مراسم افتتاح مجتمع شماره ۳۵ شورای حل اختلاف تهران
لزوم توجه به حقوق اصحاب فرهنگ و رسانه
وزیر ارشاد: نگاهها به حقوق اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه باید تقویت شود
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سید عباس صالحی در مراسم افتتاح مجتمع شماره ۳۵ شورای حل اختلاف تهران (ویژه فرهنگ، هنر و رسانه) با گرامیداشت یاد شهید صارمی و شهدای خبرنگار و تبریک روز خبرنگار افزود: حوزه فرهنگ، هنر و رسانه حوزه خاصی از حوزههای اجتماعی هر کشور است به ویژه برای ایران که جامعه خاصی است و بعد از انقلاب این موضوع بیش از پیش شرایط را خاصتر کرده است.
وی با بیان اینکه مقررات و حقوق در حوزه رسانه به اندازه دیگر بخشها در کشور پیشرفت نداشته است، ادامه داد: نوع نگاه به اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه تمایز و مزیتهایی را پیدا میکند، چون تاثیرگذاری حوزه فرهنگ، هنر و رسانه صرفا محدود به حیطه خودش نیست و تمام جامعه از آن تاثیر میپذیرد، حوزه هایی چون امنیت، سلامت، رفاه، آموزش و... به نحوی ارتباط با محصولات فرهنگی دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حوزه فرهنگ نباید ضلعی از زندگی باشد بلکه این حوزه با تمام اضلاع زندگی اجتماعی در هم آمیخته است و اگر این حوزه پر توان، آرام و خلاق باشد قطعا در سایر بخشهای زندگی آثار خود را خواهد گذاشت.
وی به افتتاح مجتمع شورای حل اختلاف ویژه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه اشاره کرد و افزود: برای گشایش این شورا از سالهای گذشته گفتگوهای مختلفی با همکاران قوه قضاییه داشتیم تا مناسبتهای اهالی فرهنگ و قوه قضاییه صریحتر شود.
صالحی با بیان اینکه در مورد مسایل قضایی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه چند نکته مدنظر است، افزود: اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه از منظر شخصیتی و منزلتی روحیه خاص دارند، برخی اقشار جامعه ممکن است در روابط کاری و نظام ارتباطی خود با قوه قضايیه و پلیس سر و کار داشته باشند و جامعه به آنها واکنشی ندارد، اما در مورد این قشر حساسیتها بیشتر است و حضور آنها در برخی مکانها ممکن است سوء برداشتها را پدید بیاورد.
وی ادامه داد: مسیر دادرسی ما در نهاد قضایی به دلایل مختلف طولانی است و این مسیر موجب میشود که در برخی حوزهها به ویژه حوزه فرهنگ، هنر و رسانه کارها در همان ابتدا رها شود یا مسیر آن پرهزینه باشد و همین امر اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه را گرفتار اختلالات وسیعی میکند، برای نمونه در حوزه قاچاق کتاب و محصولات هنری گاهی مولف حس میکند اگر بخواهد به مسیر طولانی دادرسی وارد شود زمان بر یا هزینه آن زیاد است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حوزه فرهنگ، هنر و رسانه با شاخههای وسیع و گستردهای همراه است، این تکثر باعث تخصصیتر و عمیق شدن این حوزهها شده است، از منظر دامنه و عمق درونی، این گستردگی، نظام عدالت قضایی را به سمت این تکثر و گستردگی میبرد، بنابراین ما حتما به مسیرهای تخصصیتر نیاز داریم که شان و منزلت اهالی فرهنگ، هنر و رسانه حفظ شود.
وی ادامه داد: ساختار شورای حل اختلاف میتواند به کمک این گستردگی بیاید، گزارش ریاست محترم قوه قضاییه نشان میدهد که ۳۰درصد پروندههای قضایی در شورای حل اختلاف به پایان میرسد و این بسیار خوب است، بنابراین با تعامل هرچه بهتر اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه و شوراهای حل اختلاف جای امید است که مشکلات سریع حذف شود.
وی گفت: در حوزه صنوف و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ترمیمهایی در دستورالعملها و قوانین نیاز داریم، قوانین درست باعث میشود اختلافات کم شود.
صالحی افزود: نظام ارتباطی اصحاب فرهنگ هنر و رسانه در کنار روابط عاطفی باید به دور از سوء تفاهم باشد، باید به طرف پیش کارشناسی موضوعها رفت و براساس سه ضلع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قوه قضاییه و صنوف فرهنگ، هنر و رسانه میتوان داوری عادلانه را رقم زد، هر مقدار که در نظام کارشناسی، درست عمل کنیم به عدالت نزدیکتر خواهیم شد.
