راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به سنگ کلیه
با افزایش میزان کلسیم و اگزالات ادراری شانس تشکیل سنگهای کلیوی بیشتر میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: اسید اوریک ادرار میتواند هستهای باشد که سنگهای اگزالات کلسیم دور آن تشکیل میشود.
محمدحسن افتخاری افزود: پروتئینهای حیوانی مقدار کلسیم اگزالات و اسید اوریک ادراری را افزایش میدهد، بنابراین با کاهش مصرف پروتئینهای حیوانی میتوان خطر تشکیل سنگهای کلیوی را کاهش داد.
این استاد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: مصرف بیشتر فیبرهای غذایی دفع ادراری کلسیم را کاهش میدهد و رژیمهای غذایی حاوی چربی و نمک زیاد و میزان کم فیبر خطر تشکیل سنگ را افزایش میدهد.
رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، دریافت زیاد نوشیدنیهای دارای کافئین را عامل افزایش دفع ادراری کلسیم اعلام و تصریح کرد: نوشیدن مقادیر زیاد آب و سایر مایعات موجب افزایش حجم ادرار و کاهش غلظت مواد تشکیل دهنده سنگ میشود.
افتخاری ادامه داد: نوشیدن دست کم دو لیتر مایعات برای افرادی که کلیههای سنگ ساز دارند ضروری است.
این عضو هیات علمی دانشکده تغذیه و علوم غذایی یادآور شد: کاهش مصرف غذاهای دارای اگزالات بالا مانند لوبیا، شکلات، قهوه، جعفری، ریواس، هویج، کرفس، خیار، کریپ فروت، چای و بادام زمینی و مصرف ویتامینهای گروه ب در کاهش خطر تشکیل سنگ موثر است.