به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، القدس العربی با اشاره به تاثیر منفی شکست عربستان در یمن بر افکار عمومی سعودی و نگرانی غرب از فروپاشی حکومت آل سعود در عربستان، نوشت در حالی که ریاض رتبه پنجم یا ششم هزینه های دفاعی را در جهان به خود اختصاص داده است، این کشور یارای مقابله با موشک های انصار الله را ندارد و نیروهای آمریکایی برای رهگیری این موشک ها به عربستان آمدند و هدفشان مقابله با ایران نیست.
پایگاه القدس العربی در مقاله ای به قلم حسین مجدوبی نوشت: تصمیم گیرندگان در غرب از بازتاب های گسترده جنگ یمن بر ثبات خاندان آل سعود پس از شکست سخت عربستان در یمن و تاثیر آن بر روحیه نیروهای نظامی و افکار عمومی در عربستان به شدت نگران هستند. غرب نگران فروپاشی حکومت سعودی است.
نویسنده در ادامه نوشت: آمریکا شماری از یگان های نظامی را به عربستان اعزام کرد که بیشتر آنها کارشناسان رهگیری موشک های بالستیک و هدایت شونده و پهپادها بودند. این نخستین بار نیست که آمریکا شماری از نیروهای خود را به عربستان اعزام می کند. نخستین بار اواسط سال گذشته بود که پنتاگون تصمیم گرفت کماندوهای کلاه سبز را به مرزهای یمن و عربستان اعزام کند تا شلیک موشک های بالستیک را رهگیری کنند. پس از شکست نیروهای سعودی در میدان جنگ در یمن، اعزام شماری از نیروهای آمریکایی طی ماه گذشته انجام شد.
برخلاف تبلیغات صورت گرفته، هدف از اعزام نیروهای آمریکایی به عربستان، دفاع از این کشور در برابر ایران نیست، زیرا گروهی شامل پنجاه یا صد تن توانایی مقابله با قدرت منطقه ای را ندارد. وظیفه این گروه، رهگیری و انهدام موشک ها و پهپادهای جنبش انصارالله یمن است. در نتیجه، این کارشناسان بر فعالیت رادارها و شلیک موشک ها برای رهگیری موشک های انصارلله نظارت می کنند. این روند در حالی صورت گرفت که انصارلله اعلام کردند طی هفته های آینده، به 300 هدف حمله می کنند.
انصارلله در قبال عربستان، از تاکتیک ترسناک افزایش حملات استفاده می کنند؛ به طوری که در هر حمله علیه اهداف راهبردی، به شکل ویرانگری عمل می کنند. همین قضیه موجب شد ارتش سعودی که در زمینه بودجه دفاعی، پنجمین یا ششمین رتبه را در جهان به خود اختصاص داده است، در دفاع از امنیت ملی عربستان در برابر گروهی از نیروهای مسلح عاجز و ناتوان باشد.
پیش بینی می شود انصارلله حملات را افزایش دهند تا این حملات به از کار افتادن فعالیت برخی فرودگاه ها و بخش ها بینجامد. حمله به شهر الدمام و مقر نفتی آرامکو به منزله هشدار زودهنگام به اتفاقاتی است که احتمالا طی هفته های آینده روی می دهد.
به گفته منبع بلندپایه اروپایی دیپلماتیک، غرب از نگرانی حاکم بر افکار عمومی در عربستان به سبب شکست مقامات سعودی در نابودی انصارلله، هراس دارد و از خود می پرسد اوضاع مردم عربستان در صورت جنگ با ایران قدرت بزرگ منطقه ای، چگونه خواهد بود؟
با توجه به تحولات کشورهای عربی، هیچ کس نمی داند حال که به سبب جنگ ریاض علیه یمن، ترور جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی و فروپاشی اقتصاد این کشور در پی ماجراجویی های محمد بن سلمان ولیعهد این کشور، عربستان در برابر جامعه جهانی به کشوری «تقریبا یاغی» تبدیل شده است، اوضاع عربستان و واکنش نیروهای مسلح و افکار عمومی سعودی چگونه خواهد شد.
از سوی دیگر، از جمله عواملی که موجب تشدید نگرانی سعودی ها می شود، تصمیم امارات مبنی بر عقب نشینی از جنگ در یمن، آن هم بدون رایزنی با ریاض است. این بدان معناست که اماراتی ها متوجه شده اند که «پیروز میدان نیستند.»
به گفته منبع بلندپایه اروپایی که در گذشته در ریاض فعالیت کرده است، اگر عربستان از این جنگ پیروز خارج نشود، همه اعتبار دینی و سیاسی خود را در کشورهای عربی و اسلامی از دست خواهد داد و امتیازاتی به انصارلله ارائه خواهد کرد و «نمی تواند سر خود را در برابر ایرانی ها که در کنار ترک ها به سروران منطقه تبدیل خواهند شد، بالا بیاورد.»
به نظر می رسد اتفاق هایی که اکنون در عربستان روی می دهد، سوالاتی شبیه اوایل دهه گذشته، پس از انفجارهای یازده سپتامبر به دنبال دارد. یکی از مسئولان سازمان اطلاعات فرانسه که ریاست «بخش جاسوسی اقتصادی» را برعهده داشت و با نخست وزیران فرانسه همکاری کرده است، یک سال پیش از اطلاعاتی مهم پرده برداشت که فقط برخی از افراد از آن آگاه بودند. وی گفت جنگ آمریکا علیه عراق در سال 2003 پس از آن صورت گرفت که سازمان اطلاعات آمریکا به این نتیجه رسیده بود که احتمال فروپاشی حکومت آل سعود و از دست دادن نفت سعودی وجود دارد. در نتیجه، حمله به عراق صورت گرفت تا در صورت فروپاشی حکومت آل سعود، نفت عراق جایگزین نفت سعودی شود. وی با به تمسخر گرفتن رسانه های آمریکا گفت «واقعیت چیز دیگری بود و رسانه ها موضوع دیگری را مطرح می کردند و مردم را به بازیچه گرفته بودند. هنوز هم بخش زیادی از افکار عمومی آمریکا به روایت پیشین اعتماد دارند.»