پخش زنده
امروز: -
دولت هند امروز بی سابقه ترین لوایح در ۷۰ سال اخیر درباره ایالت جامو و کشمیر را به پارلمان ارائه کرد
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از دهلی نو, دولت هند امروز بی سابقه ترین لوایح در ۷۰ سال اخیر درباره ایالت جامو و کشمیر را به پارلمان ارائه کرد.
آمیت شاه وزیر کشور هند با حضور در پارلمان این کشور چهار لایحه درباره لغو بندهای ۳۵ ای و ماده ۳۷۰ قانون اساسی این کشور را که به ایالت جامو و کشمیر امتیازات خاص می داد ارائه کرد.
نشریه "هندوستان تایمز" نوشت: دولت هند ۴ لایحه جدید در ارتباط با ایالت جامو و کشمیر پیشنهاد داده است و قصد دارد تا پارلمان این لایحه ها را به تصویب برساند. احزاب مخالف در پارلمان با پیشنهادات دولت هند در ارتباط با ایالت جامو و کشمیر مخالفت کردند اما این اعتراض ها موفقیت آمیز نبود زیرا آنها در اقلیت هستند.
احزاب محلی سیاسی در کشمیر لغو امتیازات خاص این منطقه را به عنوان یک حمله مستقیم علیه مردم کشمیر توصیف کرده اند. این در حالی است که رهبران حزب حاکم باهارتیا جانتا (بی جی پی) از این تصمیم دولت هند استقبال کرده اند.
رام ماداو یک رهبر حزب بی جی پی گفت: در نهایت درخواست هفت دهه ملت هند برآورده شد. اکنون تمام ایالت جامو و کشمیر بخشی از خاک هند است.
لغو امتیازات خاص جامو و کشمیر یکی از شعارهای انتخاباتی دولت مودی بود.
بند ۳۵ ای فروش هرگونه دارایی غیر قابل حرکت (زمین، خانه و غیره) به افرادی که متعلق به ایالت جامو و کشمیر نیستند را ممنوع می کند. این بند در سال ۱۹۵۴ به دستور رییس جمهوری وقت هند در قانون اساسی این کشور قرار گرفت.
بند ۳۵ ای قانون اساسی هند به پارلمان ایالت جامو و کشمیر این اجازه را می دهد تا "ساکنین دائمی کشمیر" را تعریف و آنها را مشخص کند.
ماده ۳۷۰ برای رسمی شدن این رویداد در قانون اساسی هند وارد شد. بند ۳۵ ای همچنین دولت جامو و کشمیر را موظف می کند تا فقط مردم محلی کشمیر را برای مشاغل دولتی استخدام کند.
بر اساس این قانون یک ساکن دائمی جامو و کشمیر فردی است که در پیش از سال ۱۹۵۴ ساکن این ایالت بوده و یا ۱۰ سال به صورت دائم در آن زندگی کرده است و به صورت قانونی دارایی های ثابت خریداری کرده باشد.
کشمیر در زمان استعمار هند از سوی انگلستان، به عنوان یک منطقه مستقل شناخته و این منطقه به صورت پادشاهی اداره می شد اما در سال ۱۹۴۷ مهاراجه جامو و کشمیر با الحاق این ایالت به هند موافقت کرد.