فعالیت ۳۵ هزار نفر در رشتههای صنایع دستی استان
۳۵ هزار نفر در رشتههای مختلف صنایع دستی استان فعالیت دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی این استان گفت: از این تعداد براساس سامانه هوشمند 6 هزار و 200 نفر دارای کارت شناسایی هستند.
پریسا راد افزود: از سال 94 به بعد در استان 216 مجوز تاسیس کارگاه، 115 پروانه تولید کارگاه و 9 هزار و 852 تولید انفرادی در سامانه هوشمند ثبت شده و شناسنامه دار هستند.
وی بیان کرد: از اهداف ما توسعه و ترویج رشته های مختلف صنایع دستی در استان است و کسانی که تمایل دارند رشته هایی را که در شهرها و روستاهای استان کار می شود یاد بگیرند، آموزش های لازم را انجام می دهیم.
راد اضافه کرد: از هنرمندان و صنعتگران برای شرکت در نمایشگاه های صنایع دستی در سراسر کشور حمایت می کنیم تا توانمندی ها و محصولاتشان را در این نمایشگاه ها عرضه کنند.
وی افزود: هر ساله بحث درجه بندی کارگاه های صنایع دستی را داریم و این درجه بندی بر اساس شاخص هایی است که سازمان مرکزی مشخص کرده است.
راد ادامه داد: هنرمندان را ترغیب می کنیم که کیفیت کالا و محصولات خود را بالا برده و نشان ملی را دریافت کنند، هم چنین طرح شناسایی هنرمندان صنایع دستی از جمله هنرمندان و صنعتگران نقاط دور افتاده که تاکنون شناسایی نشده اند را شناسنامه دار می کنیم.
وی گفت: در بحث آموزش از ظرفیت دانشگاه ها و بخش هایی که می تواند از نظر علمی به ما کمک کنند تا وضعیت آموزش صنایع دستی را بهبود ببخشیم، استفاده کنیم.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز بیان کرد: مهم ترین اقدامی که در این حوزه انجام دادیم معرفی روستای "سربیشه" به عنوان روستای ملی صنایع دستی بوده است.
راد بیان کرد: این روستا ظرفیت بالایی در حوزه صنایع دستی دارد و حدود 770 نفر بافنده در این روستا مشغول به کار هستند که عمده این بافندگان را زنان تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: به دلیل قابلیت های زیادی مثل بحث گردشگری، نزدیکی به شهرستان گچساران، قرار گرفتن در مسیر جاده اصلی و نزدیکی به روستای امامزاده جعفر(ع) زمینه ثبت ملی این روستا فراهم گردیدکه در هفته گذشته جلسه دفاعیه برگزار شد.