دوترته خطاب به واشنگتن؛
اجازه نمی دهم تسلیحات هسته ای در فیلیپین مستقر کنید
رئیس جمهور فیلیپین متعهد شد هرگز به آمریکا اجازه نمی دهد تسلیحات هسته ای را به منظور مقابله با نفوذ منطقه ای فزاینده چین در فیلیپین مستقر کند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، رودریگو دوترته رئیس جمهور فیلیپین روز سه شنبه در سخنرانی در مانیل متعهد شد هرگز به واشنگتن اجازه نمی دهد تسلیحات هسته ای را به منظور مقابله با نفوذ منطقه ای فزاینده چین در فیلیپین مستقر کند.
رودریگو دوترته رئیس جمهور فیلیپین در سخنرانی برای بازرگانان فیلیپینی و چینی خطاب به آمریکا اعلام کرد هرگز به واشنگتن اجازه نخواهد داد موشک های میان برد آمریکایی را برای مقابله با نفوذ منطقه ای چین در خاک کشورش مستقر کند.
دوترته گفت: «شما (آمریکایی ها) نمی توانید سلاح های هسته ای در فیلیپین مستقر کنید. این اتفاق هرگز نخواهد افتاد زیرا من اجازه آن را نخواهم داد. من هرگز به نیروهای خارجی اجازه نخواهم داد این کار را انجام دهد. من نمی خواهم با چین بجنگم».
رئیس جمهور فیلیپین همچنین درباره عواقب مرگبار درگیری احتمالی قدرت های هسته ای هشدار داد.
دوترته گفت: «اگر جنگی در بگیرد و چین همه موشک های هسته ای خود را به کار بگیرد و پس از آن آمریکا, روسیه, انگلیس, فرانسه و بقیه هم همین کار را کنند, پایان کار ما خواهد بود».
دوترته این اظهارات را پس از آن بیان کرد که فو کونگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین هشدار داد پکن در برابر استقرار احتمالی موشک های میان برد آمریکا در منطقه آسیا - اقیانوس آرام, مقابله به مثل خواهد کرد.
وی به همسایگان چین توصیه کرد «احتیاط پیشه کنند و اجازه ندهند» چنین موشک هایی در خاک آنها مستقر شود. فو گفت: «این اقدام به منافع مربوط به امنیت ملی این کشور کمک نخواهد کرد».
پیش از این کره جنوبی و استرالیا نیز اعلام کرده اند در حال حاضر برنامه ای برای موافقت با استقرار موشک های میان برد آمریکا در خاک خود ندارند.
این تحولات پس از آن رخ داد که مارک اِسپِر وزیر دفاع آمریکا تاکید کرد پس از خروج آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد که هفته گذشته انجام شد, واشنگتن اکنون می تواند موشک های میان برد خود را هر جایی که مایل باشد - از جمله منطقه آسیا - اقیانوس آرام برای مقابله با نفوذ منطقه ای چین - مستقر کند.
اسپر در هواپیما و هنگام عزیمت به سیدنی در آغاز سفر یک هفته ای خود به منطقه آسیا - اقیانوس آرام به خبرنگاران گفت: «مایلیم هر چه زودتر برخی سلاح مستقر کنیم. ترجیح می دهم این اتفاق طی چند ماه آینده انجام شود... البته این کارها معمولا بیش از زمانی که پیش بینی می شود به طول می انجامد».
وزارت امور خارجه روسیه روز دوم اوت (11 مرداد) اعلام کرد پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد با خروج آمریکا از آن, به پایان رسیده است. وزیر امور خارجه آمریکا نیز خروج این کشور از پیمان فوق را تایید و روسیه را به عنوان تنها مسئول از بین رفتن این پیمان معرفی کرد.
مسکو همواره اتهام آمریکا را مبنی بر اینکه ساخت موشک 9M729 ناقض پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد به حساب می آید رد کرده است و تاکید دارد سامانه دفاع موشکی آمریکا را که در اروپا مستقر است می توان با تغییر کاربری به سامانه ای تهاجمی تبدیل کرد و بنابراین وجود این سامانه بر خلاف پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد است.
پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد سال 1987 بین میخائیل گورباچف رهبر وقت شوروی (سابق) و رونالد ریگان رئیس جمهور وقت آمریکا امضا شد. بر اساس این توافق, انهدام همه موشک های کروز یا موشک های بالستیک که از زمین شلیک می شوند و بین 500 تا 5500 کیلومتر برد دارند, باید منهدم شوند.