نشست کمیته حقوق مالکیت ادبی و هنری
اهمیت آثار اقتصادی و درآمدزایی مالکیت فکری
معاون وزیر داد گستری: ساماندهی مالکیت فکری به اقتصادی شدن آن کمک میکند
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از وزارت دادگستری، محمود حکمت نیا در نشست کمیته حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط شورای سیاستگذاری و هماهنگی دستگاههای اجرایی در زمینه مالکیت فکری با موضوع بررسی اقتصاد کپی رایت، اظهار کرد: یکی از اهداف مالکیت فکری اقتصادی بودن آن است، اگر از حقوقی مانند حق نام مولف و حق جلوگیری از تحریف و تغییر اثر یاد میکنیم، اینها حقوق معنوی و تحت حمایت قانون است. مالکیت ادبی و هنری صرفا برای حمایت از این حقوق نیستبلکه در کنار این مباحث، آثار اقتصادی آنها و درآمدزایی نیز مهم است.
وی افزود: در بخش اقتصادی مالکیت ادبی و هنری باید تحلیلی از صنعت ارائه دهیم تحت عنوان صنعت کپی رایت و نيز باید بتوانیم آمارهای مالی این صنعت را بررسی کنیم. آمار در صنعت کپی رایت، به بهبود وضع و پیشبرد کار کمک به سزایی میکند.
حکمت نیا با تقسیم مالکیت فکری به دو شاخه مالکیت صنعتی و مالکیت ادبی و هنری (کپی رایت) گفت: مالکیت صنعتی شامل اختراع، طرح صنعتی، علامت تجاری، نام تجاری و علامت جمعی است و در مرحله ایجاد نیاز به ثبت دارند. در نتیجه همه کشورها آمار ثبت خود را میتوانند ارائه دهند و در این صورت است که مشخص میشود تا چه میزان تجاری سازی شده و چه مقدار ارزش افزوده ایجاد کرده است.
معاون حقوق مالکیت فکری وزیر دادگستری گفت: هسته مرکزی کپی رایت باید براساس قانون حمایت از مولفان و مصنفان و هنرمندان ۱۳۴۸، قانون ترجمه و تکثیر کتب و نشریات و آثار صوتی ۱۳۵۲و قانون حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم افزارهای رایانهای ۱۳۸۳ تنظیم شود.
حکمت نیا با اشاره به اینکه اگر بتوانیم صنایع کپی رایت را کد گذاری کنیم، میتوانیم کنشگران هر صنعت را نیز مشخص کنیم، تصریح کرد: صنایع داخلی ما ممکن است عنوان خاصی داشته باشد، باید عنوان اقتصادی و فعالیت اقتصادی آنها را پیدا کنیم. کپی رایت در بسیاری از موارد هم پوشانی دارد و اگر مدل کدگذاری صنایع و طبقه بندی آنها مشخص شود به دنبال آن کنشگران آنها نیز مشخص میشود و به این ترتیب میتوانیم مرجع آمار آن صنعت را پیدا کنیم.