پخش زنده
امروز: -
نگرفتن ماليات بر سود سپرده، ماليات بر خانههاي خالي (VHT) و لوكس (SDLT) و همچنين مالیات بر مشتریان پر مصرف آب، برق و گاز، يکي ديگر از اسباب فاصله طبقاتي، در کشور محسوب مي شود، که مي تواند مورد توجه نظام مالياتي قرار گيرد.
چکیده مطلب: نظام مالياتي، يک ابزار سياست مالي است که مي تواند، دولت را در بستن بودجه بدون نفت، ياري دهد. بستن ماليات بر مجموع درآمد (حقوق و دستمزد، سود، بهره، اجاره، عايدي سرمايه، پرداختهاي انتقالي دولت، درآمد مشاغل و ... ) ، يكي از راهكارهاي اصلاح نظام مالياتي كشور و كاهش فرار مالياتي مي باشد. از مزيت هاي اين ماليات، مي توان به بازتوزيع درآمد، تسهيل در شناسايي طبقات پايين درآمدي، گسترش پايه مالياتي و به دنبال آن، كاهش نرخهاي ماليات و رونق توليد، اشاره کرد. ماليات بر عايدي سرمايه (مانند عايدي خودرو، سكه و ارز ) و ارزش زمین (LVT)، نيز ميتواند از منابع خوب اخذ ماليات باشد؛ دريافت نشدن چنين ماليات هايي، فعاليت هاي غير مولد، را افزایش داده و به فاصله طبقاتي منجر شده است.
نگرفتن ماليات بر سود سپرده، ماليات بر خانههاي خالي (VHT) و لوكس (SDLT) و همچنين مالیات بر مشتریان پر مصرف آب، برق و گاز، يکي ديگر از اسباب فاصله طبقاتي، در کشور محسوب ميشود، که مي تواند مورد توجه نظام مالياتي قرار گيرد.
پژوهش خبری صدا وسیما: نظام مالياتي، يکي از عوامل مهم و تعيين کننده در تحقق اقتصاد مقاومتي و فاصله گرفتن بودجه، از دلارهاي نفتي است، که در صورت اجراي صحيح آن، ضمن توزيع عادلانه درآمد و ثروت ميان افراد جامعه، يک ابزار سياست مالي قوي در اختيار دولت خواهد گذاشت. پژوهش ها نشان ميدهد نظام مالياتي قادر است، با همگرايي با اقتصاد مقاومتي، آستانه مقاومت اقتصادي در کشور را در مقابل شوک هاي خارجي، بالا ببرد و به رشد و پيشرفت اقتصادي منجر شود.
اهميت ماليات در نظام هاي اقتصادي و به خصوص توليد و توسعه، به چهار بخش اصلي تقسيم مي شود:
اول: مالیات ها عامل موثر جهت مقابله با تقاضای اضافی برای کالاهای مصرفی هستند که در نتیجه ي رفاه اقتصادی ایجاد میشوند.
دوم: یکی از مهم ترین اهداف اخذ مالیاتها، کاهش شکاف بین درآمدهای طبقات ثروتمند و فقیر است.
سوم: در یک کشور در حال توسعه، مالیات ها موثرترین وسیله جهت انتقال منابع به بخش دولتی و هدایت آنها به سمت طرح های مولد است.
چهارم: مالیات ها مي توانند، روند سرمایه گذاری در اقتصاد را اصلاح کند.
پژوهش حاضر به موضوع افزايش درآمدهاي مالياتي بدون فشار به بخش شفاف و مولد اقتصاد، ميپردازد و به صورت خاص، 9 مورد از راهکارهاي اخذ ماليات، را مورد بررسي قرار ميدهد. برای تهيه اين مصاحبه پژوهشی ضمن طرح سوال از کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی از آمار و اطلاعات این مرکز پژوهشی نیز استفاده شده است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// تینا صالحی