پخش زنده
امروز: -
حدود ۱۳۹ هزار پزشک داریم اما بخاطر توزیع نامناسب دسترسی به پزشک در مناطق محروم محدود است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا ظفرقندی در نشست خبری با اصحاب رسانه، در خصوص بحث کمبود پزشک افزود: تعداد دانشجویان پزشکی در سال ۱۳۸۸، ۲۲ هزار و ۳۸۱ نفر بوده است، اما در سال ۱۳۹۷، به ۴۸ هزار و ۵۹۶ دانشجوی پزشکی فقط در بخش دولتی رسیده است. یعنی یک رشد ۱۱۷ درصدی را تجربه کردیم. به عنوان مثال در حوزه دندان پزشکی در سال ۸۸ حدود ۵ هزار و ۷۶۸ نفر دانشجو داشتیم که در سال ۹۷ به ۱۲ هزار و ۷۰۴ نفر رسیده و ۱۲۰ درصد رشد داشته است.
وی تأکید کرد: در بخش تخصصها نیز رشد داشتهایم؛ به طوری که بالاترین درصد رشد در رشته پرتو درمانی بوده که ۲۳۳ درصد رشد داشته است. باید توجه کرد که در بسیاری از رشتهها فضای جذب وجود ندارد و به همین دلیل ورودی نمیآید؛ مانند رشته پزشکی قانونی که در آن رشد منفی داشتهایم. از طرفی به عنوان مثال در رشته جراحی قلب در دانشگاه علوم پزشکی تهران ۱۶ نفر ظرفیت داشتیم، اما کل مراجعان برای ورودی ۲ نفر بوده است.
ظفرقندی گفت: افزایش دو برابری ظرفیتهای پزشکی که برخی گروهها آن را مطرح میکنند، ۸۰ هزار میلیارد تومان هزینه دارد. اگر ظرفیت پذیرش پزشکی را بدون توسعه زیرساختها دو برابر کنیم، نه تنها مشکل کمبود پزشک در مناطق محروم حل نمیشود، بلکه به سلامت مردم به دلیل کاهش کیفیت، آسیب میرسد.
وی گفت: برای برطرف کردن کمبود پزشک در مناطق محروم باید در مرحله یکم به مناطق محروم تسهیلات و امکانات ویژه جذب داد و در مرحله دوم باید برای این مناطق از ظرفیتهای بومی استفاده کنیم که این اقدام در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آغاز شده است و در رشتههای تخصصی، ۳۰ درصد ظرفیت مازاد برای جذب دستیاران تخصصی به صورت بومی در نظر گرفته میشود. به طور قطع برونده این اقدام تا سال ۱۴۰۴ نمایان شده است و در هیچ بخشی کمبود پزشک نداریم و حتی در برخی بخشها به مازاد پزشک میرسیم.