پخش زنده
امروز: -
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: در سه ماه اول امسال بیش از هزار مورد عقرب گزیدگی و ۱۳۷ مورد مارگزیدگی در حوزه خدمات این دانشگاه ثبت شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دکتر علی کمالی افزود خوشبختانه همه این موارد گزش ، به موقع درمان لازم را دریافت کردند و در این مدت فوت ناشی از گزش حیوانات روی نداد .
این پزشک متخصص ؛ به شیوع داشتن نسبی گزش ۲ نوع عقرب شایع در جنوب استان کرمان شامل عقرب زرد یا الماس و عقرب سیاه اشاره کرد و گفت : بی قراری شدید، تشنج، بی حالی، عرق کردن، تنگی نفس، سردرد و بی اختیاری ادرار ازجمله علائم عقرب گزیدگی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت هم گفت : مردم برای پیشگیری از عقرب گزیدگی اقدامات حفاظتی لازم را به کار ببندند که شامل پرهیز از انباشتن و توده کردن هیزم و مصالح ساختمانی در اطراف محل سکونت، مسدود کردن سوراخ های روی دیوار ، در و پنجره و ورودیهای فاضلاب ، استفاده از نور کافی در فضای حیاط، حمام و دستشویی در طول شب به ویژه در روستاها است.
اقای خیرخواه همچنین به ضرورت مراجعه فوری فرد عقرب گزیده به مراکز درمانی، و اورژانس تاکید کرد و گفت :حفظ آرامش فرد برای کاهش انتشار سم در بدن ضروری است.
ثابت و بی حرکت نگه داشتن عضو گزیده شده ، قرار دادن عضو آسیب دیده پایینتر از سطح قلب، بستن بالای محل گزش با باندی به پهنای کم به طوری که زیاد سفت نباشد و قرار دادن کیسه یخ در محل گزش توصیه می شود.
همچنین باید از شکافتن، تیغ زدن، مکیدن و خارج کردن نیش عقرب با فشردن محل گزش خودداری کرد.
گزارش آقای سعیدی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در جیرفت را که با همین موضوع تهیه شده است در ویدئوی زیر ملاحظه بفرمائید :