پخش زنده
امروز: -
نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان از خط اعتباری شماره ۷ مکانیزاسیون کشاورزی از ابتدای سال جاری تا کنون جذب قطعی شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی پیش بینی کرد: تا پایان امسال در مجموع حدود ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ میلیارد تومان از اعتبار خط ۷ مکانیزاسیون کشاورزی جذب شود.
کامبیز عباسی درباره میزان سرمایه گذاری در حوزه ماشینهای کشاورزی افزود: بیش از ۸۲۰۰ میلیارد تومان در شش سال اخیر در این حوزه سرمایه گذاری صورت گرفته است.
وی افزود: از این ۸۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری نزدیک به ۷ هزار میلیارد تومان آن از محل تسهیلات خطوط ۷ گانه اعتباری مکانیزاسیون و مابقی آن آورده شخص و خریدهای نقدی کشاورزان بوده است.
عباسی گفت: کشاورزان عموما بخشی از ماشینهای کشاورزی خود را که از قیمت بالاتری برخور دارند به صورت تسهیلات و ماشینهای ارزان قیمت را به صورت نقدی خریداری میکنند.
وی تصریح کرد: به رغم وجود تحریمها با توجه به خوداتکایی بیش از ۹۰ درصدی مکانیزاسیون کشاورزی به صنعت داخل با مشکل چندانی مواجه نیستیم، اما صنعت داخل برای ساخت بخشی از اجزا و قطعات ماشینهای خود نیازمند ارز است و همراهی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این حوزه ضروری است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: این امر موجب افزایش قیمتها و مشکلات تامین و به ویژه در حوزه خدمات پس از فروش تراکتورهای سنگین، کمباینهای برداشت غلات و بخشی از ماشینهای کاشت و برداشت و فناوریهای نوین شده است.
وی ماشینهای کشاورزی را از مهمترین نهادههای تامین امنیت غذایی کشور دانست و از بخش صنعت خواست در زمینه تامین ارز مورد نیاز این حوزه و همچنین در منشور صنعتی توجه بیشتری نشان دهد.
وی با بیان این که اعمال تحریم ها، مشکلاتی را در زمینه نقل و انتقال پول ایجاد کرده است، گفت: این امر موجب هزینههای اضافی برای سازندگان و عرضه کنندگان ماشینهای کشاورزی شده است.
عباسی درباره نوسانات قیمت ماشینهای کشاورزی در شرایط تحریم تصریح کرد: ما نسبت به سایر صنایع، کمترین نوسانات قیمتی را در ماشینهای پر مصرف کشاورزی داشتیم به طوری که این ماشینها تنها ۴۰ تا ۶۰ درصد نوسان قیمت در سالهای ۹۷ تا ۹۸ داشته اند.