رئیس قوه قضاییه در جلسه هیئت عمومی دیوان عالی کشور
باید اختلاف برداشت ها از قوانین به حداقل برسد
رئیس قوه قضاییه: تنقیح قوانین بسیار ضروری است و باید اختلافها در برداشت از قوانین به حداقل برسد
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام والمسلمین رئیسی پیش از ظهر امروز در جلسه وحدت رویه دیوان عالی کشور افزود: بر اساس قانون اساسی تنقیح قوانین از وظایف هر سه قوه مجریه، قضاییه و مقننه است.
وی گفت: باید آرای قضایی را به هم نزدیک کنیم و این کار نیازمند روشنتر شدن قوانین است و هر چه قوانین روشنتر و منقحتر باشد، آراء هم بی نقصتر و به هم نزدیکتر خواهد بود.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گفت: در گام اول ۴۰ ساله انقلاب اسلامی تجارب بسیار خوبی به دست آمده است که باید در گام دوم با استفاده از آن تجارب، اقدامها از حزم و دوراندیشی و نگاه به آینده برخوردار باشد.
رئیسی افزود: در الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت، یکی از قالبهای بسیار پیشرفته قالب قضاست و جا دارد صاحب نظران عرصه قضایی روزها و بلکه ماهها مطالعه کنند و قالب قضایی متناسب با الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت را طراحی کنند به گونهای که این قالب به تراز قضایی اسلامی و تراز قضایی علوی نزدیک باشد.
تاکید رئیس قوه قضاییه بر بروز بودن قضات
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در جلسه وحدت رویه قضایی دیوان عالی کشور گفت: کسب مهارت قضات برای رسیدگی به پرونده نیازمند ورزیدگی است و قاضی باید این مهارت را در میدان کار و دوران دادرسی و در دادسرا کسب کند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: قطعا از این طریق شاهد صدور احکام متقن تری خواهیم بود.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به دستورالعمل کرامت که در هفتههای اخیر منتشر شده است، گفت: دستورالعمل کرامت قضات هم در حال تدوین است.
وی گفت: باید قاضی شجاع، امین و مومن که در قضاوت فقط خدا را میبیند و بدون توجه به نفوذ اصحاب ثروت و قدرت، حکم صادر میکند در منظر عموم ملت تقدیر شود و این مسئله در برنامه کاری ما قرار دارد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت: همه آثار قاضی در رای او مشخص میشود و آرای متقن قاضی نشانه تسلط اوست.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اهمیت تقویت نظارت دیوان عالی کشور گفت: باید نقض آرا در دیوان عالی کشور به حداقل برسد و یکی از شاخصهای پیشرفت قضات در کشور، کم بودن نقض آرای قضات در دیوان عالی کشور است.
وی همچنین تاکید کرد: باید قاضی از نظر مالی و دریافت خدمات تامین شود و برنامه ریزی ما این است که در این زمینه به گونهای اقدام کنیم که وضع قضات شرایط مناسب تری پیدا کند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به علمی بودن و تخصصی بودن مباحث مطرح شده در جلسههای وحدت رویه قضایی دیوان عالی کشور گفت: از رسانه ملی درخواست میکنم که بعضی از جلسههای وحدت رویه دیوان عالی کشور را ضبط کامل و در برخی شبکهها مانند شبکه ۴ سیما پخش کند، چون به لحاظ علمی، تخصصی، فنی، حقوقی و قضایی؛ هم جنبه آموزشی دارد و هم برای اطلاع عمومی میتواند بسیار مفید باشد.
وی همچنین با اشاره به پروندههای قضایی باقیمانده و انباشته شده سالهای اخیر گفت: در این زمینه، رسیدگی به پروندهها را از پروندههای سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ آغاز کردیم و خوشبختانه هم اکنون به پروندههای باقیمانده از سال ۱۳۹۶ رسیده ایم.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی افزود: به پایان رساندن رسیدگی به همه پروندههای باقیمانده از سالهای گذشته نیازمند حرکت جهادی است و از قضات برجسته دیوان عالی کشور میخواهم در این کار جهادی به ما کمک کنند.
رئیس قوه قضاییه درباره ضرورت بازنگری در دادرسی گفت: حتما فرجام خواهی و اعاده دادرسی از حقوق اهالی دعواست و باید ضابطهمند باشد.
در پایان این مراسم رئیس قوه قضاییه از ۴ قاضی پیشکسوت با حدود ۵۸ سال سابقه قضاوت تقدیر و لوح تقدیر اهدا کرد.
در جلسه امروز وحدت رویه قضایی دیوان عالی کشور قضات برجسته به بحث و بررسی اختلاف رای درباره موضوعی واحد که در دو شعبه مختلف مطرح شده بود، پرداختند. در این جلسه علاوه بر رئیس قوه قضاییه، دادستان کل کشور نیز حضور داشت.