پخش زنده
امروز: -
رئیس جهاد دانشگاهی: ایران جزو 10 کشور جهان است که به فناوری طب بازساختی با مهندسی سلول دست یافته است
به گزارش خبرگزاري صداوسيما، حمیدرضا طیبی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: سه دستاوری که از آن رونمایی شد، 2 دارو در حوزه انسان و دام و طرحي در زمینه علوم انسانی و وضعیت خانواده بود.
او افزود: در پیمایشی که از سوی جهاد دانشگاهی انجام شد اطلاعات درست و دقیقی از وضعیت خانوار در اختیار سیاستمداران و برنامه ریزان قرار می دهد.
همچنین گزارشی از ارائه چند طرح پزشکی جدید و چند طرح فناورانه نیز به رئیس جمهور و وزرا داده شد.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: یکی از مشکلات ما اعتماد نداشتن به توان داخلی است که برخی به باور مدیران برمی گردد که به توان داخل اعتماد ندارند، برخی به علت نبود زیرساخت ها، برخی به علت به خرید خارجی و مزایای خرید خارجی است برخی نیز به دلیل روی آوردن به خرید خارجی است که مجموعه این عوامل و در کنار آن برخی اختلافات سیاسی منجر به این شد که نتوانیم برنامه ریزی های دراز مدت داشته باشیم و طرح ها را با مشکل مواجه کرده است.
او افزود: به نظر می آید برای شکل گیری دانشگاه علم و فناوری اراده ملی در کشور شکل نگرفته است. همیشه در اجرای طرح های بزرگ مهندسی پایه در مرحله پایین قرار گرفته است و این موجب شده طراحی ها را به خارجی ها واگذاری کنیم و سیر وابستگی ادامه داشته باشد.
برای هر صنعتی متناسب با برنامه های توسعه ای می توانیم تجهیزات را مشخص کنیم تا با برنامه ریزی لازم به دانش پایه برسیم ؛ این موضوعی است که سالهاست از آن غفلت کرده و بازار را راحت به خارجی ها واگذار کرده ایم.
به طور مثال می توانیم برای خط ریلی در مقابل دادن ساخت واگن به خارجی ها امتیاز انتقال فناوری را از خارجی ها بگیریم.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: در حوزه کشاورزی یکی از موضوعاتی که به نتیجه مثبت رسیده ایم بذرهای هیبریدی است که دانش آن بومی شده است.
او افزود: در پرورش ماهی در قفس که امکان تولید تا یک میلیون تن ماهی درسال وجود دارد این دانش را به دست آورده ایم و اعلام کردیم که می توانیم در بچه ماهی و غذای ماهی صاحب دانش بشویم.
همچنین در حوزه پزشکی نیز برای چند فناوری اعلام آمادگی کردیم که رئیس جمهور نیز از دستاوردهای فناورانه استقبال کرد. معاونت علمی فناوری نیز طراحی ناوگان ریلی را به جهاد دانشگاهی واگذار کرد که کار خوبی است.
او افزود: رئیس جمهور نیز برای واگذاری چند ماموریت بزرگ در طرح های فناورانه به جهاد دانشگاهی استقبال کرد.
طبیبی گفت: یکی از چالش های پیش رو تامین مالی برای تکمیل طرحهاست که می توانیم با يارانه لازم پول سرگردان در جامعه را به سمت تولید ببریم.
او افزود: به دانش جداسازی آب و آب نمک از نفت استحصال شده نیز دست یافته ایم که مورد استقبال وزارت نفت قرار گرفته است.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: تحریم باعث شده اتکا به توان داخل داشته باشیم و در این زمینه حرکات خوبی انجام شده است.