تاثیر فرهنگ و رسانه در تمامی حوزهها
وزیر ارشاد: تاثیرگذاری فرهنگ و رسانه محدود به حوزه خود نیست و همه اجزای جامعه را دربرمی گیرد.
سید عباس صالحی در مراسم افتتاح مجتمع شماره ۳۵ شورای حل اختلاف تهران (ویژه فرهنگ، هنر و رسانه) افزود: موضوعات مختلفی با قوه قضاییه مطرح شده که الحمدالله گام نخست مورد توجه ما در عرصه فرهنگ و رسانه و قوه قضاییه عملی است و باید مراحل مورد نظر گام به گام محقق شود.
وی با بیان اینکه حوزه فرهنگ و رسانه خاص است، گفت: تاثیر این حوزه محدود به خودش نیست و همه اجزای زندگی یک جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد به ویژه که زیرساختهای حوزه فرهنگ، هنر و رسانه بسیار گسترده است و در بحث رسیدگی به اختلافات نیاز به تخصص دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در آستانه روز خبرنگار یکی از اتفاقاتی که زیرساختهای آن شکل گرفته بود مشکلاتی است که اصحاب رسانه در مسیر دادرسی داشتند که امیدواریم با راه اندازی این مجتمع تخصصی، مشکلات کمتر و هزینه دادرسیها کاهش پیدا کند.
سخنگوی قوه قضاییه
توسعه مناسبات قضایی با جامعه هنری و نخبگان در دوره تحول
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه توسعه مناسبات قضایی با جامعه هنری و نخبگان در دوره تحول در اولویت است، گفت: از جامعه رسانه بیش از دیگر قشرها انتظار داریم به مسایل شرعی پایبند باشند.
غلامحسین اسماعیلی در مراسم افتتاح مجتمع ویژه فرهنگ و رسانه گفت: رسیدگی تخصصی قضایی مهم است، اما امیدوارم اختلافی رخ ندهد، اما اگر برای اختلافی باشد من را از اصحاب رسانه بدانید.
اسماعیلی ادامه داد: در دوره تحول قضایی تلاش میکنیم ارتباطات با جامعه هنری و رسانهای گسترده و سرمایههای اجتماعی تقویت شود.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: جامعه نخبگان و فرهنگ و رسانه کانال ارتباطی ما با عموم مردم هستند و ما به این ارتباط نیاز داریم.
وی بیان کرد: در مسیر افزایش مناسبات و ارتباطات باید حفظ ارزشهای اسلامی و کرامت انسانی مد نظر همگان باشد و در دستگاه قضایی دستورالعمل آن ابلاغ شده است. در دوره تحول بنا داریم نقدپذیری و سعه صدر را تقویت کنیم، اما اگر ارزشهای اسلامی و حاکمیت و کیان نظام به مخاطره بیفتد، مسامحه نمیکنیم.
اسماعیلی اظهار داشت: هدف ما انجام کار تخصصی است و در جمع رسانهها گفتهام به جای شعب اختصاصی، مجتمع تخصصی در بحث مفاسد اقتصادی ایجاد کردهایم.
وی ادامه داد: برای تخصصی شدن امور نیاز است فرآیند قضایی هم تخصصی اداره شود و از کارشناسان تخصصی بهره بگیریم و در شورای حل اختلاف هم این رویکرد در صلح و سازش باید دنبال شود.
اسماعیلی خطاب به اصحاب فرهنگ و رسانه گفت: ما کار خود را انجام میدهیم و از شما هم انتظار تحول داریم؛ عملکرد، اخلاق و نوشتار شما هم باید کمترین لغزش را داشته باشد و شان و منزلت ویژه خود را رعایت کنید.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: شغل مطبوعاتی، رسانه و هنری شرایطی خاص دارد و بخشی از آن به دلیل اثرگذاری بر جامعه هنر و رسانه است و مخاطبان خاص دارند، باید ضرورتها را شناخت و انتظار ما از جامعه رسانه بیش از جامعه پزشکی است چرا که با کل شهروندان در ارتباطند و از هر حیث باید الگو باشند.
وی تصریح کرد: بیشترین تقید به مسائل شرعی را از جامعه هنری میخواهیم و برای اینکه کارآمدی نظام را به اثبات برسانیم، چارهای جز همراهی همه در این عرصه نخواهیم داشت.
هدف ، کار تخصصی در عرصه های مختلف است
سخنگوی قوه قضاییه گفت:هدف ما این است که در عرصههای مختلف کار تخصصی کنیم و افتتاح مجتمع فرهنگ و رسانه با همین رویکرد اتفاق افتاده است.
