کاری انجام دهیم و حماسه را حفظ کنیم، اما هدف بالاتر ما پاسداشت یک حماسه است؛ چرا که همین امروز مورد هجوم دشمن و در راس آن امریکا هستیم.
وی گفت: باید به مردم بفهمانیم هجوم فقط از جنس حمله صدام نیست بلکه از بین بردن بنیادها نیز گونهای جدید از هجوم است که امروز ما با آن مواجه هستیم. در چند ماهه گذشته خطر دشمنی دشمن در ذهن مردم خیلی برجسته شده است که دشمن جدی داریم؛ لذا باید از آن بهره بگیریم.
شیخ الاسلام گفت: در قضیه دفاع مقدس باید بر تاکید از جنگ عراق بکاهیم؛ چراکه امروز عراق کشور دوست و همسایه ماست و روابط خوبی با انها داریم چراکه با این کار جلوی سوء استفادهها را نیز خواهیم گرفت. اما باید به افتخاراتمان در جنگ با صدام افتخار کنیم و در نظر داشته باشیم و به دشمن بزرگتری مثل آمریکا بپردازیم چراکه اندیشه رژیم بعث یک هژمونی است که با اندیشه ترامپ در یک راستاست.
وی تکرار فعالیتهای کلیشهای را نهی کرد و گفت: عکس چسباندن و کارهای همانند این کلیشهای شده و نباید تمرکز ما بر این حوزه باشد؛ چراکه دغدغه اصلی امروز مردم مبارزه با فساد است و دشمن سعی دارد تبلیغ کند که فساد مربوطه از سوی کسانی است که روزی در جنگ بوده اند. باید اسطورههای مبارزه با فساد را که از دل همین مردم بوده اند و در دفاع مقدس به شهادت رسیده اند، بازنمایی کنیم.
شیخ الاسلام بر عمومی سازی برنامههای دفاع مقدس تاکید کرد و افزود: نباید برنامههای ما مختص به قشر خاصی باشد بلکه باید اقشار مختلف از جمله دانشجویان را هم پای کار بیاوریم و این برنامهها را به سمت عمومی سازی ببریم همانطور که در تشییع شهدای غواص همه مردم آمدند و برنامه باشکوه برگزار شد. امروز ما با برنامههای خطرناکی روبرو هستیم که در هفته دفاع مقدس فرصت و بهانهای برای مقابله با آنها ایجاد میشود.
در ادامه مراسم حجت الاسلام مازنی گفت: نوآوری در برنامههای هفته دفاع هرساله مطرح میشود این مسئله خوب است، اما باید توجه داشت که دفاع مقدس همانند واقعه عاشورا است و نمیتوانیم به بهانه برنامههای جدید اصل موضوع را تغییر دهیم؛ لذا باید کارهای ثابت همیشه تکرار شود.
وی گفت: پرهیز از افراط و تفریط در این مراسمها بسیار مهم است، اینکه همه ائمه تلاش کرده اند عاشورا را تبلیغ کنند به خاطر عظمت آن واقعه است. پیاده روی اربعین نیز یک سنت مخصوص امام حسین (ع) است و اگر بخواهیم چنین حرکتهایی را برای دیگر ائمه تکرار کنیم از عظمت اربعین کاسته ایم.
وی گفت: در سیاستها و راهبردهای دفاع مقدس باید اصل صرفه جویی را رعایت کنیم و به جوانان در برنامهها بهای بیشتری بدهیم و نوآوری و تنوع در مراسم را از آنها بخواهیم. شبههها در دفاع مقدس از شروع تا ادامه و مسائل مختلف آن نباید مورد غفلت قرار گیرد، همچنین پیشنهاد میکنم پویشهای مختلفی تحت عناوین متعدد در فضای مجازی ایجاد شود تا موجب چالش و درگیری ذهن مخاطبان شود. جهانی شدن به خاطر فضای مجازی از واقعیتهایی است که ما با ان روبرو هستیم؛ لذا باید در مدارس و در برنامههای محتلف بچهها و دانش آموزان را با سیره شهدا آشنا کنیم.
محمود صلاحی در ادامه مراسم بر لزوم یکپارچه سازی آمار شهدای دفاع مقدس تاکید کرد و گفت: درباره آمار شهدا بنیاد شهید باید آمار دقیقی را در اختیار راویان جبهه و جنگ قرار دهد.
وی ادامه داد: فعالیتهای دفاع مقدس در شهرستانها و استانها باید با همکاری مردم برگزار شود و ما تنها با در نظر گرفتن جوایز بتوانیم رقابت را برای بهتر برگزار شدن آن ایجاد کنیم.