پخش زنده
امروز: -
برای توسعه علمی، مرزی وجود ندارد و هم اکنون شاهد وجود ظرفیت بالای علمی برای تبادل تجربیات علمی در سطح منطقه و جهان هستیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمود نیلی احمدآبادی در نشست روسای دانشگاههای متولی کارگروه همکاریهای علمی - بین المللی و سفرای کشورهای هدف که صبح امروز در سالن جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد درباره توسعه علمی بین المللی افزود: ظرفیت خوبی برای تبادل تجربیات و آرای افکار روسای دانشگاهها با کشورهای خارجی وجود دارد.
وی با بیان اینکه بین المللی سازی، راهکار بسیار مهمی است که از سوی وزارت علوم به دانشگاههای کشور ابلاغ شده است، گفت: برای توسعه علمی، مرزی وجود ندارد و جایگاه گفتگوها و تبادل آراء به سمت همکاریهای علمی بین المللی است.
رئیس دانشگاه تهران با اشاره به سطح بالای انتشارات دانشگاههای کشور افزود: دانشگاههای ایرانی از موقعیت بالای علمی در سطح جهان برخوردارند و همکاری بین دانشگاههای ایران با دانشگاههای جهان موجب توسعه علمی کشور در سطح بین المللی میشود.
سید حسن صدوق معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز گفت: فعالیتهای علمی در سطح منطقه و جهان در رشتههای مختلف باید گسترش یابد تا شاهد توسعه فعالیتهای علمی و تبادل آراء و نظرات در سطح منطقه و جهان باشیم.
صدوق افزود: دانشگاه شهید بهشتی یکی از معتبرترین و جامعترین دانشگاههای کشور به لحاظ پایههای آموزشی است.
وی به تأسیس مرکز علمی مشترک میان دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه مسکو اشاره کرد و گفت: این مرکز علمی مشترک براساس تفاهم نامه تأسیس شد و در آن به توسعه زبان و ادبیات فارسی در دانشگاههای روسیه و همکاری علمی درباره فناوریهای روز پرداخته شده است.
در ادامه علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به تشکیل دورههای مشترک کوتاه مدت و بلند مدت اشاره کرد و گفت: تشکیل درگاههای مشترک، تأکید بر همکاری در زمینههای مختلف علمی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به صورت برنامههای درسی و تأکید بر ایجاد برنامههای منجر به تأیید مدرک دوگانه در مقطع کارشناسی ارشد از جمله برنامههای مورد نظر برای توسعه سطح علمی محسوب میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر توجه بیشتر بر گسترش آموزشهای علمی فنی حرفهای و مهارتی تأکید کرد.
رضا حبیبی رئیس دانشگاه خوارزمی هم با اشاره به این که دانشگاه خوارزمی به عنوان نخستین دانشگاه تربیت معلم در سال ۱۳۰۹ تأسیس شده است، گفت: این دانشگاه به عنوان یک کانون راهبری میان ایران و اتریش شناخته شده و مباحث و تجربیات علمی مختلف میان ایران و اتریش درباره اسلام شناسی، زبان و ادبیات فارسی، ایجاد دبیرخانه مشترک، گسترش کتابهای آموزشی مشترک و ایجاد کارگاههای آموزشی شکل گرفته است.