به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از کابل، هشتمین دور مذاکرات صلح آمریکا با طالبان روز شنبه هفته جاری آغاز شد و این مذاکرات همچنان بدون حضور رسانه ها ادامه دارد و تاکنون گزارش رسمی از جریان آن نیز منتشر نشده است .
فقط « زلمی خلیل زاد » نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان و سخنگوی دفترسیاسی طالبان درقطر هر از چند گاهی درباره این مذاکرات سخن می گویند یا پیام هایی دراین زمینه از طریق توئیتر منتشر می کنند اما به رسانه ها اجازه داده نمی شود در جریان نشست حضور یابند.
البته توئیت ها یا سخنانی که کلیات است و حاوی خبر جدیدی نیست و از آغاز مذاکره ها تاکنون تکرار می شود.
گفته می شود آمریکا و طالبان برسر خروج نظامیان خارجی از افغانستان توافق کرده اند، اما زمان خروج این نیروها یکی از مهمترین گزینه های اختلافی است و هردو طرف تلاش می کنند به توافق نهایی دست یابند.
« سهیل شاهین » سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر درآخرین پیام توئیتری خود گفته است که احتمال می رود این دور از مذاکرات صلح تمدید شود.
وی خاطرنشان کرد : اگر توافقنامه نهایی شود بر اساس آن، در یک زمان معین همه نظامیان خارجی از افغانستان خارج خواهند شد و زمینه برای مذاکرات با جناح های افغان نیز مساعد می شود.
اما زلمی خلیل زاد در آخرین توئیت خود اعلام کرد: توافقنامه آمریکا و طالبان ، توافق صلح است نه توافق برای خروج نیروهای خارجی از افغانستان.
این درحالی است که رئیس جمهور آمریکا نیز همانند سایر مقامات این کشور ادعا کرده است که آمریکا به دنبال راه حل دیپماتیک برای بحران افغانستان است .
از سوی دیگر دولت افغانستان که باید مالکیت و مدیریت روند صلح را برعهده داشته باشد ، غایب اصلی گفتگوهای صلح قطر است و نمایندگان کابل تاکنون درهیچ یک از این نشست ها حضور نداشته اند.
ابهامات مذاکرات صلح آمریکا با طالبان در قطر باعث شده است شماری از اعضای مجلس نمایندگان افغانستان از پیامد های معامله پنهانی آمریکا با طالبان در روند صلح این کشور ابراز نگرانی کنند.
به گفته نمایندگان مجلس افغانستان ، در صورت امضای توافقنامه صلح بین آمریکا و طالبان ، سرنوشت افراد مسلح طالبان چه خواهد شد و فعالیت گروه داعش در افغانستان چگونه ادامه خواهد یافت.