مدیرکل دفتر تخصصی پزشکی جهاد دانشگاهی دیگر مهمان برنامه گفت: داروی گاما پروتئین نوترکیب برای درمان اسهال در دام یکی از 2 دارویی است که رونمایی شد. محققان پژوهشکده زیست فناوری رویان موفق شدند ترکیبی از پروتئین نوترکیب تولید و به مرحله تجاری برسانند. همچنین دارویی برای برخی عوارض گوارشی دیگر دارویی بود که در خط تولید قرار گرفته است امروز رونمایی شد.
غلامرضا اسماعیلیجاوید افزود: در قدیمی ترین حوزه پزشکی در تولید مثل و خدمات بالینی و راه اندازی مراکز درمان ناباروری وارد شده ایم که یکی از پیچیده ترین ها در امور پزشکی است.
جهاد دانشگاهی با اتصال به دانشگاه ها و جذب نیروهای متخصص مراکز درمان ناباروری را راه اندازی و دانش آن را بومی کرد که با راه اندازی مراکز درمان بهترین خدمت را به مردم ارائه می دهد.
او افزود: متوسط میزان موفقیت در مراکز ناباروری 30 تا 40 درصد است که رتبه بسیار خوب در مراکز درمان ناباروری محسوب می شود. یکی از قطب های حوزه ناباروری موفقیت ها در حوزه خدمات بود که از این دانش در حوزه دام استفاده کرده ایم که درحال حاضر جنین های دام با نژاد مشخص تولید، آماده و فریز می شود و هر زمان که دامدار بخواهد در اختیار او قرار می گیرد و دام جدید در شرایط بهتر ژنتیکی تولید می شود همچنین فناوری های مرتبط از جمله داروهای مرتبط در پژوهشکده ها تولید می شود.
او افزود: مهندسی پروتئین و داروهای نوترکیب نیز یکی از موفقیت هایی بوده است که با طراحی در داخل بخشی از نیازها برطرف می شود.
مدیرکل دفتر تخصصی پزشکی جهاد دانشگاهی گفت: یکی از افتخارات در جهاد دانشگاهی با یک بینش صحیح که 15 تا 20 سال پیش در جهاد دانشگاهی شکل گرفت استفاده از طب بازساختی، مهندسی سلول و سلول های بنیادی است.
بعد از 15 سال، اولین کارخانه تولید سلول در خاورمیانه در پژوهشکده رویان سال گذشته افتتاح شد که در طب بازساختی با مهندسی سلول می توانیم سلول را برای ترميم بخش آسیب دیده آماده کنیم.
او افزود: ایران جز 10 کشور جهان است که به این فناوری دست یافته است و 3 محصول ما در این زمینه برای عرضه در بازار مجوز وزارت بهداشت را گرفته است.
وي گفت: سلول های بنیادی بعنوان سلول هایی که می توانند تمایز پیدا کنند در جهان از اهمیت زیادی بر خوردار است. در حوزه کارازمایی بالینی نیز خبرهای خوبی در راه است و با استفاده از فناوری مهندسی که جزو 3 یا 4 کشور جهان هستيم در درمان بیماری های صعب العلاج به ما کمک خواهد کرد.
در استفاده از پوست سلول و کاربرد ترمیم زخم ها نیز وارد مرحله تولید شده ایم که برخی به بازار وارد شده است.
در حوزه سرطان نیز به خصوص سرطان سینه که از شایع ترین سرطان های بانوان است وارد شده و مجموعه ای را شکل داده ایم و مدلی برای درمان آن در سراسر کشور تهیه شده است که در کنار آن فناوری های مبتنی بر تشخیص در حوزه درمان نیز تولید می شود.
اسماعیلیجاوید درباره شیمی درمانی نیز گفت: با استفاده از دانش بومی و براساس اطلاعات روز دنیا کیتی در پژوهشکده رویان برای دستیابی به عوارض شیمی درمانی طراحی شده است.
در حوزه گیاهان دارویی نیز توفیقات خوبی داشتیم که حوزه کشاورزی در کنار حوزه پزشکی توانسته هابی را برای تولید بومی گیاهان و عصاره گیری گیاهان دارویی معرفی و قابل استفاده کند.