وزیر علوم:
ادامه تلاش برای کاهش مشکلات ارزی قشر تحصیلکرده
تلاش برای کاهش مشکلات ارزی قشر دانشگاهی ادامه دارد و با سازمان برنامه و بودجه در این خصوص مباحثی شکل گرفته است
منصور غلامی در حاشیه نشست روسای دانشگاههای متولی کارگروه همکاریهای علمی بین المللی و سفرای کشورهای هدف که در سالن جهاد علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما درباره وجود مشکلات ارزی برای توسعه همکاریهای علمی بین المللی میان دانشگاههای ایران و دانشگاههای خارج از کشور افزود: توسعه فعالیتهای علمی بین المللی، سیاست مهمی است و جزو اهداف برنامهای وزارت علوم محسوب میشود.
وی گفت::در چند سال اخیر با انجام دادن تحقیقات و طرحهای تحقیقاتی مشترک با کشورهای مختلف و اعزام اعضای هیات علمی و دانشجویان برای فرصتهای مطالعاتی، فعالیتهای خوبی در راستای توسعه علمی کشور شکل گرفته است.
غلامی ادامه داد: حضور و پذیرش دانشجویان و پژوهشگران برای شرکت در سمینارها برای تحقیقات مشترک علمی گشترس یافته ودر سالهای اخیر برای حل مشکلات هزینهای و ارزی دانشجویان و قشر تحصیلکرده مباحثی شکل گرفته است بصورتی که هزینه مشترک تامین شده است و دیگر کمتر مسئله و مشکل ارزی برای دانشجویان و محققان به وجود آمده است.
وی با بیان اینکه تا اوایل سالجاری مشکل خاصی برای ارز دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اعضای هیات علمی نداشتیم گفت:: در طول سه ماه اخیر به دلیل برخی از مشکلات، محدودیتهای منابع ارزی و ریالی شکل گرفت، اما با توجه به قول و قراری که با سازمان برنامه و بودجه مطرح شد مقرر شده است در دو ماه این مشکلات از سوی بانک مرکزی برطرف شود.
غلامی در خصوص چاپ مقالات و انتقال و گسترش دست آوردهای علمی به خارج از کشور هم افزود: ما مشکل خاصی برای چاپ مقاله نداریم
بر اساس قانون دادگاهها و مراجع قضایی نباید به مباحث علمی ورود کنند
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: دادگاه ها و مراجع قضایی نباید به مباحث علمی ورود کنند و درخصوص دانشجویان بورسیه دو نگاه متفاوت موجب رخداد یک چالش شد.
منصور غلامی در حاشیه نشست روسای دانشگاههای متولی کارگروه همکاریهای علمی بین المللی و سفرای کشورهای هدف که صبح امروز در سالن جهاد علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد در مصاحبه با خبرنگار ما درباره حکم انفصال روسای برخی از دانشگاهها در خصوص دانشجویان بورسیه افزود: در جریان بورسیه که در سالهای گذشته اتفاق رخ داده بود و این موضوع حل شد ، دیوان محاسبات کشور ورود کرد و در حکم اولیه تعدادی از مسئولان وقت را مقصر اعلام کرد .
وی اضافه کرد: حکم تجدید نظر صادر شد و هم اکنون با مشکلی که روبرو هستیم این است که دانشجویان بورسیه ای که در سالهای گذشته بورس خود را دریافت کردند و پس از شش سال به کشور برگشتند و خواستار جذب به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاههای کشور (دانشگاههای برتر کشور) شدند به دیوان عدالت اداری شکایت کردند.
غلامی گفت : در خصوص مسئله جذب نشدن در دانشگاههای مورد نظر، حکمی از سوی دیوان عدالت اداری برای برخی از روسای این دانشگاهها در این مسئله صادر شد که این حکم همراه با حکم انفصال روسای دانشگاهها بود .
وزیر علوم تحقیقات و فناوری ادامه داد: ما این انتظار را داشتیم که براساس قانون،صلاحیت علمی دانشجویان و تایید آن و ارتقای مرتبه علمی انها و ارزیابی علمی باید به دانشگاهها داده شود و قراردادی که شش سال گذشته مطرح شده بود درخصوص استخدام این دانشجویان هیچ گونه الزامی برای استخدام آنها محسوب نمی شود چرا که بر اساس قانون میزان اطلاعات علمی ، دانشجویانی که می خواهند در دانشگاهها به عنوان عضو هیات علمی جذب شوند برعهده دانشگاههاست اما به هر حال قاضی نظری را داده و الزام بر این است که روسای دانشگاهها به آن عمل کنند.
وی افزود: هر چند دانشگاههای ما نیز به این موضوع عمل کردند اما پذیرش حکم ، مدت زمانی طول کشیده است و به صورت جداگانه برای برخی از روسای دانشگاهها (رئیس دانشگاه تربیت مدرس) حکم انفصال مطرح شده است.
غلامی گفت: ما این توصیه را کردیم که ملاحظه در مباحث علمی باید همراه با رعایت قوانین باشد و دادگاه ها و مراجع قضایی نباید به مباحث علمی ورود کنند هر چند احکام قضایی لازم الاجراست .