پخش زنده
امروز: -
جهاد دانشگاهی استان مرکزی به عنوان جامع ترین مرکز جهاد دانشگاهی کشور مطرح است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت سی و نهمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی گفت: ۸۷ هزار نمونه خون بندناف از نوزادان این استان در بانک خون ذخیره سازی شده است.
شهرجردی افزود: در حال حاضر از سلول های بنیادی خون بندناف برای درمان بیماریهای سخت درمان استفاده می شود اما کار تحقیقاتی برای درمان بیماری هایی همچون آلزایمر، پارکینسون و دیابت از خون بندناف در حال انجام است.
وی اظهار داشت: زنان باردار در سی و ششمین هفته از بارداری مشاوره شده و با انجام آزمایش های مورد نیاز قرارداد استفاده از خون بندناف با آنان بسته می شود.
رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: در مرکز درمان ناباروری استان مرکزی سلول های بنیادی خون بندناف نوزادان با حفظ هویت خانواده ها ذخیره تا در صورت نیاز مورد استفاده قرار گیرد.
شهرجردی در ادامه افزود: نوع نگاه جهاد دانشگاهی مبتنی بر ایجاد اشتغال است و در این راستا مدل الگو نوین مشاغل خانگی به صورت نمونه برای ۱۳۱ زن سرپرست خانوار در این استان در دستور کار قرار دارد.
وی اظهار داشت: این طرح با همکاری دفتر اموربانوان و خانواده استانداری مرکزی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: این مجموعه علمی ۲۹ پژوهشکده، هفت مرکز علمی، سه خبرگزاری، یک مجتمع تحقیقاتی، هفت موسسه آموزشی، یک موسسه قرض الحسنه، هفت سازمان استانی، سه سازمان فرهنگی، یک سازمان تجاری سازی،۲ دانشگاه و سه پارک علم و فناوری دارد.
شهرجردی افزود: جهاد دانشگاهی استان مرکزی به عنوان جامع ترین مرکز جهاد دانشگاهی کشور مطرح است.
وی اظهار داشت: سند توسعه اشتغال، سند توسعه اجتماعی و فرهنگی، سند مدیریت بحران استان مرکزی، برنامه آمایش فرهنگی و عدالت استان، سند راهبری وضعیت اجتماعی مناطق اسکان غیر رسمی استان، انتشار کتاب و مقالات در سطح ملی و بین المللی، راه اندازی آزمایشگاه تشخیص طبی و معتمد محیط زیست، ایجاد مرکز دیده بان اجتماعی و مرکز خدمات تخصصی مدیریت انتقال تکنولوژی در یک سال گذشته در استان مرکزی توسط جهاد دانشگاهی عملیاتی شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی گفت: ۱۶ نیاز فناورانه این استان در سطح کوچک و متوسط شناسایی شده است.
شهرجردی افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تحقق این مهم در استان مرکزی اعتباری در نظر گرفته است.
استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت، ۱۲ شهرستان و ۳۳ شهر در قلب ایران قرار دارد.