به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی سی ان ان نوشت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته در مجموعه ای از اظهاراتش در مورد مهاجرت و محبوبیت و سوابق خود 56 ادعای دروغین به زبان آورد.
سی ان ان نوشت با این حال شمار ادعاهای دروغ ترامپ نسبت به هفته گذشته که 78 مورد بود و هفته پیش از آن که 61 مورد بود کاهش نشان می دهد.
بر اساس این گزارش بیشترین تعداد ادعای دروغین ترامپ در هفته گذشته در سخنرانی تبلیغاتی وی در سین سیناتی مطرح شد که طی آن وی 26 بار دروغ گفت. 13 دروغ دیگر ترامپ نیز در مواجهه با رسانه ها گفته شد؛ هفت مورد در توئیتر نوشته شد و پنج مورد نیز در مصاحبه با سی اسپن بیان شد.
مهمترین موضوعی که ترامپ در مورد آنها دروغ گفت بحث اقتصاد و تجارت بود که 18 مورد از دروغ های ترامپ به آن اختصاص داشت. 10 دروغ دیگر در مورد محبوبیت ترامپ, 10 دروغ در مورد مهاجرت و هشت دروغ در مورد باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا بود.
فاحش ترین دروغ ترامپ در هفته گذشته نیز این بود که وی از حمایت آمریکایی های آفریقایی تبار یا همان سیاهپوستان آمریکا برخوردار است.
منبع تایید کننده ادعاهای ترامپ همواره نامشخص است و وی برای اثبات ادعاهایش معمولا به «افراد زیادی» که معتقدند در موردی خاص حق با ترامپ است؛ «افراد سرسختی» که با حضور ترامپ به گریه می افتند؛ و «دوستی» که با وی تماس گرفته تا مطلبی احساسی را بیان کند, اشاره می کند.
ترامپ هفته گذشته پس از آنکه به سبب حمله به بالتیمور و استفاده از عبارت «مشمئز کننده و مملو از موش و جوندگان» و «نامناسب برای زندگی» در مورد این شهر, با اتهام نژاد پرستی روبرو شد, از جامعه سیاهان به عنوان عاملی برای تایید خود استفاده کرد.
ترامپ در این باره با اشاره به تصویب قانون عدالت کیفری, پایین بودن میزان بیکاری سیاهان و انتقادی که خودش از بالتیمور کرده بود, به خبرنگاران گفت: «من ادعا می کنم کارهایی را که من برای سیاهپوستان آمریکا انجام داده ام, هیچ رئیس جمهوری انجام نداده است. اکنون این را می گویم: آنها بسیار شاد هستند زیرا با من تماس می گیرند».
اگرچه ترامپ حامیانی در جمع سیاهپوستان آمریکا دارد, اما همه شواهد موجود نشان می دهد که رای دهندگان سیاهپوست به طرز حیرت آوری از وی ناراضی هستند. در نظرسنجی که دو هفته قبل انجام شد, ترامپ فقط از سوی شش درصد از سیاهپوستان تایید شده بود. در آن نظر سنجی 80 درصد از شرکت کنندگان سیاهپوست, ترامپ را فردی نژادپرست دانستند. ما نمی توانیم وجود تماس های تلفنی با ترامپ را راستی آزمایی کنیم اما می توانیم بگوییم که این تماس های تلفنی ساخته ذهن خودش است.
آشکارترین ادعای دروغین: افسانه انتخاب کهنه سربازان
ترامپ تلاشی هماهنگ برای پاک کردن و خدشه دار کردن سوابق اوباما انجام داده است. وی به عنوان رئیس جمهور بیش از 75 بار گفته است که خودش برنامه خدمات درمانی موسوم به «انتخاب کهنه سربازان» را امضا کرده است و این درحالیست که اوباما سال 2014 با امضای این لایحه آن را به قانون تبدیل کرد. ترامپ بیشتر وقت هایی که در مورد «انتخاب کهنه سربازان» صحبت می کند, به سادگی مدعی می شود که او کارهایی را که روسای جمهور پیشین نکرده اند, انجام داده است. گاهی اوقات نیز مانند سخنرانی هفته گذشته اش, یک داستان ساختگی کامل و دارای جزئیات را بیان می کند.
در آن سخنرانی ترامپ گفت که در مبارزات انتخاباتی خود در مورد مشکل خدمات درمانی کهنه سربازان صحبت کرده و با «طرحی عالی» به سراغ «کارشناسان» رفته و به نظر خودش به دلیل دادن آن طرح, «باهوش ترین فرد» بوده است. وی افزود: کهنه سربازان اگر در صف های طولانی پزشکان دولتی (اداره کل بهداشت کهنهسربازان) منتظر بمانند, باید این امکان را بیابند که پزشکان خصوصی آنها را معاینه کنند (این همان امکانی است که برنامه خدمات درمانی اوباما در اختیار کهنه سربازان قرار داده بود). وی گفت «کارشناسان» پاسخ جالبی به او دادند و گفتند: در 40 سال گذشته به دنبال اجرای چنین طرحی بودیم اما نتوانستیم قربان!
استفاده از کلمه «قربان» یکی از نشانه هاییست که مشخص می کند ترامپ داستانی را از خود سرهم کرده است.