تحلیل کوتاه :
مختصري درباره عوامل دروني و بيروني موثر در عمليات نظامي روسيه در سوريه
ورود نظامي روسيه در سوريه از همان ابتدا توجه رسانه هاي خبري و مراکز مطالعاتي جهان را به خود جلب نمود.
پژوهش خبری: ورود نظامي روسيه در سوريه که از آن به عنوان يک نقطه عطف در سياست خارجي و دفاعي روسيه پس از جنگ سرد ياد مي شود، از همان ابتدا توجه رسانه هاي خبري و مراکز مطالعاتي جهان را به خود جلب نمود و تحليل هاي مختلفي در رابطه با دلايل و پيامدهاي آن ارائه شد. اين مکتوب، خلاصه اي در خصوص اهداف و پيامدهاي موضوع حضور روسيه در سوريه است:
مواضع روسيه در قبال بحران سوريه
..............................
دولت روسيه، موضوع سوريه را يک بحران داخلي مي داند که با ورود عناصر خارجي، ابعاد منطقه اي و بين المللي يافته است؛ لذا اين مسئله بايد در فرايند سياسي و بدون ورود خارجي حل و فصل شود. اين کشور بر چهار محور اساسي تأکيد دارد که مي توان آن را موضع کلان فدراسيون روسيه در قبال بحران سوريه دانست. اين چهار محور عبارتند از:
1ـ مخالفت با هرگونه اقدام نظامي غرب در سوريه تحت پوشش حمايت از حقوق بشر و دموکراسي و تاکيد بر حل مسئله از طريق ابتکارات ديپلماتيک
2ـ تاکيد بر احترام به استقلال سوريه و تعيين سرنوشت اين کشور توسط مردم آن، به دور از مداخله خارجي
3ـ حمايت از آشتي ملي سوري ها
4ـ حمايت از ابتکارات سازمان ملل در ايجاد وفاق ملي در سوريه
ورود نظامي روسيه در سوريه، ويژگي ها و شاخص ها
....................................
حضور نظامي روسيه در سوريه از زمان استقرار پايگاه نظامي در طرطوس در سال 1955 ميلادي تاکنون با فراز و نشيبهاي مختلف ادامه داشته است. در بحران اخير، پس از درخواست رسمي دولت سوريه و نيز شکلگيري کميته همکاري چهار جانبه، ايران، روسيه و سوريه و عراق، ارتش روسيه عمليات خود را عليه مواضع مخالفان دولت سوريه آغاز کرد. اين در حالي بود که چند ماه قبل ائتلاف ضد داعش به رهبري آمريکا نيز تشکيل شده بود.
عوامل ورود روسيه به فاز عمليات هوايي در سوريه
..............................
تصميم دولت روسيه براي ورود نظامي مستقيم در عرصه تحولات سوريه، ريشه در عوامل متعددي دارد که طيفي از عوامل داخلي و خارجي را در برمي گيرد.
متن کامل اين مطلب در آرشيو تحقيقات مديريت پژوهش هاي خبري معاونت خبر در دسترس است.
.....................................
پژوهش خبری// دارابي