غلامحسین اسماعیلی در مراسم افتتاح مجتمع شماره ۳۵ شورای حل اختلاف تهران ویژه فرهنگ، هنر و رسانه با بیان اینکه ما در قوه قضاییه رویکرد جدیدی را آغاز کرده ایم افزود: همانطورکه در برنامههای سند تحولی ریاست قوه قضاییه آمده، توسعه ارتباطات قوه با رسانهها، جامعه فرهنگی و هنری، نخبگان و کل شهروندان بایدگسترش پیدا کند.
وی ادامه داد: هدف نهایی، گسترش ارتباطات با جامعه و شهروندان است. البته در دوره تحول، آستانه نقدپذیری را بالا میبریم و در برابر بی مهریها با سعه صدر برخورد میکنیم مگر آنکه حقوق عامه و کیان نظام به مخاطره بیفتد.
اسماعیلی در ادامه با بیان اینکه اراده ما در کار تخصصی است گفت:: ما در عرصههای مختلف بنا داریم کار تخصصی انجام دهیم و افتتاح این مجتمع نیز نخستین مجتمع تخصصی نیست و پیش از نیز مجتمعهای تخصصی افتتاح شده و بعد از این نیز افتتاح خواهد شد.
رئیس شوراهای حل اختلاف کشور
الگوسازی فرهنگ صلح و سازش مهم است
افتتاح مجتمع شورای حل اختلاف ویژه اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در راستای الگوسازی فرهنگ صلح و سازش اهمیت بسیاری دارد.
حجتالاسلام والمسلمین مظفری با بیان اینکه افتتاح این مجتمع ویژه در آستانه روز خبرنگار در راستای الگوسازی فرهنگ ارزشمند صلح و سازش اهمیت بسیاری دارد، گفت: صلح و سازش به عنوان یک راهبرد در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران از گذرگاه شوراهای حل اختلاف مورد تاکید است.
وی با تبریک فرارسیدن ماه مبارک ذی الحجه و اعیاد غدیر و قربان گفت: یکی از کارهایی که اصحاب رسانه میتوانند در آن نقش آفرینی کنند فرهنگ سازی در سطح جامعه است و چه فرهنگی بالاتر از فرهنگ عفو و گذشت، صلح و سازش که مورد تاکید قرآن و نبی مکرم اسلام و ائمه اطهار (ع) است.
وی با تاکید بر توسعه فرهنگی ارزش مدارانه و دینی در سطح جامعه گفت: ارتقای رویکرد ارزش مدارانه در سطح عمومی جامعه و به ویژه در حوزه خانواده اهمیت بسیاری دارد و ما در این حوزه نیازمند توجه به مسائل ارزشی هستیم.
رئیس شوراهای حل اختلاف کل کشور ضمن تشکر از زحمات تمامی همکاران در مجموعه شوراهای حل اختلاف گفت: نقش آفرینی شوراهای حل اختلاف در کاهش ورودی پروندهها میتواند از حجم بالای پرونده به دستگاه قضایی بکاهد.
حجتالاسلام والمسلمین مظفری اضافه کرد: رسانهها در تنویر افکار عمومی در حوزه امنیت، بیان صحیح و انعکاس مطالبات عمومی مردم از حاکمیت و نظام، دفاع جانانه از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در سطح بین الملل و حوزه حقوق بشر و بیان خدمات ارزشمند ۴۰ ساله نظام در گام اول انقلاب و توسعه و تشویق مسئولان برای ارتقا این امر و خدمات درگام دوم نقش آفرین هستند.
وی خاطرنشان کرد: پاسخگویی، مسئولیت پذیری در قبال نظام و مردم و امید آفرینی که از اساسیترین مسائل است باید در جامعه مورد توجه قرار گیرد.
رئیس شورای حل اختلاف کل کشور تصریح کرد: اینکه در آستانه روز خبرنگار این مجتمع ویژه فرهنگ و رسانه و هنر افتتاح میشود نه برای اینکه به اختلافات مربوط به اصحاب رسانه رسیدگی شود بلکه بالاتر از آن برای الگوسازی فرهنگ ارزشمند صلح و سازش این مجتمع اهمیت بسیاری دارد.
رئیس شوراهای حل اختلاف کشور خاطرنشان کرد: با رویکرد جدیدی که رئیس قوه قضاییه در پیش گرفته است یعنی توسعه فرهنگ صلح و سازش با استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف به عنوان یک نهاد مردمی دامنه گسترده تری خواهد داشت.
حجتالاسلام والمسلمین مظفری گفت: بیش از ۳۰ درصد از پروندههای وارده به شوراهای حل اختلاف منتهی به صلح و سازش میشود و این آمار در برخی از استانها از مرز ۴۰ درصد گذشته است.
وی گفت: امیدوارم بیش از پیش از ظرفیت شوراهای حل اختلاف که امروز رسانه نیز به جمع آن پیوسته است نهایت استفاده را ببریم.